Începem prin a vă ura sărbători fericite și multă inspirație pentru etapa următoare!

Sub brad, în prima zi de Crăciun veți găsi de la echipa Premier League România câteva ponturi demne de luat în considerare pentru meciurile ce urmează.

Spre deosebire de articolele precedente, unde am oferit ponturi de la aproape fiecare meci ce urma să se joace, pentru etapa cu numărul 18 am ales să oferim o propunere de lot FPL, pornind de la zero, în limita unui buget decent.

Portari

Pentru postul de portar vom merge ca titular cu Heaton (4.8m), văzut de mulți specialiști ca unul dintre cei mai buni portari din Premier League în acest sezon.  Burnley va întânli pe teren propriu pe Middlesbrough, o echipă care deține unul dintre cele mai slabe atacuri, cu doar 16 goluri marcate.

Pe bancă am ales soluția perfectă din punct de vedere al bugetului: Pickford (4.2m). Tânărul goalkeeper al celor de la Sunderland este locul secund la capitolul șuturi pe poartă apărate în acest sezon (67), după Heaton (78).

Fundași

Primul selectat este Marcos Alonso (6.4m), o opțiune piperată din punct de vedere al prețului, dar una determinată de logica statistică. Spaniolul a punctat începând cu etapa 6, dar este pe locul 4 ca număr de puncte (73), dintre toți fundașii din Fantasy Premier League. Din poziția sa de extremă, poate ajunge des să fie implicat în fazele de gol a lui Chelsea.

Următoarele două selecții, Jones (4.9m) și Gabriel (4.8) sunt două soluții ieftine, de la două echipe puternice din Premier League (Manchester United, respectiv Arsenal). Ambii vor evolua pe teren propriu în meciuri teorectic abordabile, cu perspective de „clean sheet”.

Ceilalți doi fundași vin de la Watford: Holebas (4.8m) și Zuniga (4.3m). Grecul Holebas a oferit câteva evoluții spectaculoase ca aripă stânga (2 goluri și 3 pase de gol), iar Zuniga este soluția de compromis pentru echilibrarea bugetului.

Ambii fundași evoluează pe partea stângă, unul în apărare și celălat în linia de mijloc, schimbând rolurile destul de des pe parcursul jocului.Watford va întâlni pe teren propriu pe Crystal Palace, o echipă aflată în criză ce tocmai a schimbat antrenorul. Este o oportunitate bună de a obține un rezultat pozitiv după 2 înfrângeri cu Sunderland și City.

Mijlocași

La o scurtă analiză a programului pe următoarele etape, am ales 3 piloni principali pentru linia de mijloc: Sanchez (11.9m), Hazard (10.4m) și Mane (9.4m). În acest moment, sunt jucători indispensabili pentru propriile echipe, toți trei evoluând în meciuri pe teren propriu cu echipe de mijlocul clasamentului: West Bromwich, Bournemouth și Stoke.

Celelalte două opțiuni sunt unele mai abordabile ca preț: Antonio (6.7m) și Matic (5.1m). Primul este jolly-joker-ul lui West-Ham, care a livrat 7 goluri și un assist până acum. De cealaltă parte, sârbul lui Chelsea a reușit 7 pase decisive. Ambii evoluează împotriva unor apărări firave (Swansea, respectiv Bournemouth).

Atacanți

În lipsa unor titani precum Diego Costa sau Sergio Aguero, Zlatan (11.5m) este alegerea preferată de majoritatea antrenorilor FPL. În ultimele etape prețul său a crescut considerabil, mai ales datorită formei și a programului abordabil. Suedezul evoluează împotriva lui Sunderland pe teren propriu.

A doua opțiune este una excelentă din punct de vedere al raportului calitate/preț. Origi (6.9m) a marcat patru goluri și a oferit o pasă de gol în ultimele 5 meciuri. Ca și Ibra, va evolua în fața propriilor suporteri, contra lui Stoke.

A treia opțiune este una pentru banca de rezevre. Barnes (4.4m) a înscris etapa trecută în deplasarea de la Spurs, iar acum va întâlni pe Middlesbrough pe teren propriu.

Așadar, am optat pentru o așezare 4-4-2, după cum urmează:

Heaton – Alonso, Gabriel, Jones, Holebas – Hazard, Sanchez, Mane, Antonio – Ibrahimovic, Origi.

Rezerve: Pickford – Zuniga – Matic – Barnes

Pentru postul de căpitan alegerea se poate face între Ibrahimovic, Sanchez, Mane sau Hazard.

Alte opțiuni

Bravo (5.3m): deplasarea de la Hull oferă șanse mari de „clean sheet”.

Mignolet (4.7m):  greu de introdus în echipă deoarece Liverpool oferă opțiuni mult mai atractive în atac. Cu toate acestea, belgianul nu a primit gol în ultimele două meciuri și evoluează pe teren propriu împotriva lui Stoke.

Azpilicueta (6.5m): fundașul cu cel mai mare punctaj din FPL (89). Am ales Alonso deoarece acesta joacă mai avansat decât colegul său. nu și ambii

Clyne (5.7m): extrem de implicat în faza de atac a lui Liverpool, oferă mereu oportunitate de a obține puncte bonus.

Sigurdsson (7.5m): cel mai bun jucător al lui Swansea, adesea folosit pe post de atacant. A marcat de 5 ori și a oferit tot atâtea pase decisive.

Lallana (7.4m): mijlocașul lui Liverpool este pe un trend ascendent în ceea ce privește prețul de achiziție și a înregistrat nu mai puțin de 3 goluri și o pasă de gol în ultimele 3 meciuri; alternativă mai ieftină la Mane pentru primul 11.

Ozil (9.6m) sau Walcott  (7.9m) reprezintă variantele mai abordabile din lotul lui Arsenal, în schimbul lui Alexis Sanchez. Programul este unul favorabil în următoarele etape pentru tunari.

Llorente (6.3m): spaniolul are 4 goluri și o pasă de gol în ultimele 2 meciuri pe teren propriu.

Pasionat de Liverpool din copilărie, probabil din același masochism care mă face să fiu fan Rapid, AS Roma sau Utah Jazz. Sunt om de comunicare care a ajuns să lucreze și să fie pasionat de cybersecurity, deși a absolvit științe politice. Ce ar mai fi de zis?! Am fost unul dintre băieții care au pus bazele proiectului Tackle, dar am și alte pasiuni. Pe lângă Tackle, alături de câțiva prieteni am lansat proiectul de muzică electronică Deep House Bucharest. Altfel, îmi place să am și să împărtășesc opinii, ca orice român, dar mă limitez la ceea ce pot procesa și documenta. Nu am o părere despre studii medicale, de exemplu...