
Jack Wilshere s-a retras din activitate la vârsta de 30 de ani. Chinuit de accidentări, mijlocașul englez intră în clubul jucătorilor care și-au încheiat cariera mai devreme decât și-ar fi dorit.
Crescut în academia lui Arsenal, Jack Wilshere a avut un potențial uriaș. În 2008 a devenit cel mai tânăr debutant din istoria lui Arsenal, fiind trimis pe teren la vârsta de 16 ani și 256, într-un meci din Premier League. A participat la Campionatul Mondial din 2014 și la EURO 2016, dar accidentările nu i-au dat pace niciodată.
Jack Wilshere s-a retras după ce accidentările l-au chinuit
Mijlocașul s-a confruntat mereu cu probleme la gleznă și în zona inghinală, iar în total a stat pe tușă 1435 din cauza accidentărilor. În sezonul precedent a jucat în Danemarca, la Aarhus, iar acum a decis să părăsească terenul definitiv.
Englezul a transmis un mesaj emoționant: „Am fost un copil care bătea mingea în gradină, apoi am ajuns căpitanul echipei mele de suflet, Arsenal, şi am jucat pentru ţara mea, Anglia, la Cupa Mondială. Eu mi-am trăit visul!”, a scris Wilshere, pe Twitter.
Wilshere este doar cel mai recent exemplu.
Ce jucători s-au mai retras din cauza problemelor medicale?
Brian Laudrup
Brian Laudrup, fratele lui Michael Laudrup, a fost un jucător genial. Campion european cu Danemarca în 1992, fostul atacant a fost nevoit să se retragă la numai 31 de ani.
El a agățat ghetele în cui după ce a suferit o ruptură la tendonul lui Ahile. De-a lungul carierei, Brian a jucat la nume uriașe precum Bayern Munchen, AC Milan, Rangers, Chelsea sau Fiorentina.
Și-a început cariera la Brondby, iar ultimul club la care a activat a fost Ajax Amsterdam. A câștigat trofeul UEFA Champions League în 1994, cu AC Milan. Cu Rangers a obținut trei titluri în Scoția și le-a intrat definitiv la inimă suporterilor. La Chelsea, el a împărțit vestiarul cu Dan Petrescu.
Dean Ashton
Presa britanică îl consideră pe Dean Ashton „cel mai bun atacant pe care Anglia nu l-a avut”. El a impresionat la Crewe Alexandra, Norwich și West Ham, dar totul s-a năruit la un simplu antrenament.
În 2006, Dean Ashton era în vizorul echipei naționale pentru Campionatul Mondial din Germania. A ratat turneul final, dar era considerat un atacant de mare perspectivă. Avea 23 de ani, iar Arsenal și Manchester United îi dădeau târcoale.
Totul s-a terminat pentru el la un antrenament al echipei West Ham United, după ce Shaun Wright-Philips a avut un atac întârziat. I-a făcut praf glezna lui Ashton, iar acesta nu a mai jucat deloc în sezonul 2006/2007.
A revenit după accidentare, a mai bifat 35 de meciuri, dar glezna nu i-a dat pace. Medicii l-au sfătuit să se retragă, iar în decembrie 2009 a ieșit din fotbal, la numai 26 de ani. A apucat să prindă 45 de minute în naționala Angliei.
Alf-Inge Haaland
Tatăl lui Erling Haaland, Alf-Inge Haaland, a fost nevoit să se retragă după ce Roy Keane l-a mutilat.
Totul a început în 1997. Alf-Inge Haaland juca pentru Leeds United la acel moment. Într-un meci obișnuit de campionat cu Manchester United, Roy Keane a fost pus la pământ de tatăl lui Erling.
Norvegianul s-a enervat după faultul dur pe care l-a comis și l-a acuzat pe Keane că simulează. Irlandezul a rămas întins pe gazon, iar verdictul medicilor a fost ruptură de ligamente.
Anii au trecut, iar Alf-Inge Haaland a semnat cu Manchester City. În 2003, a venit ziua unui derby între United și City, momentul perfect pentru răzbunarea lui Roy Keane.
Irlandezul i-a pus direct talpa pe genunchi lui Haaland. Acesta este considerat și astăzi unul dintre cele mai dure faulturi din istoria Premier League. Alf-Inge Haaland a revenit pe gazon după mult timp, dar nu a mai fost capabil să ducă un meci de 90 de minute. În 2004 s-a retras definitiv, la vârsta de 30 de ani.
În autobiografia sa, Roy Keane a spus că și-a dorit să-l lovească pe Haaland: „L-am lovit al naibii de tare. Mingea era acolo și m-am gândit: <<Ia asta, ticălosule. Și nu mă mai acuza niciodată că simulez>>. Chiar și în vestiar, după aceea, nu am avut regrete. Atitudinea mea a fost: <<Dă-l naiba!>>. Și-a primit recompensa. M-a lovit, iar atitudinea mea este ochi pentru ochi”, a spus Keane, citat de Eurosport.
Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit, alătură-te comunității de fani Premier League din România. Newsletter-ul nostru vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp.