
WENGER OUT. Viralul primăverii în Premier League a început după dezastrul Tunarilor cu Bayern în UCL: 10-2 scor general și prima rundă eliminatorie îi era fatală lui Wenger. Sau așa părea… până când Arsenal a câștigat finala FA Cup, în ultima zi a sezonului englez de fotbal, punând astfel serios sub îndoială viitorul propriei bănci.
Așa au început cele două echipe meciul de pe Wembley:
Arsenal: Ospina – Holding, Mertesacker (C), Monreal – Bellerin, Ramsey, Xhaka, Oxlade-Chamberlain – Alexis, Ozil, Welbeck
Chelsea: Courtois – Azpilicueta, David Luiz, Cahill (C) – Moses, Kante, Matic, Alonso – Pedro, Diego Costa, Hazard.
Arsenal vs Chelsea a fost 2-1, în finala FA Cup, cu goluri înscrise de Alexis Sanchez (1-0), Diego Costa (1-1) și Ramsey (2-1),
Aș putea să povestesc îndelung meciul frumos pe care l-am văzut, aproape atipic pentru o finală, în care greutatea trofeului care așeaptă să fie ridicat trage adesea frânele spectacolului. Nu voi face asta însă. Punctez doar câteva idei și apoi las imaginile să vorbească (rezumatul video e mai jos):
- Golul lui Alexis Sanchez, pentru deschiderea de scor, e suspect de henț la preluarea chillianului. Pe nicio reluare, din niciun unghi, nu am reușit să confirm sau să infirm vreo infracțiune.
- Chelsea a fost depășită de energia și dorința Tunarilor încă din primele minute. A părut o echipă obosită și fără niciun fel de dorință de a mai juca. Cu doar 15 zile în urmă câștiga titlul în Premier League.
- Fără Alexis Sanchez, Arsenal ar avea mari probleme să prindă un loc de cupe europene. 30 de goluri și 19 pase decisive în 51 de meciuri și o echipă trasă în spate în majoritatea zilelor grele, așa a arătat sezonul lui Sanchez. Să-l fi văzut ultima oară în tricoul lui Arsenal? Bayern nu se joacă atunci când are nevoie de un jucător de clasă…
- O singură slăbiciunea are Chelsea privind spre noul sezon. Doar 12 jucători de câmp au fost cu adevărat implicați în parcursul din campionat și FA Cup, într-un sezon fără cupe europene pe Stamford Bridge. Pentru a face față și a reprezenta onorabil Anglia în Liga Campionilor, Conte are 3-4 achiziții de făcut.
- Anunțul echipelor de start a dat mari speranțe fanilor lui Chelsea, văzând o formulă standard pentru campionii din Premier League și revenirea lui Mertesacker în defensiva Tunarilor. Căpitanul jucase doar 37 de minute de fotbal competitiv în tot sezonul, dar a fost fără greșeală în finala cupei, ridicând trofeul la primul meci ca titluar din stagiunea curentă!
- Când gafează Kante și Marcos Alonso, roboțeii lui Conte în orice altă zi, știi că echipa e cu mintea în vacanță.
- Dacă Arsenal poate juca așa, ce s-a întâmplat la West Brom (înfrângere cu 3-1) sau Crystal Palace (înfrângere cu 3-0) sau pe teren propriu, cu Watford (înfrângere 1-2)? Tunarii au terminat la un singur punct de locul de UCL și la 3 puncte de podium, făcând câteva meciuri inexplicabil de proaste relativ la calitatea echipei. Bellerin, de exemplu, unde a fost tot sezonul? Lipsă de motivație?
- Diego Costa e un jucător pe care n-ai cum să-l iubești, dar are acel CEVA al atacanților: simțul golului. Diego Costa inventează o finalizare din orice unghi, oricât de strâns marcat ar fi de fundașii adverși. Probabil că l-am văzut ultima oară în tricoul lui Chelsea, așa că îl salutăm aici!
- Giroud pasează pentru 2-1 la prima atingere. 129 de secunde au trecut între golul lui Diego Costa și egalarea lui Ramsey.
- Arsene Wenger devine primul manager din istorie care reușește să ia trofeul FA Cup de 7 ori, devansându-l pe legendarul George Ramsay de la Aston Villa (primul în 1887, ultimul în 1920).
Rezumatul video: Arsenal vs Chelsea 2-1
La final, Arsenal câștigă finala FA Cup, încă o dată, ajugând la cota 13 în istorie. Fanii trăiesc o seară frumoasă, iar Wenger își face calculele pentru întâlnirea cu acționarii clubului de săptămâna viitoare, în urma căreia vom afla dacă va mai fi pe banca Tunarilor în sezonul următor. 3 titluri în Premier League și 7 trofee FA Cup înseamnă un trofeu important în Anglia la fiecare două sezoane de mandat pentru francez, care de 20 de ani și-a pus amprenta pe transformarea din temelii a clubului.
Teoretic, francezul mai are 5 săptămâni de contract cu Arsenal și e foarte suspectă tăcerea prelungită pe care a adoptat-o în ce privește subiectul prelungirii pe cel puțin încă un an. WENGER OUT? Nici fanii nu mai sunt convinși, iar Arsene însuși va fi ultimul care să-și piardă încrederea în sine.
Sursa foto: BBC.com, sursa video: Vimeo.com.
Urmărește-ne pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube pentru u a fi la curent cu tot ce publicăm pe acest site.
2 replies on “VIDEO: Arsenal câștigă finala FA Cup, Chelsea ratează dubla. 10 idei și-o întrebare: WENGER OUT?”
Referitor la punctul 7 dar si la lipsa de conectare a lui Chelsea la tensiunea finalei, ultimele 2-3 sezoane din Premier League imi dau o senzatie ca antrenorul echipelor e important dar nu atat de mult precum motivatia pe care o au jucatorii. Poti castiga cateva meciuri importante cu tactica, dar sa poti sa mentii o echipa de vedete (vedete in cel mai pur sens al cuvantului) hungry de performanta e ”cheia” dupa parerea mea.
Fotbalistii din ziua de azi traiesc in puf, li se fac toate poftele, milioane de ”fani” le apreciaza pozele facute in chiloti in vestiar, dar de multe ori joaca la capacitate maxima DOAR cand au chef, cand le place antrenorul sau mai rau, cand impresarul lor le spune ca antrenorul si clubul sunt ok.
De aici imi vine si impresia ca echipele de top din PL pot oricand sa schimbe pozitiile in Premier League, depinzand de conjuctura de la an la an. Ce s-a intamplat cu Chelsea in ultimii 3 ani, ce s-a intamplat cu Leicester anul asta, sunt exemple bune dupa parerea mea.
E adevarat ca antrenorul are rolul sau de a motiva grupul, dar eu as vrea sa vad mai putina ura si mai putin misto la adresa lui Mourinho, Wenger si ceilalti, si mai multa ”atentie” la Hazard, Ozil si restul.
Rant over 😀
Foarte bun twist! Eu nu mai intru în nicio pseudo-dezbatere cu ură la adresa unor manageri. De fapt, nu cred că am intrat vreodată, poate doar Harry Redknapp să mă mai tenteze!
PS: la începutul sezonului 2015/2016 am fost unul dintre cei care l-a făcut dinozaur pe Ranieri. Lesson learned.