Weekendul acesta fotbalul englez ne servește cu o „dublă” formată din Premier League și FA Cup. Tradiționala Cupă a Angliei a ajuns în faza sferturilor de finală, iar șapte echipe din Premier League, împreună cu unica reprezentantă a Championship, Bournemouth, speră să facă pasul spre semifinale.

Bournemouth v Southampton – sâmbătă, 14:15

Drept singura echipă din afara Premier League rămasă în competiție, Bournemouth are șanse mici de reușită în ce privește ridicarea trofeului. Șansele i-au surâs însă la tragerea la sorți, oferindu-i una dintre puținele adversare accesibile din această fază a competiției. Lipsa de formă a celor de la Southampton este bine documentată, iar șansele ca o echipă din Championship să ajungă în semifinale nu sunt grozav de mici. Bournemouth poate produce o surpriză în această partidă, în timp ce pentru Southampton meciul este cu siguranță oportunitatea perfectă de a reveni la o formă mai bună. Echipa oaspete a câștigat un singur meci din ultimele 12 din Premier League, însă parcursul său în FA Cup a rămas unul dintre elementele pozitive din a doua parte a sezonului.

Everton v Man City – sâmbătă, 19:30

Fără doar și poate una dintre marile favorite la câștigarea FA Cup, Man City se va deplasa la Everton în acest sfert de finală, având o misiune care pare la îndemână, însă care ar putea fi complicată în funcție de care Everton va intra pe teren. Va fi acel Everton care candidează la un loc în Europa și a impresionat din când în când în acest sezon, sau va fi Everton-ul care nu-și găsește ritm și cedează chiar atunci când nu te aștepți? Partea plină a paharului pentru echipa lui Carlo Ancelotti este că uneori în acest sezon, Everton s-a ridicat la înălțime tocmai cu adversari de calibru. Victoria cu Liverpool nu este departe în trecut, de exemplu, însă marea problemă a gazdelor a fost constanța, iar înfrângerea suferită cu Bunrley săptămâna trecută este din păcate pentru Everton, mai proaspătă ca orice alt meci. Ah, și au în față pe Man City-ul lui Pep Guardiola, care fie că recunoaște sau nu, sigur are în minte avea cvadruplă.

Chelsea v Sheffield Utd – duminică, 15:30

Forma bună a lui Chelsea o recomandă pentru acest prim meci de duminică în fața candidatei sigure la retrogradare, Sheffield Utd. Practic pentru oaspeți FA Cup a rămas ultimul obiectiv care stă realist în picioare în acest punct al sezonului, însă cu un nou antrenor pe bancă suferind o înfrângere categorită weekendul trecut, e greu de crezut că United va putea face față Chelsea-ului lui Thomas Tuchel. „Albaștrii” au închis poarta în opt din ultimele zece confruntări în toate competițiile, primind câte un singur gol în celelalte două. Apărarea funcționează în mod evident la Chelsea, iar pentru Sheffield Utd tocmai atacul a fost marea problemă în acest sezon. O echipă știrbă ca United este greu de crezut că poate emite pretenții în acest meci, iar Tuchel va face cel mai probabil încă un pas lejer spre primul său trofeu ca antrenor al lui Chelsea.

Leicester v Man Utd – duminică, 19:00

Cel mai interesant meci al rundei este ultimul, jucat duminică seară. Rivale în lupta pentru un loc în Champions League, Leicester și Man United vor fi adversare și în sferturile FA Cup. Terenul propriu o să o ajute, cel puțin pe hârtie, pe Leicester, însă tocmai luând asta în considerare trebuie să ne amintim că Man Utd nu a mai pierdut un meci în deplasare de la începutul lunii decembrie. Forma ambelor echipe este una bucurătoare. Calificarea în sferturile de finală ale Europa League îi va da un plus de încredere lui United, în timp ce poate că tocmai lipsa unei griji în Europa îl va bucura, de partea cealaltă, pe Brendan Rodgers. Cert este că partida de duminică seară este prea greu de prezis. Oricare dintre cele două combatante s-ar putea califica, iar în cazul unui succes, un eventual parcurs până în finală ar putea deveni o nouă prioritate.

Dan Dracea este jurnalist și specialist în comunicare. În echipa Tackle.ro de la finalul anului 2017, Dan și-a asumat rolul de moderator al emisiunii Tackle Show. Se joacă prea des și scrie prea puțin.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *