Liga Campionilor Preview

În acest preview de Liga Campionilor avem două partide foarte interesante de analizat. Turul celor două confruntări a ezitat să ne ofere vreo favorită la calificare. Sentimentul este în continuare în ambele partide că orice echipă poate ajunge să joace finala de pe Wembley. Să vedem însă ce ne trezește interesul în cele două partide.

Drumul inițiatic al lui Terzic

Paris Saint-Germain – Borussia Dortmund (marți, ora 22:00) (în tur 0-1)

Deslușirea partidei tur

După cum am anticipat, PSG s-a găsit într-o dificultate în fața nemților, mai ales din punct de vedere tactic. Încercarea jocului de posesie nu dă încă roade la echipa pariziană. Pare să fie în continuare o echipă de contraatac. Iar fazele cele mai periculoase au venit pe fondul unor realizări individuale deosebite.

Dortmund a arătat un nivel neașteptat de ridicat. Edin Terzic își inspiră jucătorii în continuare să ne depășească așteptările tuturor. Probabil și ale fanilor lor cei mai înfocați. Cu toate astea nu putem spune că ne-a inspirat în mod deosebit cu modul în care a pregătit tactic jocul. Germanii au exploatat efectele unei echipe în formare la Paris. Duelul tactic în general dintre cei doi nu a fost unul de nivel foarte înalt.

preview liga campionilor jadon sancho
În meciul tur, Jadon Sancho a fost cel mai bun jucător al nemților

 

Ce așteptăm de la retur

Partida de la Paris va fi una complexă cu un potențial foarte mare pentru un rezultant șocant. Cel puțin așa ar cataloga mulți o victorie nemțească în capitala Franței. Argumentul principal pentru un asemenea rezultat este situația în care se află PSG. Și anume faptul că sunt obligați să atace. Nu cred că Dortmund va ataca sau va încerca să domine teritorial partida. Iar în această situație francezii se vor baza probabil din nou pe strălucirile individuale ale starurilor din teren. Execuții marca Mbappe, pătrunderi marca Dembele, spre exemplu.

Pentru Terzic și pentru puștii lui de la Dortmund este un meci inițiatic. Aceștia se vor confrunta cu experiențe fundamentale din cariera unor fotbaliști. O primă semifinală de Liga Campionilor este ceva de care îți vei aduce aminte toată viața. Să nu mai vorbim de o primă finală, în cazul în care aceștia vor ajunge acolo. Modul cum vor reacționa și cum se vor comporta acești jucători în acest meci de la Paris le va defini evoluția lor ca fotbaliști. Terzic poate intra în istoria competiției. Iar noul său statut poate schimba mult parcursul său ca antrenor din viitorul apropiat.

Acestea fiind zise, meciul este și acesta deschis oricărui rezultat. Tind însă să cred că probabilitatea calificării lui Dortmund, și chiar victoria lor la Paris, au un număr mai apropiat de 1 decât toate celelalte scenarii la un loc. Un gol rapid al PSG-ului ar schimba însă ecuația problemei destul de mult.

Momentul adevărului

Real Madrid – Bayern München (miercuri, ora 22:00) (în tur 2-2)

Duel de gală pe Santiago Bernabeu

Scorul egal din partida tur a amânat complet deznodământul pentru partida din Spania. Real Madrid și-a câștigat dreptul de a juca semifinala pe teren propriu. Pe giganticul și deosebit de frumosul stadion al madrilenilor va avea loc acest duel tradițional al competiției. Este vorba de echipele care s-au înfruntat de cele mai multe ori în istoria competiției. Cea mai bună echipă germană din istorie, una din cele mai bune de pe continent, vine în vizită la echipa cea mai titrată pe bătrânul continent. Nu poate să iasă decât o partidă cu audiență maximă.

Poate că Bayern nu este la fel de puternică precum în alte dueluri cu Realul. Cel puțin nu la fel de stabilă. Dar Thomas Tuchel și ai lui elevi au arătat că au destul de multă experiență în cea mai importantă competiție intercluburi. Un club cu dimensiunea lui Bayern nici nu putea altfel.

preview liga campionilor vinicius junior
Vinicius Junior poate fi asul din mânecă, dar și veriga slabă în angrenajul Realului, datorită concentrării sale uneori pe altceva decât fotbalul din teren

 

Nivelul indestructibil al Realului

În weekend, după partida tur, cele două echipe au avut momente diametral opuse. În timp ce Real Madrid s-a încoronat campioană în Spania, Bayern a fost învinsă într-un duel direct pentru locul doi. Real Madrid a trecut fără emoții de Cadiz. În primul unsprezece având doar doi jucători care se vor regăsi probabil în primul unsprezece cu Bayern. Un 3-0 sec ce le va întări moralul înaintea partidei cu nemții, de miercuri.

De cealaltă parte, deplasarea lui Bayern de la Stuttgart este foarte reprezentativă pentru întreg sezonul bavarezilor. Deși au pierdut cu 3-1, Harry Kane a marcat din nou. Nivelul slab al lui Bayern din acest sezon poate fi văzut și prin prisma eșecului în a profita de Kane. Atacantul adus de la Tottenham a făcut un prim sezon extraordinar. Nu ți-ai putea dori mai mult de la un atacant. Dar Bayern este pe punctul de a rata toate obiectivele. Le-a rămas, cel puțin până miercuri la miezul nopții, trofeul Ligii Campionilor.

Deși Bayern nu prea mai are ce pierde, situație care i-a ajutat să treacă de Arsenal, nu cred că vor învinge la Madrid. Real Madrid joacă un fotbal liber, un fotbal frumos, pentru ce se joacă în ziua de astăzi. Este una din puținele echipe care mai încântă ochiul în fotbalul de astăzi. Majoritatea echipelor de azi se impun printr-un joc intens din punct de vedere fizic, nu prin eleganță. Foarte rar mai vedem fente, execuții tehnice deosebite.

Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România.

Fizician român pierdut în Pădurea Neagră, caută izvorul Dunării să îl aducă înapoi în țară. Este, în ciuda locației actuale, un simpatizant al lumii latine. Pasionat de fotbal și de Roma antică, scrie despre fotbal din plăcere.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *