Nu țin minte să mai fi văzut atâta ură orientată de fani către antrenorul echipei favorite din Premier League.

Înfrângerea din weekend cu Brentford și comentariile lui Nathan Jones de la conferința de presă de după meci au bătut ultimele cuie în sicriul carierei galezului pe banca de pe St. Marys.

“Nathan Jones, get out of our club” a fost scandarea de pe buzele tuturor fanilor Sfinților care au călătorit în deplasarea de la Brentford și au asistat la încă o prestație modestă a favoriților lor.

Nu cred că am fost singurul care a văzut un rezumat extins al partidei jucate de Southampton sâmbătă după-amiază și care a rămas uimit de asaltul Albinelor și șirul lung de ocazii la poarta Sfinților.  140 milioane de lire sterline a cheltuit Southampton în acest sezon, dar jocul echipei pare că nu s-a îmbunătățit deloc.

 

Nici Nathan Jones nu dă înapoi

Discursul antrenorului lui Southampton amintește de interviurile antrenorilor din Liga 1 sau de intervențiile lor și a patronilor lor la emisiunile televizate, acolo unde se varsă nervi la cald, se iau decizii drastice într-o fracțiune de secundă, se arată cu degetul și „se dă tot din casă”.

Galezul n-ar fi nici primul nici ultimul antrenor din Premier League care să nu fie pe placul fanilor echipei sale, dar atitudinea sa lasă de dorit și e departe de ceea ce ai vrea să vezi la cel care stă pe banca tehnică a clubului tău favorit. Jones a vorbit despre frustrările sale din calitate de antrenor al lui Southampton, despre cum întreaga sa activitate a fost un adevărat compromis, despre cum e nevoit să folosească anumiți jucători sau un stil de joc pe care nu-l agreează.

„There are certain people in the village and players in the building that we have to work with. I have compromised. I’ve compromised in terms of certain principles because of one, personnel, but two, the way that people want to play and so on. I’ve allowed certain things to happen and gone away from what’s made me successful in the past. I’ve compromised because of fans, and so on, a few little things but – no more.”

Jones spune că fosta sa echipă, Luton Town, era printre cele mai bune cluburi din Europa când venea vorba de agresivitate, pressing și alte statistici și că factori care nu țin de el fac ca Southampton să nu evolueze la fel.

„I’ve been very successful playing a fluent style, Luton were a real aggressive front-footed side. Statistically, there weren’t many better than me around Europe in terms of aggression, clean sheets, defending the box, balls in the box, xG, all those sorts of things.” (Nathan Jones)

Încotro?

De la selecția jucătorilor din primul unsprezece la tacticile alese și până la lipsa de curaj a echipei pe teren, Southampton a arătat tot mai rău cu galezul pe bancă, iar fanii trăgeau semnale de alarmă încă de la prima partidă cu Jones pe bancă.

Southampton a adunat doar 15 puncte din 21 de etape jucate în acest sezon, iar după venirea lui Jones dinainte de Mondial clubul a pierdut șase din primele șapte partide jucate. E limpede că Jones nu mai are viitor la club, deși galezul afirmă că e omul potrivit pentru Sfinți și că va reveni la metodele sale tradiționale și nu va mai face niciun compromis:

„Because of the personnel I’ve had and other things, Perhaps being in the Premier League, I have compromised my values. I’ve gone away from why I was recruited and that had led to the fans’ views and outside noise. That is going to change; starting now.” (Nathan Jones)

Zvonurile din jurul clubului spun că majoritatea jucătorilor deja nu mai vor să aibă de-a face cu Jones, în timp ce fanii și-au făcut deja simțit punctul de vedere. Galezul poate să câștige zece partide la rând și tot nu o să fie apreciat și respectat cum era Ralph Hassenhuttl, după cum scria excelent un fan Southampton pe twitter.

Un fanbase și o conducere care erau de apreciat pentru atașamentul și încrederea în antrenorul lor (Ralph Hassenhuttl) în momentele grele s-au ales acum pe bancă cu unul care pare să înceapă războaie cu toată lumea din jur. Nathan Jones, cel mai urât dintre Sfiniți.

 

Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România pe Facebook, abonează-te la newsletter-ul nostru, care vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp, și urmărește-ne pe FacebookInstagramYouTube și Discord.

Alex works in the IT Industry, he's an avid reader who likes to find beauty in football. He supports Arsenal FC. Based in Iasi, Romania, he's a coffee lover and a fan of almost everything that has a guitar and a British accent. @alexxx_avr.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *