De la ultimele meciuri din Liga Campionilor patronii unora din echipele încă implicate în competiție ne-au dovedit că nu e ok să pui în aplicare toate ideile care îți vin atunci când te întâlnești cu prietenii la bere. După acest caz aparte de „beer goggles” lumea a revenit la normal și Liga Campionilor rămâne singura competiție abuzivă de pe bătrânul continent. Săptămâna asta ne vom delecta cu prima parte a duelurilor care vor decide cele două finaliste:

Real Madrid – Chelsea, marți, ora 22:00

Florentino Perez a reușit din nou să atragă atenția în mod negativ asupra echipei, goana sa după bani fiind de multe ori subiect aprins de discuție în lumea fanilor. Dacă această Super Ligă Europeană a întrecut cu mult limitele setate în trecut rămâne de văzut. Reacția opiniei publice vis-a-vis de propusa și răposata competiție a fost clară. Să ne așteptăm ca acest lucru să afecteze însă și jucătorii sau parcursul echipei?

Marți spaniolii vor da piept cu o nucă foarte tare, însă nu una care nu poate fi spartă. Zinedine Zidane și-a menajat câțiva titulari în weekend și pare pregătit să înfrunte echipa lui Thomas Tuchel, deși din nou madrilenii au avut probleme în fața unei echipe mici în campionat. Asta nu a spus multe despre felul cum s-au descurcat în Ligă nici în trecut și aștept din nou o reprezentație de gală în fața lui Chelsea. Deși spaniolii au în continure jucători cheie indisponibili, lotul arată mult mai bine decât a fost cazul cu Liverpool, dublă în care Real a reușit să își dovedească suveranitatea.

De cealaltă parte, Chelsea își vede de treabă în campionat unde, deși a mai făcut greșeli din când în când, a arătat o siguranță deosebită în defensivă. Au în față un gigant însă tehnicianul neamț nu a arătat că este foarte temător într-o asemenea situație. Poate că uneori ar trebui să fie totuși – teama are și ea un rol. Meciul de marți ne va dezvălui un nou strat din caracterul ciudat și complex al lui Thomas Tuchel. Spaniolii au motive să se teamă, din cauza episodului suferit de Atletico în optimile de finală, însă dacă ne uităm la derby-urile de titlu din La Liga, Real a fost cea care a dominat campionatul, și este adevărata echipă de bătut din Spania.

No description available.

Paris SG – Manchester City, miercuri, ora 22:00

Am scăpat pentru moment de Super Ligă, dar nu și de echipele finanțate din surse aparent nelimitate de bani, care abuzează de limitele sistemului. Aceste abuzuri nu garantează însă și succesul, ci doar întocmirea colecției de vedete. Ambele echipe au o colecție impresionantă, loturi care pot acoperi cu ușurință momentan jucători indisponibili (poate unul din cele mai mari avantaje pe care cele două cluburi le-au avut în acest sezon). Am văzut cât de important s-a dovedit a fi acest aspect în dubla dintre Bayern și PSG, unde bavarezii au avut doar doi oameni pe banca de rezerve care ar putea juca la acest nivel, și au și făcut doar aceste două din cele 5 schimbări posibile, având limite evidente în ceea ce privește schimbările din mers de tactică sau reîmprospătarea anumitor compartimente ale echipei în timpul unui meci crucial.

Una peste alta, cele două echipe de bani gata au ajuns departe, iar una din ele va juca finala. Este o dublă imprevizibilă în care eu personal nici nu știu pe cine să simpatizez. Manchester City, care de ani buni încearcă să copieze Barcelona, și reușește într-un fel să se apropie, dar nu chiar; sau Paris SG, o echipă care încă nu are identitatea rafinată pe care ar putea-o avea, o identitate care mă îndoiesc că va putea fi obținută cu actuala conducere.

Kylian Mbappe este un element de frumos însă în această echipă, un tânăr crescut în suburbiile Parisului, este ingredientul cel mai frumos de identitate al echipei și poate speranța la trofeu a orașului din care a venit ideea competiției. Acest băiat simte și respiră Paris, singur însă nu va reuși. Succesul va depinde foarte mult de felul în care Mauricio Pochettino va reuși într-un timp scurt să înțeleagă datele problemei, iar apoi depinde și de felul în care caracterul său se potrivește întregului proiect. Sunt două condiții care le văd esențiale în parcursul rămas francezilor în acest sezon european. Iar aici Pochettino dă de multe ori impresia mai mult de simplitate muncitorească decât de o capacitate de a integra complexa cultură și filozofie de viață din capitala Franței în propriul mod de a fi.

Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România. Newsletter-ul nostru vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp.

Fizician român pierdut în Pădurea Neagră, caută izvorul Dunării să îl aducă înapoi în țară. Este, în ciuda locației actuale, un simpatizant al lumii latine. Pasionat de fotbal și de Roma antică, scrie despre fotbal din plăcere.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *