Chelsea a mers atât de bine în Premier League în ultimele 6 luni și jumătate încât orice punct pierdut de lider devine o știre de senzație. O înfrângere atât de categorică precum cea de ieri, de pe Old Trafford (2-0) nu a mai suferit Conte în acest sezon (a mai fost un 3-0 cu Arsenal și un 2-o cu Spurs, dar de data asta londonezii n-au tras niciun șut la poartă), iar asta pare să indice o relansare în lupta la titlu în Premier League.

Înaintea etapei de pe 1 aprilie, Chelsea avea un avans de 10 puncte în campionat, cu 10 runde rămase de jucat. Azi mai are 4 puncte peste Tottenham și ambele echipe vor mai juca 6 partide până la final.

Sunt 3 motive pentru care cred că titlu va merge la Chelsea, fără emoții până la final.

Conte își repară întotdeauna greșelile

De fiecare dată când a pierdut un meci, Conte și-a văzut erorile și le-a corectat imediat:

  • După 0-3 cu Arsenal în septembrie, a trecut de la 4-1-4-1 la 3-4-3. Rezultatul: 13 victorii consecutive în campionat, cu doar 4 goluri primite în cele 3 luni care i-au pus pe traiectoria pentru titlu.
  • După 0-2 cu Spurs în ianuarie, n-a făcut nicio schimbare tactică, ci doar și-a rulat lotul mai bine, cu Willian/Pedro/Costa și Fabregas/Matic apărând alternativ în primul 11. Rezultatul: 6 victorii și două egaluri în următoarele 8 meciuri de campionat.
  • După 1-2 cu Crystal Palace, l-a urcat pe Pedro la locul său din atac și n-a insistat să-l joace în banda dreaptă, de unde au venit ambele goluri ale lui Palace. Rezultatul: victorii cu Manchester City (eliminându-i din cursa pentru titlu definitiv) și Bournemouth, în următoarea săptămână.

Cred că după 2-0 pe Old Trafford, Conte va lucra mult la motivarea grupului, căruia avansul în clasament nu prea i-a priit. Nu cred că mai pierde mai mult de două puncte Chelsea până la final.

Programul este favorabil lui Chelsea

Cele 6 meciuri rămase pentru Chelsea: Southampton (acasă, 25 aprilie), Everton (deplasare, 30 aprilie), Middlesbrough (acasă, 8 mai), West Brom (deplasare, 12 mai), Watford (acasă, 15 mai), Sunderland (acasă, 21 mai).

Singurul meci dificil e deplasare de la Everton, în rest trupa lui Conte întâlnește adversari cu poziții comode în clasament (Southampton, Watford, West Brom) și pe Boro, echipă foarte slabă.

Cele 6 meciuri rămase pentru Spurs: Crystal Palace (deplasare, 26 aprilie), Arsenal (acasă, 30 aprilie), West Ham (deplasare, 6 mai), Manchester United (acasă, 13 mai), Leicester (deplasare, 18 mai), Hull (deplasare 21 mai).

Echipele „comode” pare a fi West Ham și Leicester, dar ambele sunt la 3-4 puncte distanță de emoții mari pe finalul de sezon. Tottenham joacă pe White Hart Lane cu Manchester United și Arsenal, echipe care vor trage nebunește pentru top 4 până în ultima zi. Cu United poate fi ultimul lor meci pe legendara arenă, deci încărcătura emoțională va fi mare, ca să nu mai pomenesc de derby-ul Londrei, Spurs vs Arsenal, pe același stadion.

În ultima etapă Chelsea primește vizita deja retrogradatei Sunderland, ai cărui jucători vor fi cu gândul la vacanțe și transferuri, pe când Tottenham merge la Hull, care e foarte probabil să lupte pentru supraviețuire până în ultima rundă (acum e prima echipă peste linie).

Avansul de 4 puncte nu pune o presiune exagerată pe Chelsea

Cu 4 puncte avans, nu există acea sufocare pe care o suferă grupurile de jucători angrenate într-o campanie lungă si grea ce se poate nărui cu un singur rezultat nefavorabil. Chelsea a jucat un fotbal excelent în acest sezon și, deși sunt în scădere de formă, n-au uitat brusc să-l joace.

David Luiz se va scutura de praf și își va relua poziția de forță din defensivă, Marcos Alonso va reveni cu sângele său rece pe stânga, iar Hazard nu va mai da de Herrera a două oară. Conte nu pierde acest campionat.

În concluzie, lupta pentru titlu nu s-a relansat, ci doar și-a amânat inevitabilul deznodământ. Cred că Spurs este cea mai frumoasă vice-campioană pe care a dat-o Anglia în ultimii ani și o pretendentă puternică la trofeu în sezoanele care urmează, dar în mai 2017, Chelsea va lua titlul fără emoții majore.

Sursa foto: Standard.co.uk

Dacă vă plac articolele noastre, ne puteți urmări pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

    2 replies on “3 motive pentru care lupta la titlu în Premier League NU e relansată după Manchester United vs Chelsea 2-0”

    Comments are closed.