În prima zi în care poți merge pe stradă fără mască în România, am ales să-mi fac plimbarea până în Complexul Sportiv Steaua, unde Steaua juca manșa secundă a primei runde a barajului de promovare în Liga 2, cu Mostiștea Ulmu. Returul începea de la 2-0 pentru Militari.

Pe un soare de vară, undeva pe terenul 5 din Ghencea, acreditarea de presă mi-a oferit un loc nesperat de bun, la umbră, la câțiva metri de legenda Adrian Bumbescu, dar și de legenda în devenire, Mihai Ianoși.

Am stat chiar pe linia de centru, așa că am avut ocazia să asist la duelul verbal al antrenorilor și am reținut câteva indicații transmise de tehnicieni către fotbaliști.

„Iar ai început, bă, circarule???”

Duelul băncilor tehnice a început chiar din primele minute, când instrucțiunile transmise de Vlad Ștef, antrenorul de la Ulmu, au dominat sonor atmosfera. Pe teren însă, prima repriză a fost una foarte echilibrată, dar și sterilă, fără șuturi pe vreuna dintre porți.

„Are juma’ de buletin, îl iei în marcaj și el tot dă în ea…”

Ca antrenor, n-ai cum să rămâi calm, când un fotbalist mic de statură lovește cu capul în careul dominat de fundașii tăi centrali înalți. De altfel, linia defensivă a Stelei (Călințaru, Walace, Beța, Ilie) a jucat fără greșeală tot meciul în fața energicilor atacanți de la Ulmu.

Respirăăă, respirăăă băăă și hai, pune-te în mișcare!

Vitezistul Pacionel, nouarul Stelei și cel care a obținut și marcat penalty-ul pentru 1-0, a arat banda stângă în ambele reprize, alergând cât pentru doi și demonstrând că poate fi un inside forward de Liga 2. Emilian Pacionel are doar 20 de ani și a fost transferat, la începutul acestui sezon, chiar de la FCSB, a cărei echipă secundă o va întâlni CSA Steaua în finala play-off-ului de promovare!

Nu mai ieși dacă nu dau semnalu’!

Ieșirea la offside a fost, dintotdeauna, un exercițiu de echipă…

Reacție, reacție, REACȚIEEEE!!!

După absolut fiecare minge pierdută de jucătorii de la Ulmu, antrenorul echipei cerea efectul Coandă.

Între timp, suporterii adunați pe un teren din apropiere, dar care nu au avut acces la meci, au cântat pentru echipă și au văzut meciul… la televizor!

„Hai suuus, ne mutăm acolo să joace lung!”

Echipele au avut răbdare la faza de construcție în rare momente, fotbalul fiind unul direct, cu mingi lungi trimise pentru atacanți și cu un nivel foarte bun de angajament de la fotbaliștii care aspirau la Liga 2.

„Vaaaliii, calcă mătușa!!!”

Mi-au trebuit vreo 30 de secunde de râs ca să-mi dau seama că Vali nu era somat să calce mătușa, ci să calce (mă!) tușa…

„Bag-o mă și tu în poartă dacă tot ești acolo!!!”

Ca de la un fost atacant la un actual atacant, antrenorul Daniel Oprița a vorbit tot meciul cu fotbaliștii săi, în special cu cei din atac. În aceeași ordine de idei:

„Georgeeeee, tre’ să-ți zic io SPRINT când ai spațiuuu???”
În repriza a doua, jucătorii de la CSA Steaua au jucat spre poarta situată pe partea cu noul stadion Ghencea.
„Vezi ca ai SMS cu ce să schimbi! Îți vibrează telefonu…”

Duelul tehnicienilor s-a intensificat după ce patronul de la Mostiștea Ulmu a încercat să scoată echipa de pe teren, la 10 minute după ce CSA Steaua marcase dintr-un penalty. În Liga III, reluările se analizează ceva mai greu…

Un singur lucru ar fi putut să facă meciul mai frumos: accesul suporterilor în micuța tribună de pe terenul 5 din Ghencea. Așa cum reprezentanții celor două cluburi și reprezentanții presei au purtat mască, conform protocolului impus de FRF, așa ar fi putut și fanii să partcipe activ la meci, aproape de echipa pe care au venit să o susțină. Peste 200 de fani ai Stelei au așteptat, cântând, salutul echipei de la final.

Jucătorii Stelei au cântat alături de suporteri, pregătindu-se mental pentru duelul cu CS Afumați, din finala play-off-ului de promovare în liga secundă.

Acest articol nu este un pamflet și nici nu are vreo intenție ironică, este o pledoarie pentru plăcerea fotbalului văzut la firul ierbii, ceea ce vă dorim și vouă, cât mai curând posibil.

Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România. Newsletter-ul nostru vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *