Etapa din weekend, prelungită până luni seara, a produs permutări în clasament doar între locurile 11-16, evenimentul principal fiind înfrângerea liderului pe Old Trafford. Vorbim azi despre Premier League, rezumatul etapei 33, cu plusuri și minusuri.

Plusuri

+ Tottenham – E a treia rundă consecutivă în care încep cu laude la adresa trupei lui Pochettino, ci pentru cât de repede recuperează orice minge pierdută. Defensiva lui Spurs e cea mai bună din Premier League pentru că fundașii sunt foarte buni și se coordonează tactic excelent, dar și pentru că au puțin de lucru, în general.

+ Harry Kane – Revenit în primul 11 după accidentarea cu Millwall, Harry Kane înscrie golul care-l duce la cota 20 în clasamentul golgeterilor, pentru al treilea sezon consecutiv. E doar al patrulea jucător care reușește asta în Premier League, după Shearer, Henry și van Nisterlooy. Cine ar fi crezut că va ajunge aici după acel prim sezon de break-through pe White Hart Lane?

+ Firmino – Brazilianul a fost implicat în 8 goluri în ultimele 9 etape de Premier League (3 marcate, 5 pase decisive), se pare că el umple golul lăsat de accidentarea lui Mane la Liverpool.

+ Jagielka – Veteranul căpitan al lui Everton n-a dat gol doi ani (ceea ce, pentru un fundaș central, nu e tocmai nefiresc), dar în ultimele 3 etape de Premier Leaguea a înscris de fiecare dată.

+ Kevin de Bruyne – Cu două pase de gol împotriva lui Southampton, belgianul ajunge la cota 13 și este al doilea pasator decisiv din marile campionate europene (după suedezul Forsberg de la RB Leipzig, care are 15).

+ Jose Mourinho – A început fără golgeter. Fanii au spus: „e nebun, ne distruge”. A jucat cu Darmian, din nou, pe stânga. Fanii s-au întrebat: „ce caută macaronarul pe stânga?”. L-a pus căpitan pe Ashley Young, jucător pe care presa îl dădea plecat în China în ianuarie. Fanii s-au înfuriat: „Ăsta își bate joc de noi: Fellaini căpitan cu Anderlecht, acum Young?”. Mourinho a pus în scenă cel mai bun meci al lui United din acest sezon, în care Darmian l-a anulat perfect pe Pedro, Rashford a înscris, iar Young a fost aplaudat, în picioare, pe Old Trafford. Se aștepta cineva să învingă United în acest derby?

+ Ander Herrera – A dat un gol dintr-o deviere și o pasă decisivă după un henț, dar nu de asta îl laud. Herrera l-a blocat incredibil de bine pe Eden Hazard. Cel mai bun jucător din Premier League n-a mișcat, cu umbra lui de basc non-stop pe teren. Herrera a părut să fie peste tot, făcând marcaj om la om pe belgian, dar fiind și creator în același timp. Meciul carierei sale la United, de până acum, acesta a fost.

+ Arsene Wenger – Pentru prima oară Wenger încearcă o altă abordare tactică. N-a fost un succes răsunător, dar a fost o victorie. Chiar francezul a admis: „E prima oară în 20 de ani când folosesc tactica asta!” (citat aproximativ)

Minusuri

Bournemouth – Doar două victorii în deplasare au Cireșele în acest sezon și acum a intrat în calculele retrogradării. La 1 ianuarie era pe 9 în Premier League, acum e pe 16. Victorii cu Middlesbrough și Sunderland, până la final de aprilie, ar trebui să fie suficiente pentru menținerea în Premier League.

Brigada de arbitri de la Manchester United vs Chelsea – Golul de 1-o a pornit de la un henț clar (sunt convins că involuntar) al lui Herrera, pasatorul decisiv pentru reușita lui Rashford. Este discutabil dacă centralul Madley avea cum să-l vadă (ar fi putut să-l deducă, dar nu poți fluiera pe o presupunere și nu poți decide dacă o traiectorie e imposibilă într-o fracțiune de secundă), însă mai sunt încă 3 perechi de ochi de arbitru pe meci și niciunul n-a semnalizat infracțiunea către central.

West Brom – E a treia rundă consecutivă când WBA e pe minus, au o serie tare proastă băieții lui Pulis: n-au înscris în 4 meciuri consecutive în deplasare, pentru prima oară din aprilie 2013.

Toate echipele din a doua jumătate a clasamentului – Doar 5 puncte au făcut echipele de la locul 11 în jos!

Echipele dependente de forma unui singur jucător: Stoke depinde de Shaqiri, Swansea de Llorente, Sunderland de Defoe. Cum ies din formă sau sunt accidentați aceștia, echipa nu mai înscrie și alunecă în clasament. Crystal Palace, Hull , Bournemouth, Burnley și West Ham au, fiecare, un grup pe care se bazează și, pentru prima oară în acest sezon, Manchester United a demonstrat că nu depinde de Zlatan.

Antonio Conte – Nu-mi amintesc să fi văzut vreodată o echipă a lui Chelsea atât de demotivată și visătoare în apărare. A fost, de departe, cel mai slab meci făcut de Blues de când a pivotat Conte la 3-4-3 și prima oară în 10 ani când Chelsea nu trage nici măcar un singur șut pe spațiul porții într-un meci de Premier League. Am explicat ieri de ce cred că nu va pierde Conte titlul, dar are o intervenție urgentă de făcut în vestiar.

Sursa foto: The Guardian. Sursa statisticilor: Opta.

Dacă vă plac articolele noastre, ne puteți urmări pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

    2 replies on “Premier League, rezumatul etapei 33. Plusuri pentru Spurs și Mourinho, minusuri pentru Conte și Bournemouth”

    • 18/04/2017 at 14:46

      Da, normal că mă așteptam să câștige MU, dar nu mă așteptam să domine așa de bine.

      • 19/04/2017 at 11:28

        Eu aveam speranțe la egal, suficient cât să nu ne facem de râs iar. A fost o duminică faină de tot!

    Comments are closed.