Ponturile etapei 27 din Fantasy Premier League ne-au fost oferite de Ciprian Poloni, campionul rundei precedente în comunitatea noastră de fani Premier League.

Runda 27 din Premier League ne aduce în fața etape „duble” din acest sezon de Fantasy Premier League. Un „double gameweek” ar trebui să reprezinte un deliciu pentru orice jucător de fantasy, însă de această dată „distracția” e stricată de etapa imediat următoare, 28, în care vom avea parte de doar patru meciuri, aspect ce trebuie obligatoriu luat în considerare în momentul conturării unei echipe pentru această rundă.

Anunțat din scurt (înainte de etapa 26) și confirmat abia miercuri, după ce Manchester City a trecut de Huddersfield, scor 5-1, în Cupa Angliei, DGW-ul ne pune în stiuația de a ne încărca echipele cu jucători de la Stoke și Manchester City, cele două formații care vor disputa câte două meciuri în această etapă. Pe lângă meciul direct, programat pentru miercuri, de la 22:00, cele două formații vor mai disputa două meciuri extrem de atractive pentru jucătorii de FPL. City se deplaseză pe terenul lui Sunderland, în timp ce Stoke o întâlnește acasă pe Middlesbrough, ceea ce face ca în special opțiunile defensive ieftine din echipa „olarilor” să devină extrem de atractive.

Nu trebuie însă să ignorăm etapa 28, în care vor juca doar opt echipe: Everton, WBA, Bournemouth, West Ham, Hull, Swansea și Liverpool.

Varianta ideală: 6 pentru DGW, 9 pentru Etapa 28

Astfel, pentru echipa ideală din această etapă am selectat șase jucători cu câte două meciuri (3 de la City și 3 de la Stoke) și nouă de la echipe care vor avea meci și în etapa 28, astfel încât cu doar două transferuri să avem un 11 „valid” și în runda următoare. Din acest motiv, din echipa aleasă lipsesc opțiuni de la Manchester United sau Tottenham.

Realist vorbind însă, doi jucători de la Manchester City și unul de la Stoke (dacă îl aveți deja în echipă) ar trebui să fie suficienți pentru acest DGW, în condițiile în care cele două echipe nu au meci în etapa următoare și vom fi obligați fie să facem și mai multe transferuri, fie să jucăm în „inferioritate”.

Portari

 • Lee Grant (Stoke, 4.4M) – Nu sunt un fan al apărării lui Stoke, dar Boro are cel mai slab atac din Premier League, iar partida cu City îi oferă lui Grant șanse să strângă destule puncte numai din save-uri
 • Edin Jakupovic (Hull, 4.1M) – Va fi extrem de util în etapa 28, când Hull o întâlnește acasă pe Swansea, într-o „finală” pentru supraviețuire

Fundași

 • Erik Pieters (Stoke, 4.6M) – E cel mai ofensiv jucător din defensiva lui Stoke și mereu aproape de punctele bonus, în cazul în care echipa menține CS-ul.
 • Chris Brunt (WBA, 5.1M) – Meci relativ ușor cu Crystal Palace, faze fixe, șanse să joace „out of position”, plus meci în Etapa 28.
 • Alfie Mawson (Swansea, 4.5M) – Reprezintă o revelație în ultimele săptămâni, cu 3 goluri marcate în 2017. În plus, Swansea poate spera la un clean sheet în meciul cu Burnley
 • Andrew Robertson (Hull, 4.3M) – Hull se apără din ce în ce mai bine sub comanda lui Marco Silva, iar Robertson reprezintă o opțiune ieftină și sigură pentru defensiva „tigrilor”
 • Seamus Coleman (Everton, 5.9M) – E în formă și a avut contributii ofensive în 5 din ultimele 6 meciuri. Va fi extrem de util în etapa 28

Mijlocași

 • Raheem Sterling (Man City, 7.8M) – E cel mai în formă jucător al lui Manchester City și n-ar trebui să ne dea emoții în privința titularizării în ambele meciuri din DGW. Sterling  a înscris sau a pasat decisiv în 8 din ultimele 10 meciuri jucate în campionat.
 • Leroy Sane (Man City, 7.5M) – Integralist în ultimele 4 meciuri din campionat, în care a reușit un gol și două pase decisive, Sane i-a câștigat încrederea lui Guardiola. Mijlocașul de 21 de ani e deținut de doar 1,4% dintre jucători și poate fi opțiunea perfectă pentru cei care vor să surprindă
 • Marko Arnautovic (Stoke, 7.1M) – Și el aflat în fața unei etape „duble”, Arnautovic e sigur de locul în echipă și reprezintă o opțiune ofensivă mai bună decât mai ieftinul Joe Allen. Ca și Sane, austriacul are un ownership extrem de mic (1%) și intră în categoria jucătorilor care pot face diferența.
 • Gilfy Sigurdsson (Swansea, 7.6M) – Siggy reprezintă principala armă a lui Swansea în lupta pentru evitarea retrogradării, iar islandezul și-a asumat rolul. Cu 3 goluri și 3 pase decisive în ultimele 5 meciuri și având în față meciuri cu Burnley și Hull, mijlocașul lebedelor n-ar trebui să lipsească din nicio echipă.
 • Sadio Mane (Liverpool, 9.4M) – Liverpool suferă, dar în derby-uri a fost mereu la cel mai înalt nivel, cu Mane în prim-plan de cele mai multe ori

Atacanți

 • Kun Aguero (Man City, 12.7M) – E din nou numărul 1 din atacul lui City iar în două meciuri cu Sunderland (deplasare) și Stoke (acasă) trebuie să fie luat serios în calcul pentru a triplu căpitan
 • Fernando Llorente (Swansea, 6.3M) – Programul lui Swansea reprezintă principalul atu al spaniolului.
 • Romelu Lukaku (Everton, 10M) – Poate fi lăsat rezervă în Etapa 27, dar va fi extrem de util în runda următoare, când Everton o întâlnește pe WBA pe teren propriu
Primul 11 pentru etapa 27 (3-5-2): Grant – Pieters, Brunt, Mawson – Sane, Sterling (V), Mane, Sigurdsson, Arnautovic – Aguero (căpitan), Llorente.
Pentru și mai multe ponturi pentru etapa de FPL, vă recomandăm canalul nostru de Youtube, unde avem o secțiune dedicată pentru Fantasy Premier League.
Dacă vă plac articolele de pe site, ne puteți urmări pe Facebook și Twitter.

  Un comentariu la “Ponturi Fantasy Premier League – etapa 27”

  Comments are closed.