Analiză

Premier League, etapa 38. Avancronică și program TV. Ne mai așteaptă vreo surpriză la cădearea cortinei?

Sunt exact 9 luni de când publicam primul articol cu avancronica etapei pe acest site. Iată-ne azi în fața ultimei runde a sezonului de Premier League, cu o ultimă miză: 3 echipe se bat pe ultimul loc de Liga Campionilor. Singura piedică în calea dramei din ultima zi este că Liverpool și City au meciuri teoretic foarte ușoare, ceea ce nu-i permite lui Wenger speranțe pentru top 4. Premier League, etapa 38… e gata!

Vom avea toate meciurile duminică, de la ora 17:00, așa că Eurosport va face transmisii multi-plex, comutând imaginea între stadioane în funcție de spectacol.

  • Arsenal vs Everton. Arsenal mai poate trece în top 4 doar cu un pas greșit al lui Liverpool sau Manchester City, dar n-are voie să piardă vreun punct. De partea cealaltă e Lukaku, care tocmai și-a pierdut avansul de 2 goluri în clasamentul golgeterilor și acum are două de recuperat în fața lui Harry Kane. N-a înscris de o lună belgianul! Probabil singurul meci cu potențial de spectacol.
  • Burnley vs West Ham. Burnley sărbătorește supraviețuirea alături de fani, iar Bilic probabil își ia rămas bun de la West Ham. 
  • Chelsea vs Sunderland. Chelsea va fi legănată de cântecele tribunei către o victorie la scor, cu multe rezerve în teren. John Terry își ia adio de la clubul unde și-a scris povestea vieții.
  • Hull vs Spurs. Marco Silva dă ultima probă înaintea despărțirii de Hull și la fel fac, probabil, Maguire, Robertson, Jakupovic și Grosicki probabil, iar Harry Kane caută să-și securizeze titlul de golgeter.
  • Leicester vs Bournemouth. Final de eră pentru Leicester, echipă care a trăit acest sezon sub influența magicului titlu din 2016.
  • Liverpool vs Middlesbrough. Liverpool va merge în Liga Campionilor după ce învinge, la scor, o echipă fără identitate și deja retrogradată. 
  • Manchester United vs Crystal Palace. Mourinho nu are nicio inteție de a risca vreun jucător înantea finalei de Europa League și anunță, pe site-ul clubului, că va juca doar Pogba, alături de 10 jucători de la U23 (printre care și Fosu-Mensah sau Tuanzebe). Poate și Bailly, suspendat pentru finală?
  • Southampton vs Stoke. Meciul dungilor alb-roșii, cu niciun fel de miză sau promisiune de spectacol.
  • Swansea vs West Brom. Lebedele sărbătoresc, West Brom abia așteaptă să se termine sezonul în care s-au salvat de la retrogradare cu vreo trei luni înainte de final.
  • Watford vs Manchester City (în direct pe Dolce Sport 2). City are nevoie de minim un punct pentru a nu depinde e jocul rezulatelor pentru un loc de Liga Campionilor în sezonul viitor. Vor învinge.

Ultima etapă are totuși o miză financiară pentru majoritatea cluburilor, deși importanța acesteia e discutabilă în contextul contractelor uriașe de televizare care reprezintă cele mai importante felii din bugetele echipelor de Premier League. Iată câți bani poate câștiga sau pierde fieacare club după runda finală.

Sursa: SkySports

Pentru Fantasy Premier League, ultimele schimbări, transferuri și opțiuni tactice speciale rămase în acest sezon, se pot juca până duminică, la 16:00.

Urmărește-ne pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube pentru a fi la curent cu tot ce publicăm pe acest site.

Tags

Vlad Bogos

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

Citește și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close