Ambasadorul Betfair, Dimitar Berbatov, a vorbit despre victoria lui Manchester United din derby-ul cu City, dar și despre ce urmează pentru club și ce jucător l-a impresionat cel mai mult. Bulgarul și-a oferit perspectiva și în ce privește Tottenham și Liverpool, dar a vorbit și despre Real Madrid și viitorul Barcelonei cu Joan Laporta.

Forma lui Liverpool din acest sezon este similară celei lui Dortmund sub Klopp

„Nu cred că ne putem explica ce se întâmplă cu Liverpool în acest moment. Există, desigur, speculații și nu cred că este o situație bună pentru nimeni din jurul clubului. Este ceva ce nimeni nu se aștepta să vadă și ne arată cât de imprevizibil poate fi fotbalul.”

„În mod interesant, sub Klopp, Borussia Dortmund a câștigat titlul, iar în anul următor s-au luptat să evite retrogradarea. Nu a fost chiar la fel, dar există o tendință ca echipele lui Klopp să aibă performanțe bune într-un sezon, ca apoi să întâmpine dificultăți. Poate este doar o coincidență, dar așa este. Liverpool nu joacă așa cum lumea își dorește și jocul lor este într-o criză. Am văzut meciul cu Fulham, iar Fulham a surprins pe toată lumea. Liverpool nu a meritat victoria, iar Fulham a jucat foarte bine.”

Manchester United trebuie să continue să reducă avansul lui City după victoria din derby

„Manchester United chiar s-a ridicat la nivelul ocaziei. În meciuri precum derby-ul Manchester, forma și cum ai jucat în trecut nu contează la fel de mult ca nivelul de concentrare. Lucrurile astea ies din discuție când joci cu rivalii tăi. Man City era favorită, desigur, jucând acasă și venind după 21 de victorii la rând, dar United și-a dorit mai mult victoria. A făcut ca City să pară o echipă medie, de bătut. United a făcut îndeajuns pentru a câștiga.”

„A fost un meci bun, dar nu unul surprinzător din punct de vedere tactic. City a dominat posesia în timp ce United a căutat contraatacul și a pus presiune în anumite momente. Când joci contra rivalei, totul ține de mental și de cum te pregătești mental. Contează foarte mult să te concentrezi pentru acel meci. Nu a contat că City a pornit favorită. United a fost echipa mai inteligentă, într-un fel.”

„Acum, dacă pierd următorul meci, victoria nu înseamnă nimic. Da, a jucat împotriva lui City și mândria din oraș era în joc. Putem spune că orașul este roșu. După o astfel de victorie te mândrești o săptămână, însă dacă pierzi următorul meci, ea nu mai contează. Trebuie să te concentrezi la meciul următor. United a jucat bine împotriva echipelor mari și au avut un nivel mare de concentrare, însă împotriva adversarelor mai slabe nivelul nu este același. Trebuie să corecteze acest lucru. Meciul cu City este în trecut acum și United trebuie să se concentreze la următorul meci.”

„Ar fi prea mult dacă am spune că United a revenit în lupta pentru titlu, dar pe de altă parte, acesta este Premier League. Ar putea să nu fie prea mult. Acest campionat este foarte imprevizibil și sper cu adevărat ca United să poată micșora diferența. Totuși, City are un avans mare și în final cred că va avea câștig de cauză.”

„După acest meci, sunt sigur că echipele rămase în Champions League vor fi luat notițe despre felul în care a jucat echipa lui Solskjaer. Fiecare meci este diferit, însă. Guardiola este unul dintre cei mai de succes și cei mai inteligenți manageri, așa că va încerca să corecteze slăbiciunile. Echipele adverse trebuie să-și facă temele, să o studieze pe City și slăbiciunile ei, însă trebuie să ținem cont că probabil va încerca să le corecteze. Fotbalul este imprevizibil, practic.”

Luke Shaw este cel mai bun fundaș stânga dintr-un lot valoros al Angliei

„Mi s-a părut că Luke Shaw a fost omul meciului. A fost grozav. A intrat prin alunecare, a muncit mult, a pasat bine și a jucat fără să se complice. Transformarea sa sub comanda lui Ole ne arată cât a crescut în poziția sa. Am văzut un meme care spunea că de când United l-a adus pe Alex Telles, Shaw s-a transformat în cel mai bun fundaș din Europa. Lăsând gluma la o parte, asta poate face concurența pe post uneori. Te simți confortabil, apoi echipa cumpără pe cineva pe poziția ta și realizezi că trebuie să demonstrezi cât de bun ești. Concurența este cu siguranță unul din factorii care l-a ajutat să-și dezvolte și îmbunătățească jocul. Ține și de motivația personală, dar a fost foarte bun în weekend, la fel ca întreaga echipă.”

„Există mulți jucători buni pe posturile de fundași laterali în lotul Angliei. Gareth Southgate are de luat niște decizii, iar Shaw este cel mai bun fundaș stânga în opinia mea. Acum trebuie doar să continue la fel, să nu se complice și va fi un jucător și mai bun. Anglia are niște jucători foarte talentați acum, iar Gareth Southgate trebuie să găsească o metodă de a face o echipă grozavă din ei.”

Players celebrate against Burnley

Tottenham e pe drumul cel bun după patru victorii la rând; derby-ul Nordului Londrei urmează

„The Gareth Bale Show continuă. Fotbalul este imprevizibil. Crezi că se vor întâmpla unele lucruri, și se întâmplă invers. Aparent Tottenham a marcat 100 de goluri în acest sezon, ceea ce este o realizare și ne demonstrează că Son, Kane și Bale pot juca bine într-un sistem al lui Mourinho. Trebuie doar să-și păstreze o constanță până la finalul sezonului.”

„În acest weekend are loc derby-ul Nordului Londrei, iar Spurs se află în plin având, cu Bale în formă. Cu toate acestea, este un derby. Trebuie doar să te gândești cum să câștigi acel meci. Arsenal face greșeli și încasează goluri multe. Acea gafă cu Burnley a subliniat asta. Spurs trebuie să profite de asta și să facă pe Arsenal să greșească, fără să greșească la rândul ei. Cred că, pe hârtie, Spurs are jucătorii mai buni, dar în aceste meciuri nimic nu este cert.”

„E un meci important pentru ambele echipe. Suporterii celor două echipe vor dori ca favoriții lor să câștige. Dacă Spurs se impune, se va apropia de o clasare în top 4. Este bine pentru mândrie. Cum am spus în trecut, cât timp ești pregătit mental în clipa în care pășești pe teren, totul va fi ok.”

„O victorie în fața lui Arsenal poate crește și mai mult încrederea celor de la Spurs. Au avut un sezon bun la început, apoi au pierdut din formă, însă acum au crescut din nou nivelul și joacă bine. Să sperăm că nu vor avea o nouă cădere de formă, căci dacă se va întâmpla, va fi din nou aceeași poveste ca întotdeauna. Singura mea dorință e ca dacă se impune cu Arsenal, să-și păstreze constanța aceea care separă echipele mari de echipele cu adevărat mari.”

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.