Tigrii revin, în Premier League, după doar un sezon petrecut în, poate, cea mai puternică ligă secundă. Promovarea, cu atât mai deosebită, a fost tranșată pe Wembley, într-un baraj cu Sheffield Wednesday. De menționat că Hull a terminat sezonul regulat din Championship pe locul 4, așa încât, data de 28 mai le-a deschis calea spre un bonus sportiv și financiar fabulous. Rămâne, însă, de văzut și cum vor gestiona aceasta șansă.

Antrenorul ce i-a readus pe tigri între forțele Premier League este Steve Bruce, cel care pare a fi omul potrivit să ducă echipe “muncitorești” la bal și să mai și zgârie după puncte. Din păcate, pentru el, nu a mai apucat să-și pună în aplicare planurile de primă ligă, prezentându-și demisia în luna iulie. Bruce a menționat că o face de dragul clubului, insă situația, incertă, în ceea ce privește posibila vânzare a echipei către un alt patron și relația dezastruoasă fani-conducere, lucru de neacceptat în Anglia, par a fi motivele mai indicate pentru decizie. De altfel, fostul fundaș al celor de la Manchester United, a fost aproape de a primi recompensa carierei în această vară, aceea de a deveni selecționerul Angliei. Nu s-a întamplat și probabil se va orienta către o echipă dornică să rămână în prima ligă sau, de ce nu, să promoveze.

În ceea ce privește lotul și transferurile, nimic spectaculos. La acest moment, a sosit portarul Will Mannion de la AFC Wimbledon, un portar mai mult de perspectivă, având în vedere vârsta lui, de 18 ani. În ceea ce privește plecările, avem două: atacantul Sone Aluko și fundașul Ryan Taylor, care a trecut și pe la Newcastle. Poate, mai importantă, în această privință, este păstrarea principalului marcator și, în același timp, jucător al sezonului pentru Hull, uruguayanul Abel Hernandez, dar și a mijlocașului senegalez, de origine franceză, Mohamed Diame (plecat între timp la Newcastle), cel care a a fost esențial în barajul cu Sheffield, marcând unicul gol al partidei. Nu trebuie uitată nici linia formată din Michael Dawson, Curtis Davies, Tom Huddlestone, Jake Livermore, ce poate reprezenta un baraj solid pentru orice echipă venită să obțină puncte cu Hull.

În final, cred că vom avea o echipa imprevizibilă, una care poate produce surprize de orice fel. Anunțata vânzare de după campania de transferuri, precum și nemulțumirea crescută a propriilor suporteri, legată de schimbarea numelui sau prețul biletelor, pot afecta stabilitatea pe termen lung pentru o echipă ce trebuie să lupte acum intr-o competiție feroce.

33 ani de ani, Câmpina în suflet, București în viața reală. Țiu cu băieții ăia nebuni în roșu.