Claudiu Florea, al cărui hashtag favorit este #YNWA, a ales să scrie despre rivala echipei sale de suflet, aducându-ne previziunile sale din presezon pentru Everton în 2017/2018.

Nimeni nu poate contesta “valurile” făcute de Everton vara asta pe piața transferurilor. Koeman ne dezvăluie, astfel, ambițiile pentru un loc în top 4 în sezonul care stă să înceapă. Mai mult de atât, vechea obsesie de a termina deasupra marilor rivali locali îi bântuie pe fanii însuflețiți de revenirea fiului risipitor, pe Goodison Park.

Sunt oare capabile Caramelele de asemenea performanță?

Succesul este mai greu ca niciodată pentru Caramele ținând cont că Chelsea, Tottenham Hotspur, Manchester City, Liverpool, Arsenal si Manchester United sunt cele șase de deasupra lor, dar cum ar putea să reușească?

Sezonul trecut, Everton a pierdut 39 de puncte afară, obținând în medie mai puțin de un punct pe meci (0.95). Echipal lui Koeman a câștigat doar patru din cele 19 deplasări, marcând doar 20 de goluri. Everton chiar a încheiat sezonul cu o serie de opt jocuri fără victorie ”afară”, ceea ce trebuie să fie drastic imbunătățit dacă dorește să acumuleze punctele necesare pentru a pătrunde în top patru.

Băieții lui Koeman au pierdut șase din cele 12 meciuri împotriva echipelor de elită, iar numărul mare de puncte pierdute trebuie micșorate în 2017/18, dacă ne gândim că Everton a terminat la 15 puncte de locul patru, deși a fost cu doar două locuri mai jos în clasament. Victoria împotriva echipelor de top este esențială dacă dorește să le depășească.

Image result for everton 2017
Sursa foto: WorldFootball.net

Everton nu-și mai poate permite o cădere de formă așa cum a suferit în toamna/iarna sezonului trecut. Echipa a câștigat doar cinci puncte în 10 meciuri din Premier League între 24 septembrie 2016 și 10 decembrie 2016. Și astfel s-au trezit că au un munte de urcat, ceea ce s-a dovedit insurmontabil în cele din urmă. Incapacitatea lui Barkley de a-și desăvârși potențialul și de a aduce constanță, au fost fatale. De aceea, probabil va fi vândut.

Everton trebuie să-și îmbunătățească cu aproximativ o jumătate de gol pe joc pentru a fi la egalitate cu primele patru – ceea pare a fi destul de greu odată cu vânzarea lui Lukaku.. Anul trecut au avut un palmares de 2-2-2 acasă împotriva primelor șase, dar au reușit doar două egaluri pe teren străin. În cele 12 meciuri, diferența de goluri a fost -9. Aceasta nu este o echipă de top patru…

Ce s-a schimbat în vara asta la Everton?

Așa cum scriam la început, Rooney revine la club după 13 ani glorioși pentru Diavoli, ceea ce va crea emulație și emoție la meciurile de acasă. Pe lângă golgeterul all-time al naționalei și al 2 lea marcator din istoria PL, Koeman a întarit toate compartimentele. A venit Pickford de la Sunderland, care deși pare un transfer foarte bun, cifrele sale sunt umflate de apărarea slabă a lui Sunderland. A reușit doar 4 clean sheets, cu mult mai puține decăt cele ale lui Robles. În apărare a venit Michael Keane, unul din cei mai promițători fundași din PL, care poate forma un cuplu foarte bun cu Ashley Williams. Demn de menționat este aducerea lui Cuco Martina pentru a juca în locul lui Coleman, accidentat.

La mijloc, a venit Davy Klaassen, unul din cei mai buni jucători de la Ajax, echipă ce a prins finala Europa League. Nu în ultimul rând, în atac a venit Sandro Ramirez de la Malaga, autor a 14 goluri sezonul trecut.

La momentul când scriu, se vorbește insistent de venirea lui Sigurdsson și a lui Giroud. Două mutări care ar imbunătăți considerabil forța ofensivă a echipei lui Koeman, ținând cont că Lukaku a plecat, iar pentru a spera la un loc în primele 4, ar fi nevoie de vreo 25 de goluri în plus față de sezonul trecut.

Prim 11 probabil pentru Everton în 2017/2018

3-4-1-2: Pickford – Keane, Jagielka, Williams – Baines, Gueye, Schneiderlin, Davies – Klaassen- Rooney, Sandro.

În concluzie, cel mai optimist scenariu este locul 6, peste Arsenal. Cu condiția să-și îmbunătățească performanțele în ariile descrise mai sus. Mai există o posibilitate de ajunge în Champions League în 2018. Previzibil, așa cum a procedat Mourinho, câștigând Europa League. Everton este capabilă, pe Koeman îl bănuiesc că se gandește serios la asta, iar clubul este dispus să investească. Altfel, eu zic că termină pe 7.

În încheiere cred că viitorul sună bine pentru Everton. Koeman a adus foarte mulți jucători tineri ceea ce ne arată că este vorba despre un proiect multi-anual, iar venirea lui Farhad Moshiri va crește puterea financiară pe piața transferului. Cuplat cu experiența lui Steve Walsh, Director of Football, ”caramelele” vor conta din ce în ce mai mult acolo sus. Dar nu în sezonul 2017/2018.

Sursa foto: BoxMash.com

Urmărește-ne pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube  pentru a fi la curent cu tot ce contează în fotbalul din Anglia!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.