A început cu o întrebare:

Auzi, dar tu salvezi toate chestiile astea undeva, nu?

De fapt, începuse cu mai bine de un an înainte, în Mai 2015, când am fondat un grup de Facebook pentru fanii campionatului englez din România. Nu exista ceva similar și mi-a plăcut ideea de a avea parteneri de discuție informați și interesați de fenomen, la fel cum sunt și eu de 20 de ani deja.

La început am fost vreo douăzeci, în pricipal băieții cu care jucam Fantasy Premier League, jocul oficial al primei ligi engleze, similar cu Divizia Fantastică sau Echipa Fantastică de pe meleagurile noastre. Pe măsură ce se apropia noul sezon au început să vină din ce în ce mai mulți oameni, intersați de aceleași subiecte: știri, transferuri, analize și ponturi de Fantasy.

Am crescut împreună și am început să producem conținut de o calitate din ce în ce mai bună. Cam în același timp când primeam întrebarea de la început, unul dintre membrii grupului, nou venit, sugera să facem un site împreună. Urma să fie o revoltă a fanului care vrea informație și povești în loc de can-can-uri și frânturi de informație scoase din context, adică ceea ce livrează site-urile mari de sport din România. Avea sens pentru că mediul Facebook e unul perisabil, în plus grupul nostru e unul închis, în care oricine e binevenit dacă respectă codul de conduită, dar postările nu se văd în afara grupului. Toate deciziile s-au luat prin vot între membri și așa am ajuns să scriu acest prim articol pe noul nostru site.

PLROlogo
Logo-ul este creat de Corin Preda, membru fondator al acestui site.

Cine suntem noi? Suntem un grup de fani ai fotbalului englez care și-au unit forțele pentru a aduce publicului din România analize, opinii, știri despre echipe, transferuri și rezultatele cluburilor din Premier League. Venim din medii diverse, nu neapărat legate de jurnalism, ci suntem specialiști în IT, marketing, servicii financiare, design, inginerie și media. Conținutul, designul, administrarea și promovarea acestui site, tot ce vedeți aici și pe conturile de Facebook și Twitter, se fac prin munca voluntară a unor oameni. Eu sunt doar unul dintre ei.

Ne dorim ca Premier League România să fie casa comunității de fani ai celui mai spectaculos fotbal de pe planetă.

Diavoli roșii, cormorani, tunari, caramele, cetățeni, coțofene și orice altă poreclă ar mai purta clubul vostru, vă așteptăm oricând alături de noi și vă deschidem oricând site-ul pentru a publica propria viziune asupra fotbalului englez.

Începem!

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.