Suntem în anul Mondialului, așa că e timpul să reluăm seria de articole despre istoria participantelor din Rusia 2018 la marea sărbătoare a planetei Fotbal. După ce am aruncat o privire asupra performanțelor Braziliei, Argentinei și Uruguayului, a echipelor din Africa și a celor din Asia, am ajuns, în sfârșit, în Europa, iar azi vorbim despre gazdele turneului din acest an.

Rusia: Gazdele țintesc un turneu cât mai lung în fața propriilor suporteri!

Istoria fotbalisticăa Rusiei la Cupa Mondiala trebuie din două unghiuri: evoluția Uniunii Sovieticei și formula pe care o cunoaștem azi. în doua parti, cea în care evoluau ca Uniunea Sovietica și formula pe care o cunoastem astăzi. Palmaresul Uniunii Sovietice la Cupa Mondială e unul :

 • Un loc 4 obținut în Anglia ‘66;
 • 3 sferturi de finală jucate în edițiile din Suedia, Chile și Mexic;
 • O prezență în șaisprezecimi, în Mexic ‘86;
 • O prezență în a doua fază a grupelor din Spania ‘82;
 • Faza grupelor în Italia ‘90.

Din pacate pentru ruși, după destrămarea Uniunii Sovietice, actuala formație nu s-a ridicat la nivelul dinainte de Italia ‘90. Din 6 campanii la care a luat parte, Rusia a reușit sa obțină 3 calificări, însă palmaresul este unul mai degrabă modest, rusii au ieșit din faza grupelor de fiecare dată.

Stanislav Cherchesov, selecționerul Rusiei, foto: DailyMail.co.uk

Din 2015 și până astăzi, naționala Rusiei a disputat doar meciuri amicale, excepție făcând Cupa Confederațiilor, pe care a găzduit-o, într-o avanpremieră a Cupei Mondiale. În prima parte a anului 2017, aceștia au disputat 4 amicale: o victorie, 2 egaluri și o înfrângere. A urmat Cupa Confederațiilor, când dintr-o grupă cu Noua Zeelanda, Mexic și Portugalia, Rusia a terminat pe locul 3, obținând doar 3 puncte, cu reprezentanta Oceaniei. Ultima parte a anului 2017 a făcut le-a readus rușilor optimismul, în special în urma egalului de răsunet: 3-3 cu Spania.

În materie de lot, Rusia, nu mai dispune de nume mari precum Mostovoi, Karpin, Semak, Kerzakov sau Smertin (toți jucători ce au făcut parte din lotul Rusiei pentru Cupa Mondiala din 2002). La Mondialul din Brazilia, Fabio Capello dispunea de un lot alcătuit doar din jucători din campionatul intern, iar în 2018 situația nu este cu mult diferită: în afară de fundașul stânga al celor de la FC Koln, Konstantin Rausch și de fundașul central al celor de la Fenerbahce, Roman Neustadter, vorbim despre un lot doar cu jucători bazați în Țara Mamă.

Statistici despre naționala Rusiei

 • Media de vârstă a ultimul lot folosit a fost de 27,19 ani, iar media valorii de piață de 4,80 de milioane de Lire, conform transfermarkt.co.uk.
 • Mario Fernandes, brazilianul naturalizat, este cel mai valoros jucător din lot, conform transfermarkt.co.uk, cu o valoare de 14.40 milioane de Lire;.
 • Aleksandr Kerzhakov este cel mai bun marcator all-time al Rusiei, cu 31 goluri, iar dintre jucătorii aflați în activitate, Aleksandr Kokorin este cel mai prolific, cu 12 reusite;
 • 13 ani au trecut de la debutul lui Igor Akinfeev, în natională, timp în care a strâns 103 meciuri, fiind pe primul loc al selecțiilor din actualul lot.
 • Cea mai mare victorie la Cupa Mondială, a fost reușita în fața Camerunului, în SUA ‘94, scor 6-1, iar scorul de 1-3 împotriva Suediei în aceeasi ediție a fost cea mai „grea” înfrângere la Mondial.

Cifrele Rusiei împotriva echipelor din grupa A

Arabia SaudităEgiptUruguay
 

Rusia

1 meci disputat;

1 înfrângere;

Niciun meci disputat în compania “Faraonilor”1 meci disputat;

1 egal;

Cât de sus credeți că poate urca Rusia la Mondialul din 2018?

Sursa foto: TheseFootballTimes.co

Urmărește-ne pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube pentru a fi la curent cu tot ce contează în Premier League și nu numai. Abonează-te la newsletter-ul nostru, cu recomandări de articole din fotbal și program de fotbal la TV pentru weekend, livrat în fiecare vineri!

Adrian are 27 de ani și e pasionat de fotbal de mic copil, fiind foarte atras de istorie și statistică. Scrie un blog de fotbal numit Fotbal, pe bune?

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *