Ghid FPL: Transferuri și wild-card

Primul articol din seria Ghid FPL: Ce este și cum funcționează Fantasy Premier League?

Cum pot transfera jucători în Fantasy Premier League?

Un transfer în FPL înseamnă că vinzi un jucător din lotul curent și, folosind suma pe care o ai în bancă după vânzare, cumperi un altul. Câți jucători vinzi, tot atâția trebuie să cumperi, lotul trebuie să fie de 15 mereu.

Înainte de prima etapă a sezonului de Premier League, poți face oricât de multe transferuri. De obicei, înscrierile se deschid cu 3-4 săptămâni înainte de primul meci.

Începând din etapa a doua, ai un singur transfer gratuit pe etapă. Poți avea maxim două transferuri grate, dacă nu ai făcut nicio mutare în etapa precedentă. Dacă ai două gratuite și nu le folosești, doar unul se reportează.

FPL nu te limitează la maxim două transferuri per etapă, dar ți se vor scădea 4 puncte pentru fiecare transfer făcut după epuizarea celor gratuite. Am avut etape când, din cauza suspendărilor și accidentărilor, am făcut 4 transferuri, plecând cu -12 la drum în noua rundă.

Există însă și o altă opțiune strategică pentru transferuri: wild-card-ul.

Ce este și cum se folosește wild-card-ul?

Wild-card-ul este un fel de Sfânt Graal al jocului, pentru că folosirea lui înseamnă că, în etapa curentă poți face oricâte transferuri fără penalizare de puncte.

Fiecare utilizator de FPL primește două wild-card-uri în fiecare sezon: primul se activează din etapa a doua și poate fi folosit până pe 31 Decembrie (ora 23:59), iar al doilea devine disponibil pe 1 Ianuarie, fiind disponibil până la finalul sezonului.

Practic, primești un wild-card în tur și pe al doilea în retur. Folosirea wild-card-ului e una dintre cele mai importante decizii din sezonul de Fantasy Premier League – fiecare decide când are nevoie de o remanier masivă a lotului.

Următorul articol va detalia opțiunile tactice speciale (All Out Attack, Triple Captain și Bench Boost) și conceptul de double-gameweek.

Show CommentsClose Comments