Trebuie să fim mult mai bine pregătiți, mai ofensivi și să avem o reacție atunci când pierdem mingea.

Asta declara Rădoi înaintea partidei de la Klagenfurt, împotriva Austriei, un meci câștigat de naționala noastră cu scorul de 3-2.

De ce am ales fix această frază? Pentru ca fix asta a arătat echipa trimisă în teren de Rădoi. Am văzut o națională care deși pe alocuri a pierdut duelul fizic cu austriecii, care sunt clădiți pe structura nemțească unde mulți dintre ei își petrec traiul fotbalistic, am reușit datorită pregătirii bune a meciului și a pozitivității de mentalitate să-i învingem pe austrieci la ei acasă.

Pregătiți am fost, tactic am contracarat cât am putut de bine jocul austriecilor, care s-a rezumat a juca pe recentrări și mingii în bandă. Faze de unde au și venit singurele lor ocazii și goluri. Ceea ce ne arată iar că defensiva rămâne călcâiul lui Ahile al echipei lui Rădoi.

Ofensivi am fost. Am reușit să marcăm 3 goluri în deplasare, acest lucru nu s-a mai consemnat de aproape 9 ani, de la un amical împotriva Greciei. Am deschis scorul încă din minutul 3 fapt ce a surprins naționala austriacă al cărei plan a trebuit să fie schimbat destul de devreme și astfel am reușit să-i punem în dificultate fix cum ceea ce Rădoi evidenția la conferința de presă: „Vom avea câteva schimbări pentru a evita problema de a nu rezista, mai ales pe început de joc pentru că, așa cum știam că Irlanda de Nord marchează spre final de joc, la fel, Austria pe începuturile de repriză, în special și chiar spre sfârșitul jocului marchează goluri. Putem să fim în dificultate dacă nu aducem jucători cu prospețime.” Același scenariu s-a repetat și cu golul 2 al nostru venit tot la început de repriză secundă care atârnă greu ca moral pentru echipa în dezavantaj.

 

Aici trebuie menționat că golul a venit din urma unui fault ușor acordat. Burcă cel pe care îl invocam pentru un post de titular în recenzia meciului cu Irlanda de Nord, a reușit să facă față cu brio unei poziții dificile de fundaș dreapta, în special după intrarea lui Iancu unde a fost lăsat de cele mai multe ori singur. Deac care deși n-a făcut un meci bun, a depus un efort considerabil și astfel a reușit să acopere faza defensivă.

Tot de aici evidențiem flerul său de a îl titulariza pe Coman, care a făcut un meci bun, el fiind chiar unul dintre acei jucători cu prospețime. Am văzut un Coman parcă la fel ca cel de la Viitorul, alături de un Alibec în mare formă și cu un Maxim ce a completat tridentul ofensiv și dezinvolt pe care naționala României s-a bazat și-n meciul de la București, dar și pe cel din Austria.

Ce mai remarcăm după această victorie este faptul că norocul și-a întors fața către naționala noastră. Deși cu Irlanda de Nord am ratat foarte multe ocazii și am pierdut 2 puncte, jocul a fost unul consistent și dătător de speranțe. A reprezentat baza acestui succes din Austria. Alibec n-a mai dat-o în bara, ci bara l-a ajutat la primul gol. Maxim a reușit lobul perfect, deși ratase la București o mare ocazie. Norocul ne-a surâs, iar o vorbă austriacă spune că „God gives the wheat. He doesn’t bake the bread.”(în traducere liberă „Dumnezeu îți dă grâul. Nu-ți coace pâinea”) astfel prin mentalitatea ofensivă adusă de Rădoi și prin dăruirea jucătorilor, fotbalul n-a fost păcălit de-ai noștri și astfel au venit și primele roade.

Rădoi mai are de lucrat la o echipă echilibrată, rămâne de văzut cum ar arăta o națională condusă de el cu doi fundași laterali de meserie, cu un Răzvan Marin în linia de 3 de la mijloc sau cu o apărare mai solidă. Până atunci ne bucurăm să remarcăm pe teren, în evoluția tricolorilor atitudinea lui Rădoi ca jucător, dezinvoltură și curaj, două atribute ce ne fac să ne regăsim optimismul după aceste prime 2 apariții ale naționalei cu Mirel selecționer.

Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România. Newsletter-ul nostru vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp.

Adrian are 27 de ani și e pasionat de fotbal de mic copil, fiind foarte atras de istorie și statistică. Scrie un blog de fotbal numit Fotbal, pe bune?

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *