Recomandările comunității pentru etapa de Fantasy Premier League care începe astăzi, ora limită pentru transferuri și schimbări fiind 13:30! Programul complet al etapei îl găsiți aici.

Portari

 • Courtois (5.9 m) – etapa ideală pentru belgian, care întîlnește pe teren propriu Hull, care se află pe loc retrogradabil.
 • Cech (5.4 m) – Arsenal va juca pe teren propriu cu Burnley, o echipă care nu se descurcă deloc grozav în deplasare.
 • Mignolet (4,9 m) – o  variantă puțin populară (de regulă Liverpool oferă selecții mai atractive în ofensivă), dar la prețul afișat merită încercat în meciul de acasă cu Swansea.
 • Forster (4.7 m) –  are meci cu Sunderland (acasă) și o serie excelentă în următorele 4.

Fundași

 • Alonso (6.6 m) – din considerente de logică. Fundașul cu cel mai mare punctaj din PL va evolua contra lui Hull, iar forma sa este una de invidiat. Nu însă și prețul său!
 • David Luiz (6.2 m) – cea mai ieftină opțiune pentru apărarea lui Chelsea, cu perspective reale de clean sheet. Este opțiunea de back-up la Alonso.
 • Charlie Daniels (5.2 m) – piatra de temelie a lui Howe, oferă constant pase decisive, bate lovituri libere și este pe listă în cazul unui penalty. Adversarul (Watford) nu este unul tocmai în formă.
 • Brunt (5.0 m) – West Brom are un program relativ facil în etapele următoare, iar Brunt este mereu prezent la executarea fazelor fixe. A contribuit deja în acest sezon cu ceva pase decisive și chiar goluri. Orice alt fundaș titular la West Brom (Evans, de exemplu) este un pariu bun pentru clean sheet.
 • Mustafi (5.8 m) – Germanul reprezintă cea mai ieftină opțiune pentru apărarea lui Arsenal, iar întânirea cu Burnley are potențial ridicat de clean sheet.
 • Baines (5.6 m) – deplasare la Palace, serie foarte bună în continuare, bate penalty-uri.

Mijlocași

 • Alexis Sanchez – Adevărat, un mijlocaș cu un preț demn de Top 3 atacanți. Cu toate acestea, este motorul lui Arsenal și jucătorul care a adus cele mai multe puncte antrenorilor (154pct.). Pentru meciul cu Burnley merită considerată ca variantă de căpitan.
 • Iwobi (5.9 m) – Speranța lui Arsenal, a creat meciul precedent 2 goluri (assist la cele două autogoluri), iar lipsa lui Walcott îi asigură în continuare postuld e titular.
 • Hazard (10.4 m) – cea mai populară alegere, candidat la postuld e căpitan în echipă. Din nou, meciul împotriva lui Hull pe teren propriu ne duce cu gândul la un show al belgianului în fața porții.
 • Pedro (7.0 m) – varianta mult mai ieftină la mijlocul lui Chelsea, dar care aduce constant puncte.
 • Davies (4.3 m) – Copilul celor de la Everton a făcut un meci de senzație contra lui City, iar apărarea lui Palace nu prezintă deloc încredere. O soluție excelentă pentru cei care vor să-și echilibreze bugetul, realocând resurse pe alte posturi.
 • Coutinho (8.3 m) – Brazilianul lui Liverpool a avut un program de fitness bazat pe câte 60+ minute în ultimele meciuri de cupă și 30 de minute în derby-ul cu United. Meciul cu Swansea ar trebui să-i ofere destule oportunităși de a acumula puncte prețioase. Variantă de luat în calcul pentru postul de căpitan.
 • Milner (6.4 m)/Lallana (7.7 m)/Firmino (8.4 m) – primul este soluția de buget, executant excelent al penalty-urilor, este posibil să revină la punctul cu var, cu o apărare ca cea a lui Swansea. Lallana și Firmino pot fi alternative la Coutinho (în cazul în care alegeți să nu jucați cu 2 mijlocași de la LFC pentru acest meci).
 • Stanislas (5.2 m) – Bournemouth se află într-o situașie delicată din punct de vedere defensiv, dar marchează goluri constant. Stanislas este executantul loviturilor de pedeapsă și un mijlocaș extrem de agil, pe care îl recomandă și prețul scăzut. Va evolua pe teren propriu contra unei alte formații în reală scădere de formă – Watford.
 • Phillips (5.9 m) – excelent pentru al patrulea mijlocaș din lot, are un gol și 3 pase decisive în ultimele 3 meciuri și o serie favorabilă în continuare.

Atacanți

 • Giroud (8.7 m) – Ataantul celor de la Arsenal a livrat iar etapa precedentă, însă a fost înlocuit după 60 de min. din cauza unei accidentări. Din ultimele informații vehiculate, se pare ca și-a revenit și este apt să evolueze contra lui Burnely. Și el, ca și Sanchez sau Hazard este o opșiune reală pentru postul de atacant, luând în considerare adversarul.
 • Rondon (6.8 m) – atacantul celor de la West Brom este o investiție nu doar pentru această etapă, ci și una de viitor. Adversari, în ordine cronologică: Sunderland, Middlesbrough, West Ham, Bournemouth, Crystal Palace. Cu excepția lui Boro, observăm doar echipe cu defensive slabe.
 • Diego Costa (10.7 m) –  golgeterul Premier League merită selectat doar dacă aveți informații că va evolua titular. Momentan Conte nu a dorit să specifice dacă va evolua sau nu din primul minut, doar a specificat că Diego este un jucător important pentru Chelsea și că se va decide duminică. Cei care îl au deja în echipă îl pot risca, dacă au soluții decente pe bancă. Altfel, un transfer IN este total nerecomandat, în situația de față.
 • Ibrahimovic (11.6 m) – suedezul l-a depășit pe Costa la puncte adunate în FPL și are ca target titlul de golgheter. Apărarea lui Stoke nu este una tocmai solidă, astfel că îl putem recomanda pe suedez ca variantă de căpitan.
 • Lukaku (9.6 m) – belgianul este omul nr.1 a lui Everton, care are un sezon oscilant. Urmează să întâlnească echipe ce dețin defensive destul de firave: Palace, Stoke, Bournemouth, Middlesbrough, Sunderland.

Căpitan

 • Pentru postul de căpitan sugerăm următoarele variante: Hazard, Sanchez, Coutinho, Giroud sau Ibrahimovic. 

 Ponturi oferite de George Hagivreta, Mihai Rotariu,  Andrei BichisFelix PădureAndrei SilionMihai Chirobocea și Vlad Bogos.

Dacă vă place ce citiți pe site, ne puteți urmări pe Facebook și Twitter.

Pasionat de Liverpool din copilărie, probabil din același masochism care mă face să fiu fan Rapid, AS Roma sau Utah Jazz. Sunt om de comunicare care a ajuns să lucreze și să fie pasionat de cybersecurity, deși a absolvit științe politice. Ce ar mai fi de zis?! Am fost unul dintre băieții care au pus bazele proiectului Tackle, dar am și alte pasiuni. Pe lângă Tackle, alături de câțiva prieteni am lansat proiectul de muzică electronică Deep House Bucharest. Altfel, îmi place să am și să împărtășesc opinii, ca orice român, dar mă limitez la ceea ce pot procesa și documenta. Nu am o părere despre studii medicale, de exemplu...