Premier League: 10 lucruri de urmărit în etapa 5

Everton v Liverpool (sâmbătă, 14:30)

Cine ar fi crezut la începutul sezonului că la momentul primului Merseyside Derby, Everton va fi cea cu victorii pe linie în campionat?! Derby-ul a fost mereu încrâncenat, dar pentru prima dată după mult timp, senzația e că acest nou Everton e în sfârșit capabil să pună probleme rivalei din oraș. Partida de sâmbătă ne poate oferi și unul din primele răspunsuri ale sezonului: a fost începutul de sezon doar o întâmplare? E Everton-ul lui Don Carlo și James Rodriguez capabil să se lupte cu balaurii din campionat? De partea cealaltă, Liverpool are datoria morală de a arăta fanilor săi și nu numai, că ceea ce s-a întâmplat pe Villa Park a fost doar o excepție, iar fanii Cormoranilor își doresc să aibă în continuare bragging rights în fața vecinilor din oraș. (Alex Avram)

Chelsea v Southampton (sâmbătă, 17:00)

Nu știu numerele la loto Polonia dar știu că Timo Wener marchează primul său gol în Premier League în acest meci. Dacă Lampard e deștept și a învățat ceva după lecția numită WBA, ar trebui să nu aibă probleme cu Southampton. Pulisic a revenit după accidentare și a prins câteva minute în ultimul meci, Zyech o să fie și el pe foaia de joc. Lipsește Mendy, portarul nou dar Kepa știe că nu mai este titular de drept și își joacă șansa. Suntem obișnuiți cu stilul impus de Hasenhuttl la Southampton și pentru asta vă spun că nu o să vedem un meci la o singură poartă. “Sfinții” o să iasă la joc, o să își creeze ocazii, o să facă pressing, meniu complet ca la Shaormeria Băneasa. Doar că Chelsea, cu jucătorii enumerați mai sus, are “armele” necesare să marcheze măcăr cu un gol mai mult ca adversarul și să își asigure victoria. (Mihai Ianoși)

Manchester City v Arsenal (sâmbătă, 19:30)

Cetățenii nu-și mai permit pași greșiți după ce au pierdut 5 puncte în ultimele 2 partide din campionat. Arsenal a pierdut fără drept de apel la ultimele vizite făcute pe Etihad Stadium, iar de această dată speranțele Tunarilor stau în Mikel Arteta, tocmai discipolul adversarului de sâmbătă, Pep Guardiola. Thomas Partey ar putea debuta la Arsenal, în timp ce City încă nu are un vârf de atac valid în lot. Arsenal a pierdut ultimul lor meci în deplsare din acest sezon (3-1 pe Anfield), iar următoarea deplasare, după City, va fi tot în Manchester, pe Old Trafford. Tunarii trebuie să scoată puncte din aceste deplasări, altfel, cu 3 înfrângeri după doar 7 etape, visul revenirii în Top 4 se îndepărtează. (Alex Avram)

Newcastle v Manchester United (sâmbătă, 22:00)

O partidă pe care United este obligată să o câștige. Nu poți să evoluezi ca în ultima etapă și apoi să dezamăgești din nou cu o evoluție sub așteptări. Fanii iși doresc o echipă cu fotbaliști care să se ridice la nivelul emblemei pe care o poartă pe tricou. Indiferent de adversarul pe care îl întâlnești. United are jucători valoroși iar pentru mine, singurul semn de întrebare este legat de abilitățile antrenorului. Cert este că ne așteaptă un meci în care United trebuie să joace la victorie. Întâlnește un adversar care este departe de performanțele obținute în trecut și doar numele impune respect în ultimele sezoane. Fără să intru în detalii, cifre și statistici cred cu tărie că la final câștigătoarea va fi United. Newcastle United. (Mihai Ianoși)

Sheffield United v Fulham (duminică, 14:00)

Sindromul celui de-al doilea sezon i-a anesteziat în primele etape pe Sheffield. Dar Fulham suferă ciclic de sindromul Premier League. Echipa condusă de Wilder a marcat un singur gol în 4 etape, iar achiziția lui Brewster de la Liverpool ar putea anima situația în ofensivă. De partea cealaltă, Parker a închiriat ce a găsit disponibil în ultimele zile ale ferestrei de transferuri (Lookman, Loftus-Cheek), dar tot nu a reușit să cârpească o apărare care a arătat jalnic până acum. Chris, tată, dacă nu acum, atunci când?! (Mihai Rotariu)

Crystal Palace v Brighton (duminică, 16:00)

Pe hârtie cel mai echilibrat meci al etapei, Crystal Palace – Brighton aduce a o întâlnire între două echipe care nu vor avea nici pretenții mari, nici probleme cu retrogradarea, la final de sezon. Brighton a acumulat doar trei puncte, însă a avut parte de adversari dificili până în clipa de față, reușind totuși să marcheze în medie de două ori pe meci grație stilului ofensiv și plăcut de joc generat de Graham Potter. Palace, de cealaltă parte, a reușit din nou să surprindă pe Old Trafford, însă Roy Hodgson va spera ca jucătorii săi să fi făcut uitată înfrângerea cu 0-4 din fața lui Chelsea, de dinainte de pauza internațională. Wilfried Zaha va fi din nou elementul cheie din garnitura gazdelor, în timp ce Neal Maupay, marcator a jumătate din golurile lui Brighton, ca căuta să adauge altele pe listă. (Dan Dracea)

Tottenham v West Ham (duminică, 18:30)

Cum spuneam și în ultimul episod din podcastul Tackle Show, Spurs trebuie să câștige genul ăsta de meciuri dacă vor să facă performanță sezonul ăsta. West Ham este o echipă care își vinde scump meciul iar la final de clasament două puncte pierdute pot face diferența între un loc de Champions League sau Europa League. Mourinho a creat un cuplu puternic ofensiv, Son&Kane, care i-ar face geloși și pe producătorii de la Insula Iubirii. Iar Spurs, după o lungă perioadă, are un lot competitiv. Bale se pregătește să revină în Premier League, Vinicius așteaptă să debuteze iar Reguilon urmează să iși ia în primire locul de titular în echipă. West Ham, atenție, a marcat 7 goluri, bine, nu ca Vila într-un singur meci cu Liverpool, ci în două meciuri. Fără să primească gol. Și fără să aibă antrenorul pe bancă. Și pentru genul ăsta de evoluții spun că West Ham este o echipă incomodă pentru orice adversar din Premier League. (Mihai Ianoși)

Leicester v Aston Villa (duminică, 21:15)

Cu excepția lui Everton, nu există dubiu că Leicester și Aston Villa sunt echipele care au supraperformat față de așteptările pe care le aveam în acest debut de sezon. Cu victorii pe linie, Villa se deplasează la Leicester pentru un meci în care nu pornește ca favorită, dar totul va depinde de „care Leicester” va fi pe teren. Echipa lui Brendan Rodgers a pierdut cu 0-3 în fața lui West Ham înainte de pauză, total surprinzător, și nu mică ar fi mirarea dacă gazdele nu se vor regăsi nici duminică. Villa a arătat în acest start de sezon că nu va avea nicio problemă în a se lupta pentru un loc în mijlocul clasamentului – nu e nevoie să amintim ce a reușit în ultimul meci, nu? Ba mai mult, o victorie în această deplasare ar consolida forma bună a trupei din Birmingham și ar da aripi din nou unei echipe care ar putea deveni surpriza campionatului. (Dan Dracea)

West Brom v Burnley (luni, 19:30)

Acum câteva sezoane ne-am fi așteptat la un meci preponderent fizic, eventual sărac în goluri. Dar de atunci, ambele echipe au pierdut sau au schimbat conștient filosofia de joc. Băieții aprigi ai lui Dyche au încasat 8 în 3 meciuri, dar adversarii stau mai prost, cu 13 din 4. Dar statistica asta își pierde din relevanță când actuala campioană ia 7 dintr-un foc. Totuși, problema pentru cele două este că au adunat împreună doar un punct de la startul sezonului, iar meciul de duminică este mai degrabă un derby timpuriu pentru evitarea retrogradării. În astfel de situații, aș merge pe experiență. (Mihai Rotariu)

Leeds v Wolverhampton (luni, 22:00)

Etapa se încheie la Leeds, unde Marcelo Bielsa va căuta să continue fotbalul spectacol afișat de jucătorii săi într-un fulminant început de sezon. Forma contrastantă a celor de la Wolves nu dă bine pentru o echipă cu pretenții la calificarea în Europa. Tradițional, Wolverhampton știe să se apere, însă luni va avea în față un club de o natură nemaiîntâlnită în Premier League în ultimii ani. Încleștarea de filosofi va fi interesantă de urmărit, însă la fel ca în toate celelalte meciuri ale rundei, este foarte greu de speculat forma adevărată cu care vor intra echipele pe teren. Cert este că etape ne poate releva multe. (Dan Dracea)

Show CommentsClose Comments

Leave a comment