Movember este un eveniment caritabil care are loc în luna noiembrie și are ca scop atragerea atenției cu privire la problemele de sănătate specific masculine, în special cancerul de prostată și bolile mentale.

Numele „Movember” provine dintr-o combinație a cuvintelor „moustache” (mustață) și „November” (noiembrie), deoarece un aspect distinctiv al acestui eveniment implică creșterea mustății pentru a atrage atenția asupra cauzelor pe care le susține.

Obiectivul principal al Movember este de a strânge fonduri pentru cercetare și programe de conștientizare a cancerului de prostată, cancerului testicular și a problemelor de sănătate mentală care afectează bărbații. Participanții la eveniment, cunoscuți sub numele de „Mo Bros” (frații mustății), se angajează să-și lase mustăți să crească pe parcursul întregii luni noiembrie și să strângă bani din partea prietenilor, familiei și colegilor pentru a sprijini aceste cauze.

Nenumărate companii au oferit de-a lungul timpului donații pentru realizările de la fotbal a jucătorilor mustăcioși. Pentru fiecare gol marcat de un jucător mustăcios, Gillette donează câteva sute de lire. La fel pentru fiecare clean-sheet al unui mustăcios.

Movember e un eveniment care a prins în special la jucătorii britanici din Anglia și mai puțin la „stranieri”. De-a lungul anilor, cei mai faimoși mustăcioși de noiembrie au fost David Beckham, Joey Barton, Joe Hart, Leighton Baines sau Peter Crouch.

Anul acesta, legenda lui Arsenal, Ian Wright a promovat cel mai tare evenimentul Movember, avându-l alături pe portarul tunarilor Aaron Ramsdale. Goalkeeperul englez a fost apreciat în această vară când a vorbit deschis despre problemele pe care le-a avut odată cu transferul la Arsenal și abuzurile la care au fost supuși el și partenera sa de către fanii Tunarilor.

‘I bottled up my feelings for years, and when I finally spoke to someone, it was the best thing I ever did. I hope this campaign helps others open up and ask for help if they’re struggling.‘ (Ian Wright)

Movember promovează discuția deschisă despre sănătatea masculină și încurajează bărbații să fie mai conștienți de propriile lor stări de sănătate, să efectueze controale medicale regulate și să discute despre problemele lor de sănătate, inclusiv cele legate de sănătatea mentală. Rata sinuciderilor bărbaților în Marea Britanie este alarmant de mare, trei din patru oameni care-și iau viață fiind de sex masculin. La nivel global, statisticile spun că în medie, un bărbat își ia viața în fiecare minut.

sursa foto: dailymail.co.uk

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *