Analiză

Previziuni din presezon. Huddersfield Town în 2017/2018: Laitmotivul lui Wagner

Înființaț în anul 1908, Huddersfield Town are una dintre cele mai îndrăgite istorii ale oricărui club din fotbalul englez. Au fost primii care au câștigat titlul campionatului englez de trei ori la rând în anii 1924, 1925 și 1926.

Acest lucru a fost repetat de doar alte trei echipe:  Arsenal, Manchester United și Liverpool. Porecliți “The Terriers”, Huddersfield Town joacă meciurile de acasă pe John Smith’s Stadium din anul 1994, acesta având o capacitate de 24.500 locuri.

David Wagner – Principalul “vinovat”

În noiembrie 2015, au existat câteva nemulțumiri când Huddersfield Town a optat să îl înlocuiască pe Chris Powell cu David Wagner. Wagner a petrecut ultimele patru sezoane ca antrenor al Borussiei Dortmund II, echipa de rezerve a gigantului din Bundesliga. Primul meci al său ca antrenor a însemnat o înfrângere cu Sheffield Wednesday, dar mai apoi a reușit să evite cu succes retrogradarea în League One.

David Wagner

În total, 13 jucători s-au alăturat Terrierilor în vara anului 2016, printre care Chris Lowe, Christopher Schindler, Michael Hefele și Elias Kachunga, care au venit la insistențele antrenorului german și au avut un impact semnificativ în promovare. Cum am spus, aproape toate transferurile din vară au fost reușite, dar cea mai importantă adăugare a fost cea a mijlocașului australian Aaron Mooy.

Pe tot parcursul sezonului, identitatea lui Huddersfield Town s-a bazat pe așezarea 4-2-3-1, cu accent pe un pressing agresiv. David Wagner, a declarat că s-a simțit ” ca într-un vis”, după ce a reușit promovarea echipei în Premier League pe Wembley.

În finala de play-off a campionatului, Huddersfielf Town a trecut de Reading, într-o serie dramatică de lovituri de departajare. Acest lucru a însemnat trecerea echipei în prima ligă, pentru prima dată din 1972. Hudersfield Town venea după un parcurs dezastruos timp 45 de ani, în liga a doua, a treia și a patra a fotbalului englez .

Transferuri – Inspirația din sezonul trecut?

Dacă în sezonul precedent, un rol foarte important în reușirea promovării l-au avut transferurile, în acest sezon de Premier League este posibil ca tot acest aspect să facă diferența.

Nu mai puțin de 10 transferuri au fost realizate în această vara de către cei de la Huddersfield Town: Jonas Lössl (împrumut de la Mainz), Kasey Palmer  (împrumut de la Chelsea), Danny Williams (liber de contract de la Reading), Zanka (£2.30m de la Copenhaga), Elias Kachunga (transferat definitiv cu £1.20m), Scott Malone (£3.30m de la Fulham), Laurent Depoitre (£3.40m de la Porto), Aaron Mooy (transferat definitiv cu £7.80m), Tom Ince (£7.80m de la Derby), Steve Mounié (£11.0m de la Montpellier).

La capitolul pierderi importante îl putem aminti doar pe Danny Ward, pe care Liverpool nu a mai dorit să îl lase împrumut încă un sezon.

Steve Mounié . Cel mai scump transfer all-time al celor de la Huddersfield

Suficiente opțiuni pentru Premier League?

Portari

Jonas Lössl, danezul împrumutat de la Mainz în această vara, o să fie prima opțiune pe postul de portar în acest sezon. A adunat 34 de meciuri sezonul trecut pentru Mainz. Rezerva acestuia va fi Joel Coleman, portar format de Oldham Athletic.

Fundași

Pe partea dreapta titular incontestabil va fi Tom Smith, căpitan în ultima parte a sezonului trecut.

Pe flancul opus lupta se dă între Chris Lowe titular sezonul trecut și nou venitul Scott Malone, însă cel mai probabil neamțul va fi prima opțiune.

În centru, David Wagner are de ales dintre Schindler, Hefele, Hudson și Zanka noul venit.

În ultima parte a sezonului, greul a fost dus de cuplul Schindler-Hefele, dar din amicale se pare că noul cuplu de fundași centrali cu care Wagner  va începe acest sezon de Premier League este Schindler-Zanka.

Mijlocași

Sezonul trecut , în partea centrală greul a fost dus de Aaron Mooy și Jonathan Hogg. Pe lângă cei doi o opțiune importantă este și noul venit Danny Williams, care a făcut un sezon bun la Reading dar și cei doi tineri Philip Billing și Kasey Palmer.

În stânga, olandezul Rajiv van La Parra va începe cel mai probabil ca titular, însă acest lucru ține de partea unde va fi jucat Tom Ince, el fiind capabil să evolueze pe ambele flancuri.

Pe flancul din dreapta alte soluții mai sunt Elias Kachunga și Sean Scannell.

Atacanți

Cel mai probabil, titular va începe cel mai scump transfer din această vară, Steve Mounie. Atacantul născut în Benin, a reușit 15 goluri în 38 de apariții pentru Montpellier în sezonul trecut.

Nahki Wells, titularul de pe acest post din sezonul trecut, este o altă opțiune destul de bună.

Laurent Depoitre, venit de la FC Porto, poate reprezenta o opțiune de rezervă bună, chiar daca sezonul trecut a jucat doar 800 de minute. A patra variantă, consider eu, este Collins Quaner, venit în iarnă de la Union Berlin.

Echipa probabilă

4-2-3-1

Jonas Lössl

Smith – Zanka – Schindler – Lowe

Williams – Hogg

Kachunga – Mooy – Ince

Mounie

Pronostic

E foarte clar, urmează un sezon dificil pentru cei de la Huddersfield Town. Rămâne de văzut daca Wagner reușește să integreze la fel de bine ca în sezonul trecut noile transferuri în sistemul de joc.

Deși la prima vedere Huddersfield Town nu are un lot cu nume importante, cu ceva șansă de partea lor, vor reuși să rămână în Premier League.

Urmărește-ne pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube  pentru a fi la curent cu tot ce contează în fotbalul din Anglia!

Tags

Corin Preda

Cormoran de la 9 ani. Iubitor al sportului în general, pasionat de zona IT, student la informatică.

Citește și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close