Ambasadorul Betfair Dimitar Berbatov a analizat situația Bulgariei și României, care au ratat recent calificarea la EURO 2020. Fostul atacant al lui Manchester United consideră că așteptările fanilor sunt nerealiste, în condițiile în care niciuna dintre cele două echipe nu are un jucător excepțional în actuala generație.

Fără calificare la un turneu final al EURO din 2004, Bulgaria a trăit în recent o nouă dezamăgire. Naționala antrenată de Georgi Dermendzhiev a ratat calificarea la EURO 2020, iar Dimitar Berbatov, cel mai bun marcator din istoria selecționatei Bulgariei, consideră că atât fanii bulgari, cât și cei români, au așteptări nerealiste.

„Bulgaria și România au suferit pe scena internațională în ultimii ani, neavând succes în calificările pentru turneele finale. Tendințele pot fi greu de întors în fotbalul internațional. Aici nu poți cumpăra jucători, iar aria de selecție este fixă. Bulgaria sau România nu au un jucător ‘superstar’ care să le împingă de la spate în acest moment și vor spera să găsească unul în viitor. E vorba și de noroc, dar până la urmă există o lipsă de calitate la modul general în acest moment.”, spune ambasadorul Betfair.

Berbatov își amintește de Cupa Mondială din 1994, când ambele echipe naționale s-au aflat la cele mai bune rezultate din istorie. „Istoric, dacă vorbim despre Bulgaria, echipa a avut rezultate mai bune când așteptările erau mici. 1994 a fost cea mai bună, dar și cea mai rea Cupă Mondială, pentru noi. Așteptările erau mici și am încheiat pe locul 4. De atunci, așteptările au fost mari. În 2004 a fost la fel – așteptări mici, calificare la Euro. Jucam împotriva echipelor precum Croația și lumea se aștepta să câștigăm – de unde așteptările astea? Am avut jucători buni, dar nu jucau pentru Manchester United sau FC Barcelona.”

„În cazul României este la fel,” spune Berbatov pentru Betfair: „Echipa a ajuns în sferturile Cupei Mondiale în 1994 și de atunci așteptările sunt nerealiste. Aici, în Balcani, judecăm lucrurile prea repede uneori. Cred că este o problemă legată de aceste așteptări, mai degrabă decât de echipă sau jucători. Avem echipe similare Norvegiei, însă Norvegia îl are pe Haaland, acel jucător de clasă mondială. Noi nu avem astfel de jucători, așa că trebuie să jucăm cu ce avem și să ne ajustăm așteptările.”

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *