Revenirea lui Mourinho pe Old Trafford, la un an după ce a fost concediat de United. Arsenal la primul meci acasă după schimbare de manager. Merseyside Derby. Etapa 15 din Premier League, cu plusuri și minusuri este aici!
Rezultate și marcatori în etapa 15 din Premier League
- Crystal Palace – Bournemouth 1-0 (Schlupp)
- Burnley – Manchester City 1-4 (Jesus 0-1 și 0-2, Rodri 0-3, Mahrez 0-4, Brady 1-4)
- Chelsea – Aston Villa 2-1 (Abraham 1-0, Trezeguet 1-1, Mount 2-1)
- Leicester – Watford 2-0 (Vardy din penalty, Maddison)
- Manchester United – Tottenham 2-1 (Rashford 1-0, Alli 1-1, Rashford 2-1 din penalty)
- Southampton – Norwich 2-1 (Ings 1-0, Bertrand 2-0, Pukki 2-1)
- Wolverhampton – West Ham 2-0 (Dendoncker, Cutrone)
- Liverpool – Everton 5-2 (Origi 1-0, Keane 1-1, Shaqiri 2-1, Origi 3-1, Mane 4-1, Richarlison 4-2, Wijnaldum 5-2)
- Sheffield United – Newcastle 0-2 (Saint-Maximin, Shelvey)
- Arsenal – Brighton 1-2 (Webster 0-1, Lacazette 1-1, Maupay 1-2)
Plusuri în etapa 15 din Premier League
+ Roy Hodgson. Fiecare meci în care Crystal Palace nu primește gol este o anomalie a fotbalului modern. De când Roy Hodgson a venit la Crystal Palace, clubul londonez nu a transferat pe bani niciun fundaș. Totuși, Vulturii au obținut în această perioadă mai multe clean sheet-uri decât oricare dintre echipele din Premier League cu excepția lui Spurs, Liverpool, Chelsea și Manchester City.
+ Marcus Rashford. 4 goluri împotriva lui Chelsea, unul cu Tottenham, unul cu Liverpool, plus un assist cu Arsenal. Golgeterul lui United este al doilea în Premier League la capitolul contribuții ofensive (9 goluri + 4 pase decisive), la egalitate cu De Bruyne și Abraham, într-un clasament condus de Vardy (17). Acesta este fotbalistul pe care fanii die-hard al lui United îl consideră supra-evaluat. Vă salută Marcus, din iarbă, băieți!
+ Preluarea lui Dele Alli. Unde a fost acest fotbalist în ultimul an? Și ce i-a dat să mănânce Jose Mourinho în ultimele două săptămâni de a marcat de 4 ori în 4 partide?
+ Joao Moutinho. Specialistul paselor decisive direct din lovituri libere la Wolverhampton și, deja, al doilea pasator decisiv din istoria clubului în Premier League. Va fi primul până la finalul sezonului, mai are nevoie doar un assist.
+ Danny Ings. 8 goluri în Premier League, adică mai multe decât Sterling, Kane, Salah sau Richarlison. Ings e genul de fotbalist care ține echipa în prima ligă. Mențiune specială și pentru forma excelentă a lui James Ward-Prowse, care nu se poate oprin din contribuțiile lui ofensive.
+ Gabriel Jesus. 5 goluri în mai puțin de jumătate din totalul posibil al minutelor jucate. 22 de ani are fotbalistul care încearcă să fie următorul golgeter al lui Manchester City și să-l înlocuiască pe golgeterul all-time al clubului.
+ Divock Origi. Cu gol marcat în fiecare meci împotriva lui Everton, pe Anfield, și mai multe goluri în derby-ul Merseyside (5) decât Salah, Mane și Firmino la un loc (4).
+ Lotul lui Liverpool. Rezervele lui Salah și Firmino au dat 3 goluri pentru încă o victorie în marșul către titlu și pentru un record all-time al clubului: 32 de meciuri fără înfrângere. Mihai, Alex, fani Liverpool stresați de ideea că ar putea rata din nou titlul, relaxați-vă!
+ Leicester. 7 victorii consecutive în Premier League pentru echipa lui Brendan Rodgers (de 56 de ani nu mai reușiseră o asemenea serie), care este pe doi și învinsă doar de Manchester United și de Liverpool. De când vă tot scriu că e frumos tare ce se întâmplă pe King Power?
+ Newcastle. Afirmație acceptată de majoritatea fanilor fotbalului din Premier League: Sheffield United este, alături de Leicester, revelația sezonului. Dar iată cum, fără să facă valuri și fără să vorbim prea mult despre ei, băieții lui Steve Bruce de la Newcastle… sunt la egalitate de puncte cu voinicii din Sheffield (19 puncte). Golgeterul echipei? Nu atacantul cumpărat pe 40 milioane de Lire din Bundesliga, ci un mijlocaș central pe nume Jonjo Shelvei căruia i-a revenit cheful de fotbal, chiar dacă a jucat doar jumătate din minute până acum. O echipă atipică, dar din ce în ce mai faină.
Minusuri în etapa 15 din Premier League
– Gazzaniga. L-am lăudat pentru că e un portar mai bun decât Lloris, dar a comis-o grav în fața lui Rashford miercuri seara. Șut destul de greu, dar la colțul scurt, niciun portar decent nu ia gol așa.
– Bournemouth. Echipa cu cea mai proastă formă recentă din Premier League: 4 înfrângeri consecutive. Cu aproape 70% posesie și un om în plus timp de 70 de minute, în fața unei apărări cu un mijlocaș defensiv jucând ca fundaș central, alături de un fotbalistimprovizate Eddie Howe, artizanul istoriei moderne a lui Bournemouth, declara după meci.
The feeling coming off is as low as I’ve felt as Bournemouth manager.
– Decizia din camera VAR la cartonașul luat de Jamie Vardy. Fază simplă: Vardy faultat clar, în careu. Cade și… primește galben pentru simulare. Cum se poate susține o asemenea decizie când imaginile sunt extrem de clare… greu de înțeles.
– Marco Silva. Știe că e deja ca și demis de la club (anunțul de joi seara a fost o formalitate), așa că alege să joace deschis în fața marii rivale din oraș. Ia 4 goluri în prima repriză și probabil schimbă și portarul titular al Angliei la EURO 2020 cu ocazia asta. Totuși, înțeleaptă decizia de a-l demite doar după înfrângerea așteptată împotriva lui Liverpool. Everto încheie era Silva (unde „eră” = un an și jumătate), pe primul loc retrogradabil.
– Everton Football Club. Într-o cursă a decăderii din ultimii ani, în care s-au mai înscris Manchester United și Arsenal, doar Sunderland are un avans mai mare decât Everton. Iar Sunderland… e în liga a treia deja. Dacă United a mai luat o cupă europeană și două domestice, iar Arsenal a atins o finală europeană, Everton nu a reușit nici să aibă vreun fel de succes, nici să construiască o nouă echipă. Peste 550 de milioane de Lire investite în transferuri, 4 manageri și 3 mandate interimare în ultimele 7 sezoane pentru un trist loc 18, la retrogradare, la început de decembrie 2019.
– Arsenal. Tunarii au fost dominați, pe teren propriu, de Brighton, echipă care s-a salvat de la retrogradare cu doar două puncte. Arsenal nu a mai câștigat un meci în Premier League de exact două luni. Emery trebuia să plece, dar munca de construcție a unei echipe va dura ani buni. Ce manager va primi mandatul să facă întâi curățenie oare?
– Manuel Pellegrini. A plecat Unai Emery, a plecat și Marco Silva. Niciunul dintre ei nu e campion în Premier League, dar sunt numărate etapele și pentru chillianul lui West Ham, care a luat 4 puncte din ultimele 8. A luat o gură de aer după victoria împotriva lui Chelsea etapa trecută, dar nu e de ajuns. West Ham se află într-o situație similară cu Arsenal și Everton: nu prea au cum să convingă un manager cu nume, CV și tupeu să preia echipa pentru că întregul context al clubului scârție.
Doar vineri nu vedem fotbal din Premier League, pentru că etapa 16 începe abia sâmbătă la prânz, iar ultimul meci al zilei va fi unul special. Manchester Derby, pe Etihad. Vorba englezului: What a time to be alive!
Dacă îți place ce citești pe Tackle.ro:
- Abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal, prin Whatsapp sau e-mail.
- Urmărește-ne pe Facebook, Instagram, Twitter și Youtube.
- Ascultă podcast-ul Tackle Show pe Apple Music, Spotify, Anchor.fm sau pe Google Podcasts.