O călătorie care ne poartă prin marile campionate ale Europei, prin Africa de Sud, în Statele Unite și în Brazilia.

Nike & Inter Milano (acasă & deplasare)

Schimbărea majoră la Inter este încetarea contractului cu sponsorul principal tradițional, Pirelli, iar ca să alunge puțin nostalgia fanilor, Nike a venit cu un design tip piele de șarpe, pentru tricoul principal al Nerazzurri-lor.

 

Variantă fără sponsor arată fantastic, varianta cu sponsor… suferă doar din cauza sponsorului. Și tricoul de deplasare urmează tema șarpelui (albastru, pe fundal alb).

Nike & Tottenham Hotspur (deplasare)

E greu să explici un asemenea design în cuvinte. Poți doar să-l iubești sau să-l detești. Autorul acestui articol a ales să-l iubească și îndrăznește chiar să-l numească tricoul sezonului în Premier League.

Nike & Kaizer Chiefs (deplasare)

Culorile tradiționale ale clubului (portocaliu și negru), pe o hartă stilizată a Africii, care simbolizează faptul că acest echipa sud-africană reprezintă întregul continent.

Kappa & Vasco da Gama („Respeito e Diversidade”)

Un tricou special creat pentru a arăta susținerea clubului pentru comunitatea LGBTQ, de unde și numele care nu are nevoie de traducere: „Respeito e Diversidade”. Tricoul este o adaptare a echipamentului tradițional al clubului, în care doar banda diagonală adoptă culori noi. 

Tricoul a fost purtat într-un meci de ligă secundă a Braziliei.

Le Coq Sportif & Atletico Mineiro (acasă)

Probabil cel mai frumos tricou inventat în 2021 este unul creat de fani și clubul Atletico Mineiro merită mult respect pentru curajul de a lăsa  pe mână suporterilor o astfel de misiune. Tricoul reprezintă o hartă superb desenată a statului Minas Gerais și o inscripție ‘Uma Vez Até Morrer’ (O dată înainte să mor).

În prima zi de când a fost pus în vânzare (inițial doar în Brazilia), clubul a vândut 35.000 de tricouri.

Hummel & Forward Madison (reversibil)

Clubul Forward Madison FC (fondat în 2018, joacă în USL League One, a treia ligă din bizarul sistem nord-american) n-a avut vreodată un kit cu design „cuminte”. Absolut orice kit al acestui club este o operă de artă modernă, iar echipamentul „alternativ” din aces sezon nu face excepție: e reversibil și are MULTE păsări flamingo (simbolul clubului) pe ambele părți.

Pentru cine se întreabă, în Madison (Wiscounsin), nu există nici plajă, nici păsări flamingo, dar simbolul orașului este pasărea flamingo ca ornament de grădină. Iar mascota lui FM nu este un flamingo, ci o vacă. De fapt, două vaci, pentru că vaca aleasă inițial ca mascotă, a avut între timp și un vițel. Nu ai cum să inventezi așa ceva.

Nike & FC Barcelona (acasă)

Au vrut să creeze un design nemaivăzut pentru, probabil, cea mai urmărită echipă de fotbal a lumii din ultimii 15 ani. Au reușit, dar asta nu înseamnă că le-a ieșit…

Dacă te întrebi „ce a vrut să spună autorul?”, aruncă o privire la logo-ul legendar al Barcelonei și vei observa că design-ul de pe tricou este o reinterpretare a emblemei.

Sporelli & Leones Negros (alternativ)

Club Leones Negros de la Universidad de Guadalajara este o echipă mexicană care joacă într-o ciudată ligă secundă (înființată în 2020, fără promovare și retrogradare până în 2027). Al treilea kit al noului sezon reprezintă o coamă de leu stilizată, în culorile tradiționale ale clubului: roșu, galben și negru.

Ce-ar mai fi de adăugat la o asemenea apariție?

Umbro & Jamaica (acasă)

Niciodată n-a dus lipsă Jamaiaca de kit-uri frumoase. De data asta, designerii de la Umbro au integrat culorile steagului jamaican (negru, verde și galben) într-un pattern de scoarță de copac.

Iar pe spate, chiar sub guler, bineînțeles că au scris „Reggae boyz”!

Kappa & Venezia (acasă)

Pur și simplu superb și nu doar din cauza fotografiilor de prezentare.

Design-ul elementelor de pe tricoul de acasă al Veneziei sunt insipirate din arhitectura orașului, iar stelele așezate pentru a forma litera V sunt inspirate din ornamentele de pe Basilica di San Marco. Cine ar fi crezut că poți face un asemnea kit din verde, portocaliu, auriu și negru?

Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România. Newsletter-ul nostru vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *