Special

Dialogul dintre Zidane și Perez la finalul celor 878 de zile ale lui Zizou la Real Madrid

Zinedine Zidane a demisionat, la 5 zile după ce echipa sa a câștigat al treilea Champions League consecutiv!

O undă de șoc străbate lumea fotbalului în această după-amiază. La Madrid, în jurul orei 10 dimineața, Zinedine Zidane a anunțat o conferință de presă la ora locală 12  Presa a început să speculeze, timp de două ore, la Real Madrid nici semnătura lui Messi pe un contract cu Los Blancos n-ar fi stârnit atâta agitație. Cu Florentino Perez alături, Zizou a anunțat finalul erei Zidane la Real Madrid. Cum a început totul?

***

E o dimineață însorită la Madrid, iar Florentino Perez are niște vești bune de împărtășit. Președintele Realului se întâlnește cu Zinedine Zidane, într-un birou de pe legendarul stadion Santiago Bernabeu:

FP: Zinedine, am ceva pentru tine! Un zâmbet ornează unul dintre cele mai detestate chipuri din fotbal, cel al președintelui care a adunat trupa inițială de Galactici, în frunte chiar cu managerul pe care-l are acum în față, la acea vreme unul dintre cei mai buni fotbaliști ai planetei.

ZZ: Am tot ce-mi trebuie, omule, am luat Liga de 3 ori la rând doar ca să-ți demonstrez că am tot ce-mi trebuie…

FP: Zizou, nu fi rece cu mine, uite ce soare fain avem azi… Chiar am ceva nemaipomenit pentru tine!

ZZ: OK, simt că nu pleci până nu mimez entuziasmul pentru orice ai avea de spus, așa că… zi!

FP: Tocmai am închis cu Wagner Ribeiro! Am bătut palma pentru Neymar, după Mondial e al tău, Zinedine! Neymar, tati, înțelegi ce zic?

ZZ: Dar ți-am zis foarte clar că nu am nevoie de Neymar și că îmi va debalansa complet vestiarul… Glumești, nu? Zi-mi că glumești, că umorul te-a adus aici…

Click pe imagine pentru povestea lui Zinedine Zidane și a fiului său, Enzo Zidane/.

FP: Iar ești rece cu mine, Zinedine… Ce vestiar să-ți strice băiatul ăsta? E de aur, tati, DE AUR! Balonul de Aur după ce termină ăștia doi cu fotbalul. El e… Și e al nostru! Al tău, Zinedine! Nu-ți face nicio grijă cu Bale, îl trimitem cui are conturi să-l plătească, iar cu Ronaldo și figurile lui de star… și dacă vrea să plece, îl avem pe Asensio, care în maxim doi ani e peste Cristiano. Suntem bine, bine de tot, Zinedine! Pupa-ți-aș chelia aia de campion!

Zinedine Zidane zâmbește șarmant, franțuzește. Îl măsoară pe președintele Realului și mai zâmbește o dată. Omul vorbește serios, chiar îl ia pe Neymar…

ZZ: Florentine, Florentine, ce-mi faci tu mie… Știi ceva? Hai să-l luăm și pe Neymar. Mai știi faza aia cu Materazzi din 2006? Nu mai fac eu din astea, dar îi explic eu lui cum e cu fotbalul.

FP: Aia e atitudine, Zizou! Ce zi frumoasă avem, nu? Ce vremuri glorioase în față!

ZZ: Știi ceva, am chef de o baie de mulțime. Hai să facem o conferința de presă. Azi. Nu. ACUM! În 2 ore, fie. Facem un teasing, vorbim despre cât de important e grupul, mai dăm apă la moară cu Gareth și Cristiano. Cheamă-i pe toți!

FP: Da, cum să nu! Ce zi frumoasă, Zinedine!

Florentino Perez iese aproape valsând, cu telefonul în mână și urechea încă ușor călduța dupa discuția cu agentul lui Neymar. Normal că a cedat Zizou, e băiat bun și e trup și suflet Blanco!

În urma lui, Zinedine Zidane încă zâmbește șarmant. “Să-mi vină mie cu necazul ăla de Neymar în vestiar… după tot ce am reușit împreună! Ce zi frumoasă să-mi dau demisia!”

Două ore mai târziu avea să înceapă vacanța pe care o merita, dar nu înainte de a șterge zâmbetul tâmp de pe fața lui Perez.

Sursa foto: AS

***

Evident, acest material este un pamflet. Dincolo de șocul momentului, Zinedine Zidane o părăsește pe Real Madrid, după 878 de zile în care a câștigat 8 finale din 8 jucate: 3 în Champions League, două în Campionatul Mondial al Cluburilor, una în Copa del Rey și două în Supercupa Europei.

Zizou, unul dintre eroii mei din fotbal, trântește ușa în spatele lui pe Bernabeu, în plină glorie. Nu putea face mai mult de atât și a luat decizia grea, dar corectă, atât pentru el cât și pentru club.

Cine să fie următorul manager al Realului? Casele de pariuri spun că Wenger, Guti și Conte sunt favoriții. Vom afla până la Mondial.

Sursa foto: Twitter.com/ChampionsLeague

Urmărește-ne pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube pentru a fi la curent cu tot ce contează la Campionatul Mondial din Rusia 2018.

Tags

Vlad Bogos

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

Citește și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close