Semifinale în Liga Campionilor Carlo

În ultimele zile toată lumea fotbalului s-a amuzat pe seama unei poze care probabil va intra în istorie și va fi afișată de fiecare dată când se va aminti de singurul antrenor din istorie care a cucerit titlul în cele mai puternice 5 campionate ale Europei. Este de asemenea poza care îl face pe Carlo Ancelotti unul din cei mai apreciați antrenori în segmente de piață care nu prea au legătură cu fotbalul.

Poza virală cu managerul italian Carlo Ancelotti, celebrând câștigarea La Liga alături de jucători

În afară de această poză și titlul care l-a introdus în istoria statistică a fotbalului pe managerul italian, acesta are de jucat un retur foarte complicat cu o echipă engleză determinată să demoleze imaginea de gigant a liderului de pe banca madrilenilor. Va reuși Ancelotti să se ridice la înălțimea laudelor? Vom vedea vreo surpriză în Spania cu Liverpool? Dați-mi voie să deschid discuția cu preview-urile ce urmează.

Villareal – Liverpool (marți, ora 22:00)

E greu să mai găsesc moduri de a o lăuda pe Liverpool. Este monstrul acestui sezon fotbalistic și sper că se va vedea acest lucru până la final. Sper că vor avea consistența și constanța necesare pentru a demonstra acest lucru până la capăt. Este echipa perfectă, o reprezentantă de top a filozofiei de tip germanic, comparabilă cu Bayern-ul lui Jupp Heynckes sau cel al lui Hansi Flick. Păcat că nu avem și o reprezentantă de top din partea latinilor, pentru un showdown de tipul celui care l-am avut între Bayernul lui Heynckes și Realul lui Zinedine Zidane, în 2018.

Villareal are un magician pe bancă, pe Unai Emery, iar frumusețea acestei echipe aduce puțin cu un FC Porto de prin 2003-2004. Dar din păcate nu cred că vreo magie poate înlocui genialitatea unui manager. Cred că Villareal se va înclina, iar Liverpool va ajunge în finală fără mari probleme. Nu pentru că Villareal ar fi construită după principii sau concepte greșite, ci pur și simplu pentru că echipa spaniolă nu este un monstru îndeajuns de mare și de talentat, comparat cu cel englez.

Real Madrid – Manchester City (miercuri, ora 22:00)

Deși pare că rezultatul de la Manchester este unul pozitiv pentru Real, eu cred că surpriza haosului tactic al lui nea Carlo din tur ar putea fi singura carte mare din mâneca mult lăudatului. Cred în continuare că singurul care o poate elimina pe Manchester City este Pep Guardiola. Nu cred însă că spaniolul este îndeajuns de naiv încât să „pună botul” la toată tevatura din jurul italianului, și își va păstra calmul tactic pentru retur.

Realul în Champions League pare a fi o pisică cu nouă vieți și ne întrebăm cu toții dacă și le-a consumat pe toate. Dacă ar fi să ne lăsăm duși de valul media, pare să aibă un geniu pe bancă, iar returul este deschis oricărui rezultat. Carlo Ancelotti s-a simțit întotdeauna bine la Real, dar nu a fost un antrenor care să creeze concepte, să le adapteze, să construiască. El a profitat cam peste tot pe unde s-a dus de situațiile deja construite la acelel cluburi. Cu excepția lui AC Milan, singurul club la care a făcut performanță constantă pe termen lung la cel mai înalt nivel.

Nu putem vorbi despre o mare realizare când spunem că a câștigat titlul cu PSG în Franța sau cu Bayern în Germania. La Chelsea și primul mandat de la Real a profitat de echipe construite de Jose Mourinho, iar în al doilea mandat la Real de un lot care își are originile tot în acea echipă a lui Mourinho, dar care a fost între timp șlefuită bine de Zidane.

Semifinale în Liga Campionilor Carlo
Carlo Ancelotti pe banca tehnică a echipei Bayern München

Ancelotti este un italian clasic, arogant și talentat. Nu s-a adaptat nicăieri cerințelor locale, ci și-a folosit reputația pentru a reuși unul, maxim două sezoane mai de succes, înainte să fie dat afară. La Bayern, spre exemplu, a fost dat afară după ce nemții nu au mai putut suporta modul de pregătire folosit de italian, în care pregătirea fizică era neglijată maxim, iar echipa termina în genunchi sezonul din punct de vedere fizic.

Nu cred că „creditul reputației” lui Ancelotti îi mai ajunge și pentru acest retur. Poate îl salvează din nou Karim Benzema, dar acest lucru nu cred că va fi posibil decât dacă Guardiola își dă din nou cu stângul în dreptul. Nu este nici acest lucru exclus dar, deși au jucat un meci de poveste în tur și toată suflarea fotbalistică este îndrăgostită de cele două echipe în acest moment, cred în continuare că avem aici de a face cu semifinala din care va veni pierzătoarea finalei.

Tu ce părere ai? Spune-ne în comentarii!

Semifinale în Liga Campionilor Carlo
Karim Benzema marchează dintr-o ”scăriță” împotriva lui City

Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România pe Facebook, abonează-te la newsletter-ul nostru, care vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp, și urmărește-ne pe FacebookInstagramYouTube și Discord.

Fizician român pierdut în Pădurea Neagră, caută izvorul Dunării să îl aducă înapoi în țară. Este, în ciuda locației actuale, un simpatizant al lumii latine. Pasionat de fotbal și de Roma antică, scrie despre fotbal din plăcere.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *