Chiar dacă asistăm la o stagiune neobișnuită, cu multe meciuri amânate de pe o zi pe alta (5 partide au rămas restante la finalul etapei 19), sunt câteva statistici care spun povești interesante la mijloc de sezon în Premier League. Începem cu apărarea liderului și lăsăm ce-i mai bun la final.

Manchester United este lider, dar sunt 11 echipe care au încasat mai puține goluri decât Diavolii Roșii. Una dintre ele este Burnley, echipa de pe locul 15.

Doi dintre portarii din top 3 în materie de parade reușite sunt debutanți în Premier League: Johnstone (WBA) și Meslier (Leeds). Sam Johnstone este atât keeper-ul cu cele mai multe parade reușite (78), cât și cel care a încasat cele mai multe goluri (41).

Fotbaliștii cu cea mai mare diferență negativă între Expected Goals și goluri marcate sunt: Wood (Burnley, -3.34), Mitrovic (Fulham, -2.39) și Werner (Chelsea, -2.34). Werner este al treilea cel mai scump transfer al sezonului în Premier League (47 de milioane de Lire), după Havertz (Chelsea) și Dias (Man City). A marcat 4 goluri în 19 etape.

56 de naționalități au fost reprezentate de fotbaliști care au jucat în prima jumătate de sezon în Premier League. Printre țările care ai căror fotbaliști au fost pe teren se număr Zimbabwe (Nakamba, Aston Villa), Burkina Faso (Traore, Aston Villa), Saint Kitts and Nevis (Sawyers, WBA) și Noua Zeelandă (Wood, Burnley). Doar trei fotbaliști au fost pe bancă cel puțin o dată, fără să joace vreun minut: grecul Tsimikas (Liverpool), albanezul Shabani (Wolverhampton) și românul Corbeanu (Wolverhampton).

Contrar opiniei populare, Manchester United nu este într-un top 3 al echipelor cărora arbitrii le-au acordat penalty-uri în acest sezon: Leicester (9 penalty-uri primite), Brighton și Chelsea (5) sunt echipele care au beneficiat de cele mai multe lovituri de la 11 metri. Man United a primit 4 penalty-uri. Singura echipă care nu a avut niciun penalty în acest sezon este West Ham United.

Campioana en-titre, Liverpool, este echipa care a comis cele mai multe erori defensive care au dus la un șut spre poartă (11). La celălalt capăt al topului erorilor defensive sunt Manchester United (2), Brighton și Leicester (câte una).

Adama Traore este fotbalistul care a reușit cele mai multe dribbling-uri (77) și este urmat în acest top de Anguissa (51) și de Grealish (49). Traore a jucat doar 65% din minutele de până acum.

Nicio echipă din Premier League nu are în acest punct al sezonului, același număr de puncte și același număr de meciuri precum în același moment al stagiunii trecute. Manchester City este singura echipă cu exact același număr de puncte, dar are un meci în minus jucat în sezonul actual.

Echipele care au arătat cea mai importantă creștere sunt:

  1. Manchester United +12p
  2. West Ham +12p (1xmeci în plus)
  3. Aston Villa +11p (2x meciuri în minus)

Echipele cu cea mai semnificativă degradare:

  • Wolves -8p
  • Liverpool -18p (1x meci în plus)
  • Sheffield -24p

Pentru toate celelalte… urmăriți-ne pe Facebook, Twitter, Instagram și oriunde ne mai găsiți!

Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România. Newsletter-ul nostru vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *