După câteva reprezentații de forță deosebite de săptămâna trecută, Liga Campionilor își continuă balul cu 4 meciuri care aduc în luptă câteva mari favorite la câștigarea trofeului, una din Germania și alte două din Madrid.

Duelurile sunt după cum urmează:

Atletico Madrid v Chelsea – Marți, ora 22:00

Thomas Tuchel va trece la București printr-un prim test cu adevărat de foc de când a preluat pe Chelsea, iar Diego Simeone nu îl va menaja deloc. Nu l-am considerat pe Tuchel capabil de lucruri mărețe nici când a fost la Dortmund, nici când a fost la Paris, și nu văd de ce s-ar schimba ceva acum. Mai ales că neamțul mai dă dovadă și de o aroganță total nejustificată. O finală norocoasă de Liga Campionilor și niște titluri în Franța cu lotul de care a avut parte la Paris nu ar trebui să te umfle prea tare în pene. Deși primele rezultate în Premier League îi dau speranțe la un sezon bun, mă îndoiesc că asta se va chiar întâmpla.

Simeone presimt că va profita la maxim de slăbiciunile de caracter ale omologului său și îl va răpune fără prea mari dificultăți. Atletico se simte excelent, în ciuda aparentei scăderi de formă. Simeone s-a concentrat probabil foarte tare pe pregătirea meciului împotriva londonezilor. Are de-a face cu o echipă cu antrenor nou, cu o tactică modernă și acesta poate fi un motiv pentru care a neglijat ușor meciurile de campionat.

Pronostic: 2-0

No description available.

Lazio v Bayern München – Marți, ora 22:00

La fel ca Atletico, Bayern a suferit în câteva meciuri de campionat din ultima vreme. Poate pot și ei da vina pe pregătirea meciului european. Însă are oare Bayern motive să se teamă de Lazio? Pe hârtie nu pare să existe vreun motiv pentru care Bayern să nu își surclaseze adversarul în seara asta și cel mai probabil va reuși să învingă cu ușurință. Însă nu ar fi pentru prima dată când fotbalul italian îi vine de hac fotbalului german, când îi este acestuia din urmă lumea mai dragă.

Din ceva motiv, italienii au reușit mai tot timpul să își depășească condiția atunci când au evoluat împotriva nemților și cred ca asta ar putea face acest duel mai interesant decât pare la prima vedere. Cu toate astea, Bayern rămâne favorită certă în meciul cu romanii.

Pronostic: 2-3

Atalanta v Real Madrid – Miercuri, ora 22:00

Deși la prima vedere pare o confruntare în care se va juca deschis și cu multe faze de poartă, Atalanta a demonstrat și în grupe cu Ajax că poate juca italienește. Iar faptul că Realului îi lipsesc încă personalitățile impunătoare în fața golului ar putea fi un lucru de care Atalanta să se poată agăța în acest meci. Pentru Real Madrid, lipsa vedetelor în echipă este aproape echivalent cu lipsa propriei identități.

Clubul madrilen s-a bazat mai tot timpul la marile succese pe tipul de jucători vedetă, construind echipa din lupi singuratici, caractere individuale foarte puternice. Momentan cel mai puternic caracter din echipă este Zinedine Zidane. Faptul că tehnicianul are autoritate nedisputată și credibilitate aproape nemărginită în vestiarul unui asemenea club nu este un lucru rău. Însă pentru a transpune identitatea acestui club în teren, este nevoie de mai mult. Este nevoie de niște caractere individuale puternice și pe teren.

În aceste condiții, lipsa unui jucător ca Sergio Ramos poate să le pună probleme mari spaniolilor. Atunci când Zidane a venit la echipă și a câștigat 3 Ligi ale Campionilor la rând, echipa era deja formată, caracterele de care avea nevoie erau deja acolo. S-ar putea spune că pentru aura de legendă cu care a intrat în vestiarul albilor și potrivirea extraordinară a culturii clubului cu felul său de a fi, Zidane a avut un job relativ ușor. Este probabil însă și unicul antrenor din lume pentru care acel job ar fi putut fi atât de ușor.

Problema cu care se confruntă managerul francez este însă faptul că aceste calități de care duce lipsă echipa, cel puțin în compartimentul ofensiv, sunt calități în mare parte native. Vedeta aceea din atac trebuie să fie cineva care s-a născut să facă asta și pretendenții din lotul actual nu par să se potrivească acestui rol. Ei par cumva doar planete mici care au nevoie de un soare în jurul căruia să graviteze. Soluția este cel mai probabil un transfer, iar vara ce vine se anunță a fi una încinsă din acest punct de vedere, și nu numai pentru Real Madrid.

În ceea ce privește echipa italiană, eu cred că ar putea realiza o mare surpriză dacă vor avea tupeul să atace crunt și nemilos. Au arătat în nenumărate rânduri că pot face asta într-un mod absolut impresionant și clinic. Acel joc defensiv demonstrat cu Ajax în grupe va fi probabil mai util în meciul retur. Pentru Atalanta acesta este un meci care poate fi de cotitură în istoria lor. O reprezentație de ținut minte, specifică stilului propus până acum, ar putea aduce imaginea clubului la următorul nivel. Dacă nu vor avea însă acel curaj, de care ne vorbește atât de frumos selecționerul brazilian Tito ca fiind principalul atribut al fotbalistului de succes, Real Madrid va scăpa probabil cu un rezultat semi-avantajos pentru retur.

Pronostic: 1-1

Mönchengladbach v Manchester City – Miercuri, ora 22:00

Un duel între o echipă care a impresionat într-o grupă grea, dar nu reprezintă momentan nimic pe plan european, și o echipă de lux care se chinuie de ani buni să reprezinte ceva pe continent. Momentan City rămâne acea copie inferioară a Barcelonei lui Pep Guardiola.

Voi fi, în mod evident, suporterul lui Gladbach în acest duel. Deși un anumit detaliu de la echipa germană este un pic îngrijorător. În cursul acestei luni a fost anunțată plecarea antrenorului principal către Dortmund, abia din vară însă! Marco Rose a promis că este concentrat încă 100% pe treaba de la Gladbach în ciuda transferului din vară, trădând faptul că este o îngrijorare și pentru el această posibilă problemă. Probabil că cea mai mare grijă pentru el este însă lipsa de motivație care poate apărea la jucători, care sunt conduși de un manager care deja a ales să îi părăsească la finalul sezonului.

Primul semnal rău a venit în campionat unde Gladbach a pierdut cu penultima clasată pe teren propriu chiar înaintea înfruntării liderului de clasament din Premier League. Dacă e vorba și aici de o pregătire foarte atentă a duelului european, în detrimentul meciului de campionat, rămâne de văzut. City are cu siguranță forța să masacreze o echipă cu slăbiciunile pe care se pare că le au nemții momentan.

Pronostic 1-4

No description available.

Fizician român pierdut în Pădurea Neagră, caută izvorul Dunării să îl aducă înapoi în țară. Este, în ciuda locației actuale, un simpatizant al lumii latine. Pasionat de fotbal și de Roma antică, scrie despre fotbal din plăcere.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *