Recomandările noastre pentru etapa 14 din Fantasy Premier League sunt cele de mai jos.

Manchester City vs Chelsea. Nu anticipăm un meci cu multe goluri, dar principalii suspecți care ar putea înscrie sunt în marea majoritate a loturilor de FPL din comunitatea noastră.

 1. Aguero (13.1), atacant – golgeterul Premier League (1o goluri), la egalitate cu Diego Costa.
 2. Hazard (10.3), mijlocaș – liderul clasamentului FPL la puncte (88 de puncte, cu 7 goluri, un assist și multe bonusuri).
 3. Costa (10.6), atacant – golgeterul PL (10 goluri), la egalitate cu Aguero. Gol sau pasă decisivă în 11 meciuri din 13 în acest sezon. Împotriva unei defensive șubrede a lui City, Costa poate câștiga meciul pentru Chelsea.

Crystal Palace vs Southampton

 1. Van Dijk (5.5), fundaș – unul dintre cei mai buni fundași din Premier League, parte a unei apărări care a înregistrat clean sheet de 5 ori în acest sezon.
 2. Cedric Soares (4.9), fundaș – varianta mai ieftină pentru apărarea lui Southampton.
 3. Charlie Austin (6.9), atacant – 6 goluri în ultimele 10 meciuri.
 4. Wilfried Zaha (5.4) , mijlocaș – câte o pasă descisivă în fiecare dintre ultimele 5 meciuri, gol etapa trecută, el e principalul pericol pentru apărarea lui Southampton.

Tottenham vs Swansea

 1. Harry Kane (10.9), atacant – 3 goluri de la revenirea după accidentare (cu 3 etape în urmă), bate penalty-urile la Spurs.
 2. Eriksen (8.1), mijlocaș – dintre mijlocașii din Premier League, doar Coutinho și Sigurdsson au avut mai multe șuturi spre poartă decât Eriksen, golul cu Chelsea nu a fost întâmplător.
 3. Sigurdsson (7.3), mijlocaș – joacă atacant, de fapt, și are 3 goluri și 3 pase decisive în ultimele 5 meciuri.

Stoke vs Burnley

 1. Lee Grant (4.1), portar – cel mai ieftin portar bun din FPL, cu 23 de parade în 8 meciuri jucate în acest sezon.
 2. Joe Allen (5.3), mijlocaș – revine după o etapă de suspendare, implicat în 6 dintre ultimele 10 goluri ale lui Stoke (4 goluri și două assist-uri).

Sunderland vs Leicester

 1. Jermain Defoe (7.6), atacant – 7 goluri în Premier League (3 goluri și două pase decisive în ultimele 4 meciuri).
 2. Victor Anichebe (4.6), atacant – varianta mai ieftină a lui Defoe, jucător în formă bună

West Brom vs Watford

 1. McAuley (4.8), fundaș – fundașul-golgeter al lui Pulis, cu 3 reușite, dar și cu șanse bune de clean sheet . Alternative mai ieftine pentru defensiva lui West Brom: Evans (4.5), Nyom (4.3).
 2. Chris Brunt (4.9), fundaș – potențial de assist dar și de clean sheet.
 3. Philips (5.3), mijlocaș – două goluri și 3 pase decisive în ultimele 3 meciuri.
 4. Foster (4.7), portar – șanse bune de clean sheet.

West Ham vs Arsenal

 1. Alexis Sanchez (11.4), mijlocaș – 8 goluri și 4 pase decisive, nimic de adăugat.
 2. Theo Walcott (7.9), mijlocaș – 6 goluri și două pase decisive în acest sezon, plus încă 3 goluri în Liga Campionilor.

Bournemouth vs Liverpool

 1. Sadio Mane (9.2), mijlocaș – 6 goluri și 3 pase decisive în 12 meciuri de Premier League din acest sezon.
 2. Milner (6.7), mijlocaș – joacă fundaș lateral, dar urcă mult în bandă și bate penalty-uri și cornere la Liverpool, în absența lui Coutinho ar putea să bată și lovituri libere.
 3. Junior Stanislas (5.5), mijlocaș – principalul pericol din tabăra Cireșelor, cu 3 goluri și 3 pase decisive în 8 meciuri jucate.

Everton vs Manchester United

 1. Zlatan Ibrahimovic – 7 goluri în 12 meciuri de Premier League (plus alte 4 în alte competiții), vioara întâi la United.
 2. Ander Herrera (6.3), mijlocaș – joacă în fața apărării dar urcă bine și a dat 3 pase decisive în ultimele 6 meciuri jucte (în toate competițiile).
 3. Mkhitaryan (8.9), mijlocaș – a dat două pase decisive în cupă, cu West Ham și pare că va juca titular.

Middlesbrough vs Hull

 1. Alvaro Negredo (6.3), atacant – a dat o dublă etapa trecută, cu Leicester.
 2. Barragan (4.5), fundaș – Hull are cea mai slabă apărare din Premier League și primește cea mai mare parte dintre goluri pe dreapta, unde urcă Barragan pentru Boro.
 3. Chambers (4.4), fundaș – cel mai ieftin fundaș titular la Boro, un pariu bun pentru clean sheet împotriva celui mai slab atac din Premier League.
 4. Robert Snodgrass (5.6), mijlocaș – 6 goluri în 14 meciuri în acest sezon (campionat și cupă), execută faze fixe la Hull.

Nu uitați că se pot face schimbări și transferuri în Fantasy Premier League numai până sâmbătă, 3.12.2016, la ora 13:30. Succes tuturor!

Rata de succes a ponturilor noastre din etapa precedentă a fost de 43% (13 jucători care au făcut cel puțin 5 puncte, din 30 de ponturi).

Acest articol conține ponturile mele, dar și ale colegilor mei George Havrigeta, Andrei Bichiș, Florin Banu, Vlad Rotariu, Adrian Ilie și Alex Carnaru.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.