7 echipe cu care să începi la FM2021

Pe 24 noiembrie va fi lansarea oficială a jocului Football Manager 2021, dar cei care au comandat deja jocul au acces la versiunea Beta. Cu toții abia așteptăm să punem mâna pe joc și deja ne gândim să facem istorie cu diverse echipe. De ce e fain să începi unemployed? Care echipe ar fi tentante? Îți spunem mai jos.

Unemployed

Varianta preferată a lui Dan Dracea, care mereu pornește cu toate ligile active, doar-doar o prinde un contract realist la o echipă de liga a 4-a din Irlanda de Nord. Realismul e cuvântul cheie aici. Dacă ai ambiții să fii manager, dar n-ai niciun fel de experiență (cum 99% din noi nu avem), ăsta e singurul mod realist de a începe o salvare în FM. Fără licențe, fără experiențe de joc. Fără job. Apelezi la cluburile mici din ligile inferioare și în funcție de cum te descurci la interviuri, îți începi cariera. Dacă aplici o schemă la editor-ul jocului pentru a putea juca și-n Liga 3 de la noi, practic ai început exact cum ai începe în viața reală. De acolo, the sky is the limit, cât timp ai sute de ore la dispoziție să-ți bați capul. În ce privește colegul Dan, el de regulă nu joacă mai mult de 3-4 sezoane pe ediție de FM, astfel încât e prins într-un perpetuu chin de ligi inferioare. Mainz în semifinalele UCL și vicecampioană a Germaniei de câteva ori la rând a fost o excepție. Ce vremuri…

Vrei să începi deja la un club? Colegul Alex ne spune 6 echipe cu care poți începe, în funcție de timpul pe care-l ai la dispoziție sau de genul de provocare pe care o cauți în joc.

Lille

”Intri la Lille în Football Manager așa cum intri la Lidl.” Echipa din nordul Franței are câțiva din cei mai interesanți tineri din Europa. Francezii i-au vândut recent pe sume mari pe Victor Osimhen, Nicolas Pepe și Gabriel Magalhanes, dar și-au reîmprospătat lotul cu the next big things. Dacă filosofia ta e să cauți mereu cele mai noi talente apărute pe glob, Lille ți se va potrivi ca o mănușa și mai mult, îți oferă și un lot cu o calitate cu care te poți evolua în cupele europene.

FC Barcelona

Da, Barcelona, ai citit bine. Dacă în toată istoria FM, nu aș fi înțeles de ce ar juca cineva cu FC Barcelona, în contextul actual, nu e deloc ușor să faci din Barcelona cel mai puternic club din Europa. Calitatea jucătorilor nu mai e ca odinioară, ai pe cap jucători în vârstă cu salarii mari de care nu poți scăpa, iar plecarea lui Messi la final de sezon va fi probabil ”hard-coded” în joc. Cine a început o carieră la FM cu Inter după sezonul în care au luat Champions League, știe despre ce e vorba.

Inter

N-ai prea mult timp la dispoziție și vrei să începi cu o echipă care are deja un lot solid capabil să se lupte la titlu și care să poată detrona o hegemonie? De ce să nu încerci să întrerupi seria lui Juventus în Serie A și să îi antrenezi pe Hakimi, Lukaku și Lautaro. Poți să-l trimiți la pensie mai repede pe Handanovic și să-l titularizezi pe Ionuț Radu, dar trebuie să ai grijă să nu-i superi pe băieții răi Radja Naingolan și Arturo Vidal.

Fulham

Văzând cum se chinuie în Premier League băieții lui Scott Parker, parcă îți vine să-ți sufleci mânecile, să începi o carieră nouă cu Albii și să le arăți tu cum se conduce de fapt o echipă. Mitrovic, Lookman, Lemina sunt câțiva jucători intresanți de avut la FM. Crezi că îi poți salva pe Fulham de la retrogradare sau te dă afară Khan fără măcar să prinzi paltonul?

Hamburg SV

Ești genul de jucător de Football Manager care începe cariere cu ”frumoase adormite”? De ce să nu încerci să începi FM 21 cu Hamburg. Echipa aflată într-un declin în ultimele decenii a retrogradat în urmă cu câteva sezoane și de atunci se chinuie fără succes să revina în Bundesliga.

Salford City

Îți place să începi în ligile inferioare? De ce să nu încerci să joci cu echipa deținută de magnatul Peter Lim, David Beckham, Ryan Giggs, Nicky Butt, frații Neville și Paul Scholes. Salford a avut un progres remarcabil, ajungând în acest an în League Two (a patra divizie din Anglia). Cine știe, poate Peter Lim va avea buzunarul gros și îți va facilita misiunea cu un buget de transferuri consistent.

Eu unul m-am decis. Dacă o să am timp de FM, o să încep cu RC Lens. De ce? Datorită cochetei arene în stil britanic Felix Bollaert, Lens a fost mereu una din echipele care m-au atras în Europa. Faptul că au revenit în Ligue 1, începutul lor bun de sezon, dar și sclipirile lui Gael Kakuta, toate astea m-au convins să bag o fisă la FM 21 cu Lens. (Alex)

Colegul Dan Dracea a jucat, timp de două ore, noul Football Manager 2021, alături de Ovidiu Gavrilă, Head Researcher la Sports Interactive, pentru România. De ce? De ce nu…

sursa foto: footballmanager.com

Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România. Newsletter-ul nostru vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment