Sebastia Luba, cunoscut online ca fiind singurul fan al lui Everton din România, ne propune lista lui de previziuni din presezon: Everton poate ocupa un singur loc la final. Află care e aces7a până la final.

“Anul cârtiței” sau “Sezonul în care dacă n-ai 3 jucători în echipa de FPL ești prost”

Evident, partea a doua a titlului este o aberație fără margini. Mi-e și rușine că am scris-o, dar am vrut să fac afișări.

Mai este atât de mult până când Everton va lua un loc în imediata apropiere a “roșilor” de vizavi, încât articolul ce va urma poate fi folosit recurent, doar cu modificări ale numelor, pentru urmăoarele 2-3 stagiuni EPL. Și am să explic, pe înțelesul tuturor, de ce susțin asta.

Dream big, Sam!

Sezonul trecut, Everton plănuia să atace cupele europene, cu un ochi ațintit pe un loc de Liga Campionilor. Și “Albaștrii” din Liverpool chiar erau îndreptățiți să spere la cel puțin un trofeu, acela de “Revelația Sezonului”.

Transferurile unor jucători în formă, precum Sigurdsson, Klaassen sau Pickford cumulate cu revenirea lui Wayne Rooney pe Goodison îi puneau pe tavă lui Ronald Koeman un lot numeros, versatil, entuziast, gata să inventeze formula care să îl înlocuiască pe Lukaku – plecat până la Man Utd.

Dar cum socoteala și entuziasmul din primele drafturi de Fantasy nu se potrivesc cu decepția de la finalul campionatului, așa s-a întâmplat și în cazul micuței echipe care a vrut să se facă mare peste noapte. Banii băgați cu cheaturi în lotul lui Koeman l-a făcut pe userul olandez să dea de multe ori autocomplete și s-a trezit că datele de logare i-au fost subtilizate de un mare hacker local.

Autointitulat Big, nici acesta nu a împins clubul spre adevăratul Big EPL. Mai mult, odată ce și-a îndeplinit obiectivul, Sammy a mai uitat să-și facă echipa, să schimbe căpitanul, iar locul 7 a venit chinuit.

Goodison real feel

Pe 14 iulie 2018, Everton obținea un rezultat dintr-un sport încă neinventat: 22-0, în primul amical al verii, contra unui ATV (Irdning). Cu moralul mai sus decât detenta lui Keane într-un duel aerian cu Hazard, gașca nebună a lui Marco Silva a luat-o ușor pe arătură și a reușit să nu mai obțină nicio victorie în următoarele 6 meciuri de nepregătire. Golaverajul înregistrat a fost, de asemenea, unul pe măsura unei noi promovate 4-12. Vă las pe voi să adăugați interjecțiile potrivite.

Lotul nu a suferit prea multe schimbări majore și am să le punctez în ordinea importanței:

 1. A venit Richarlison de la Watford. Silva l-a avut elev pe brazilianul de 21 ani (în ciua aparențelor), iar în perioada în care cei doi au lucrat împreună, mijlocașul ofeniv puncta în FPL pe bandă rulantă. Să vedeam ce-o fi.
 2. Yerry Mina – fundaș central, de la Barcelona (parent club). L-a vrut și Man United că a băgat goluri la Mondial. Probabil au sortat jucătorii după clasamentul golgheterilor și apoi după poziție.
 3. A plecat Klaassen la Werder. Sărit din schemă pentru că e blond și a început să chelească, olandezul, finalist de EL, s-a dus până în Bundesliga unde plănuiește să citească autobiografia lui De Bruyne, ca să înțeleagă cum se face după ce ești renegat de un club englez.
 4. Bernard – ceva mijlocaș ofensiv, de la Șahtior. Vine moca și pare-se că în locul lui Bolasie. Nu urmăresc campionatul ucrainean și nu mă entuziasmez ușor. Deci meh.
 5. A venit Digne de la Barcelona. Nu sunt sigur, dar cred că spaniolii și-au tras feeder club din Liverpool. E o un transfer asemănător (fizic) cu al lui Deulofeu. Să sperăm că asemănările se opresc aici.
 6. A plecat Ashley Williams la Stoke. Împrumut. Yey!
 7. S-au întors Lookman (5 goluri în 11 meciuri la RB Leipzig) și Sandro Ramirez (0 goluri în 13 meciuri la Sevilla). Una caldă, una rece. Și una înghețată mai jos.
 8. A mai venit și un mijlocaș central de la Barcelona, dar am zis meh deja mai sus.

Everton campioană (și Lüba președinte)

N-a fost 2016/2017, nici 2017/2018, dar… “2018/2019 e anul lui Everton!”, fără dubii.

Așa se salută lumea pe stradă, în jurul stadionului. Păi ce, dacă Leicester a putut, “caramelele” de ce să nu fie o bomboană tare? Sincer, aș vrea să continui în această notă, dar prefer ca articolul să nu ajungă pe Times New Roman.

Ce spun eu: Sun7 ones7 și recunosc că locul lui Ever7on nu e în UCL, e doar undeva în prima jumă7a7e a clasamen7ului.

Ce spun fanii: Avem nevoie de timp să construim. Avem nevoie de investiții. Vrem să jucăm ofensiv și să luăm cel puțin 3 puncte pe meci. Vrem să terminăm peste LFC. Vrem să retrogradeze LFC. Vrem să vină Messi.

Ce spune Silva: Pickford – Coleman, Jagielka, Keane, Baines – Gana, Schneiderlin – Sadro, Richarlison, Sigurdsson – Tosun.

Sursa foto: Goal.com

Urmărește-ne pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube pentru a fi la curent cu tot ce contează în Premier League și nu numai.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată.