Echipa Premier League România vă invită astăzi la o discuție despre talente emergente ale Campionatului European U21. Mulți dintre voi știu, fără îndoială, de Saul Niguez, Asensio, Bernardeschi sau Max Meyer, jucători deja consacrați, care au devenit piese de rezistență pentru echipele lor de club.

În acest articol ne propunem să vă aducem în prim-plan talente necunoscute ale Campionatului European U21. Lista noastră este formată din jucători de perspectivă, despre care cel mai probabil veți mai auzi pe viitor, un veritabil 11 alternativ celui oferit de UEFA.

11. Julian Pollersbeck (Germania)

Titularul naționalei U21 a Germaniei a evoluat până în prezent în 2. Bundesliga, la 1. FC Kaiserslautern. Da la 1 iulie a devenit oficial jucătorul lui Hamburg SV, contra unei sume în jurul a 3 mil. de £ (conform Transfermarkt).

Germanul s-a evidențiat pe tot parcursul Campionatului European U21, fiind desemnat în echipa ideală de către UEFA, în dauna lui Pickford, speranța Albionului.

10. Yannick Gerhardt (Germania)

Yannick evoluează în Bundesliga la Wolfsburg, pentru care a debutat oficial în acest sezon, după un transfer destul de costisitor (13 mil €) de la FC Koln. 

Germanul poate evolua atât în banda stângă, fie ca fundaș sau aripă, însă se descurcă și la centrul terenului, ca mijlocaș defensiv. Integralist în toate meciurile Campionatului European U21 disputate de panzere, Gerhardt a prins și o convocare la naționala de seniori.

9. Alfie Mawson (Anglia)

Alfie este jucătorul celor de la Swansea, care a debutat în Premier League sezonul trecut, unul în care lebedele s-au salvat pe ultima sută de la retrogradare. Deși defensiva galezilor a fost aspru criticată de specialiști pe tot parcursul sezonului, Alfie a reușit o evoluție mai mult decât decentă, aducându-și un aport important și în atac, prin marcarea a 4 goluri.

La naționala U21 a Angliei, Mawson a avut evoluții extrem de apreciate. Londonezul a fost titular în toate partidele Albionului de la European, reușind chiar să înscrie un gol contra Slovaciei.

8. Jeremy Toljan (Germania)

Jeremy joacă la Hoffenheim, revelația sezonului trecut de Bundesliga. A debutat în prima ligă la vârsta de 18 ani și este binecunoscut de amatorii jocului Fantasy Bundesliga pentru versatilitatea sa. El poate evolua pe absolut orice post în defensivă, fie central, fie lateral, dar și în linia de mijloc, ca aripă.

Jeremy a fost o piesă de bază în angrenajul echipei tânărului antrenor Nagelsmann, adunând 20 de meciuri pentru Hoffenheim în acest sezon, în ciuda faptului că a suferit câteva accidentări. Pe parcursul Campionatului European U21, Toljan a evoluat toate minutele disputate de echipa sa, reușind nu mai puțin de 3 assist-uri.

7. Milan Skriniar (Slovacia)

Stâlpul din apărarea Slovaciei are deja 35 de apariții în Serie A pentru Sampdoria, la cei 22 de ani ai săi. Evoluțiile sale solide l-au propulsat la echipa de seniori a Slovaciei, pentru care a bifat deja 7 apariții. Din nefericire pentru el, naționala U21 nu a reușit să treacă de faza grupelor, dar Milan a încântat audiența cu o evoluție matură în centrul defensivei. Drept consecință, imediat după turneu a fost recent transferat de Inter pentru suma de 23 milioane de euro.

6. Maximilian Arnold (Germania)

Un alt caz de jucător care a evoluat deopotrivă la naționala de seniori, cât și la cea U21 este cel al lui Max Arnold. La fel ca mulți dintre colegii săi, a debutat în Bundesliga la o vârstă foarte fragedă (17 ani). Mijlocașul celor de la Wolfsburg a intrat în 11 ideal publicat de site-ul UEFA și este de ceva timp o piesă de rezistență în angrenajul lui VfL, pentru care a bifat 32 de partide din 34 posibile, în sezonul precedent. Arnold a participat și precedenta ediție a Campionatului European U21, cea din 2015.

5. Ben Chilwell (Anglia)

Despre Ben probabil mulți au auzit tangențial, cel mai probabil în directă legătură cu ultimele 2 ferestre de transferuri din Anglia. Fundașul lateral al celor de la Leicester a fost mereu anunțat ca următorul transfer pe Anfield Road, dar lipsa experienței la nivel înalt a făcut mutarea nerealizabilă.

Dacă în sezonul când vulpile au câștigat titlul în Premier League lui Chilwell i s-au oferit puține șanse, în actualul sezon a bifat 12 meciuri în Premier League și alte 2 în Champions League. Fundaș stânga de meserie, Chilwell a arătat un apetit crescut pentru incursiunile în bandă în sprijinul ofensivei, reușind un assist contra Poloniei. De menționat totodată că Ben a evoluat în absolut toate partidele naționalei Albionului ca titular.

4. Bruma (Portugalia)

Deși Portugalia a reușit o performanță destul de bună pe parcursul Campionatului European U21, lusitanii au avut ghinionul de a părăsi competiția din faza grupelor, deși au bifat două victorii. În aceste 3 meciuri, Bruma a înscris de 3 ori, fiind principala armă a echipei conduse de Rui Jorge.

Lansat în fotbal de Sporting, Bruma impresionează în ofensivă prin viteză și agilitate. La cei 22 de ani ai săi, lusitanul a bifa deja în CV prezențe la toate loturile de tineret ale Portugaliei (de la U15 până la U21) și echipe de club precum Sporting, Galatasaray, Gaziantepspor sau Real Sociedad. Evoluțiile sale l-au adus în atenția celor de la RB Leipzig, care au plătit recent turcilor 12,5 mil. de euro pentru transferul său.

3. Niklas Stark (Germania)

Stark a apărut în atenția microbiștilor tot prin intermediul nei echipe-revelație din Bundesliga – Hertha Berlin. Tranferat în vara trecută de la 1.FC Nuremberg pentru suma de 2 mil. de euro, Niklas a avut evoluții apreciate la clubul berlinez.

Fundaș central înalt și solid (1,90m), Stark are deja 72 de prezențe pe prima scenă a fotbalului german, 27 dintre acestea pentru Hertha. El poate evolua atât în centrul defensivei, cât și în linia de mijloc, la închidere. La European a fost integralist în aproape toate meciurile nemților, cu excepția semifinalei cu Anglia, în care nu a putut evolua din pricina unei accidentări minore.

2. Lorenzo Pellegrini (Italia)

Pellegrini este un mijlocaș box-to-box extrem de talentat, crescut de AS Roma și ulterior cedat definitiv la Sassuolo, fără să fi evoluat vreo clipă la prima echipă. Pellegrini a făcut 2 sezoane de excepție la noua sa formație, pentru care a bifat 10 goluri și 8 pase decisive, în campionat și Europa League. Anul acesta în mai a debutat chiar la prima reprezentativă a Italiei.

Pellegrini a încântat publicul Campionatului European U21 încă din debut, marcând din foarfecă în victoria contra Danemarcei și evoluând toate minutele Italiei în cadrul turneului. Evoluția sa a fost un adevărat semnal de alarmă pentru conducerea romanilor, care au hotărât să-și răscumpere greșeala trimițând pentru el 10 milioane de euro către Sassuolo. Grozavă afacere!

1. Dani Ceballos (Spania)

Desemnat cel mai bun jucător al Campionatului European U21, Ceballos a dinamitat pur și simplu adversarii cu tehnica sa ireală și fuleul său impresionant. La doar 20 de ani, Dani este vedeta celor de la Betis Sevilla, pentru care a evoluat de 65 de ori în LaLiga.

Ca mulți dintre tinerii prezentați în cadrul acestui articol, Ceballos este extrem de flexibil ca așezare în teren, putând evolua ca mijlocaș central, mijlocaș lateral stânga sau dreapta, precum și mijlocaș ofensiv. Imediat după finalziarea Campionatului European U21 au apărut și zvonurile referitoare la un eventual transfer la Real Madrid. Rămâne de văzut dacă va schimba echipa în această vară, mai ales că în presă s-a zvonit că ar avea o clauză de reziliere modică, pentru o echipă cu pretenții 915 milioane de euro).

Echipa tinerelor speranțe vs. Echipa ideală a Campionatului European U21 (UEFA)

 

Urmărește-ne pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube  pentru a fi la curent cu tot ce contează în fotbalul din Anglia!

Pasionat de Liverpool din copilărie, probabil din același masochism care mă face să fiu fan Rapid, AS Roma sau Utah Jazz. Sunt om de comunicare care a ajuns să lucreze și să fie pasionat de cybersecurity, deși a absolvit științe politice. Ce ar mai fi de zis?! Am fost unul dintre băieții care au pus bazele proiectului Tackle, dar am și alte pasiuni. Pe lângă Tackle, alături de câțiva prieteni am lansat proiectul de muzică electronică Deep House Bucharest. Altfel, îmi place să am și să împărtășesc opinii, ca orice român, dar mă limitez la ceea ce pot procesa și documenta. Nu am o părere despre studii medicale, de exemplu...

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *