În rândul microbștilor români pasionați de fotbal britanic, fanii Arsenal sunt binecunoscuți pentru ardoarea și entuziasmul lor când vine vorba de echipa de suflet. Evident, pasiunea pentru tunari i-a adus laolaltă și astfel a luat naștere Arsenal România Supporters Club, organizație afiliată și recunoscută oficial de către Arsenal FC.

În acest weekend suporterii din România ai tunarilor organizează cea de-a IX-a ediție a Adunării Naționale. Evenimentul va avea loc la Sibiu, între 20 și 22 octombrie. ARSC invită toți iubitorii fotbalului englez și suporterii echipei Arsenal din România la o aniversare frumoasă care va avea ca atracție principală vizionarea unui nou duel londonez cu Chelsea, sâmbătă de la 19:30, în cadrul etapei a 9-a din Premier League.

Cine este Arsenal România Supporters Club?

Arsenal România Supporters Club (ARSC) este o organizaţie non-profit înfiinţată în anul 2010 şi recunoscută oficial de către Arsenal Football Club, în toamna anului 2013.

Povestea fanclubului oficial Arsenal România Supporters Club (ARSC) a început în urmă cu treisprezece ani, în două orașe: București și Cluj-Napoca. Dacă până atunci suporterii tunarilor se întâlneau doar în fața monitoarelor, pe diverse forumuri și platforme online, discutând despre rezultatele trupei lui Wenger, primele întâlniri LIVE la meciuri au început în 2010, în vremea lui brumărel.

La doar trei ani după aceste prime întâlniri, Arsenal România obține recunoașterea oficială din partea clubului de la Londra și primește titlul de Supporters Club afiliat. În toți acești zece ani au avut loc deplasări fantastice în Balcani, pe malul Bosforului și în grupele UEFA Champions League & UEFA Europa League alături de echipă cât și la cele mai tensionante dueluri de pe Stadionul Emirates, trăite în cupă și campionat. Ba chiar au existat momente în care fanii români i-au urmărit pe tunari în cantonamente și la baza de la Colney.

De asemenea, comunitatea fanilor Arsenal a fost activă și pe plan intern, organizând până acum șapte adunări naționale, cinci crosuri caritabile desfășurate în mai multe orașe, turnee de minifotbal și e-Sports sau quizul caritabil – Football Quiz Night, care anul acesta va ajunge la a treia ediție.

Totodată, echipa de minifotbal a Arsenal România Supporters Club este campioana invincibilă a ultimelor trei ediții a turneului Fans Cup, rezervat fancluburilor echipelor de fotbal. Cel mai des, tunarii de la minifotbal pot fi urmăriți în prima liga a competiției Victory Cup, fiind una dintre foarte puținele echipe de amatori din țară, invitată să participe la ediția din 2019 a Cupei României la Minifotbal. În urmă cu doi ani, Arsenal România Supporters Club a publicat prima carte sportivă semnată de un fanclub din România.

Activități și program

În agenda întâlnirii de la Sibiu, vor exista o proiecție specială de film documentar (Come Back Stronger),  un turneu de mini-fotbal între fani, un quiz și nu în ultimul rând, vizionarea live a meciului Chelsea – Arsenal, partidă programată sâmbătă la 19:30, în cadrul etapei a IX-a din Premier League.

Vineri:
17:00 Welcome Drink, locație Supporter Sports Pub & Grill, Bulevardul Victoriei, 26
20:00 „Come Back Stronger”, proiecție specială film documentar, Supporter Sports Pub & Grill, Bulevardul Victoriei, 26
21:15 ARSC Quiz, locație Supporter Sports Pub & Grill, Bulevardul Victoriei, 26

Sâmbătă
10:00-14:00 ARSC Marius Meruță Trophy, locație Magnolia Sport, Șura Mare, Strada Principală FN
17:30 ARSC Group Photo, Piața Mare Sibiu
19:30 Chelsea – Arsenal, locație Supporter Sports Pub & Grill, Bulevardul Victoriei, 26
22:00 ARSC NG #9 Party

Adunarea Națională se încheie duminică la ora 11 cu o ședință finală la Supporter Sports Pub & Grill, urmată de o plimbare prin centrul Sibiului.

La final, îți reamintim că evenimentul va avea loc în acest weekend la Sibiu și că ARSC invită toți iubitorii fotbalului englez și suporterii echipei Arsenal din România la o aniversare frumoasă care va avea ca atracție principală vizionarea derby-ului londonez, Chelsea – Arsenal, sâmbătă de la 19:30.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *