Hertha Berlin produce surpriza primei etape de Bundesliga, remizând pe Allianz Arena. Borussia Dortmund se instalează încă din prima etapă în poziția pe care speră să și termine campionatul: cea de lider. La celălalt pol al campionatului de remarcat că toate cele trei nou promovate au luat un start fals înregistrând înfrângeri pe linie.
PLUSURI
+ Borussia Dortmund. Galben-negrii au etalat un joc efervescent cu pase din prima, în viteză, pressing agresiv și o dispunere foarte fluentă în teren cu permanente schimbări de poziții și roluri între toți componenții echipei. Victoria cu 5-1 și mai ales evoluția sunt demne de o echipă aspirantă la titlul de campioană.
+ Hertha Berlin. Bine organizați, arțăgoși și curajoși, berlinezii au reușit să strice debutul campioanei în noul sezon. Dincolo de beneficiul propriu, Hertha prin acest egal a transmis și către restul echipelor un semnal foarte important: Bayern poate fi împiedicată pe propriul teren.
+ Lukas Klünter. Fundașul dreapta al Herthei a făcut un meci foarte reușit. A stopat cu regularitate acțiunile lui Coman în zona sa de teren și de fiecare dată când a fost nevoie a strâns în centru blocând culoarele care puteau fi speculate de Müller sau Lewandowski.
+Fortuna Düsseldorf. Trupa lui Funkel a făcut meciul perfect în deplasare. A fost compactă, agresivă și exactă în defensivă iar în atac a dat dovadă de un instinct de killer formidabil: primele 3 ocazii au însemnat tot atâtea goluri.
+ Christian Streich. Un antrenor inspirat care a deblocat un meci foarte greu pentru echipa sa. La 0-0 pe teren propriu cu Mainz, tehnicianul lui Freiburg îl trimite pe teren pe Lukas Höler care va deschide scorul cu 10 minute înainte de final. Echipa sa va câștiga meciul cu 3-0.
+ RB Leipzig. La primul meci cu Julian Nagelsmann pe bancă, RB a arătat ”monstruos” de bine. Extrem de solidă și sigură pe sine, i-a dat cu terenul în cap unui adversar care n-a știut ce i se întâmplă. Cu atât mai mult a impresionat faptul că oaspeții nici măcar n-au lăsat impresia că ar fi forțat în mod deosebit pentru categorica victorie obținută.
+Niedelrechner (Augsburg) și Hinteregger (Eintracht Frankfurt) au reușit ceea ce de multe ori nu vedem poate într-o întreagă ediție de campionat: goluri marcate sub granița primelor 60 de secunde de joc!
MINUSURI
– Jocul defensiv al lui Bayern. Moale, lipsită de reacție și dezorganizată, așa a arătat apărarea campioanei în prima etapă. Thiago nu a închis nimic în fața fundașilor iar Sülle a fost imobil, stângaci și dezorientat. Nici ceilalți colegi nu au părut în cea mai bună zi a lor. În prima etapă Bayern a fost un uriaș care s-a sprijinit pe picioare de lut.
– Niko Kovac. Croatul a produs din nou ilaritate prin schimbările sale. La 2-2 spre finalul meciului, când echipa sa trebuia să înscrie, Kovac a făcut două schimbări pe care nu le-a înțeles nimeni: Renato Sanches în locul lui Thomas Müller și Alphonso Davies în locul lui Serge Gnabry. Pe lângă faptul că ambii jucători introduși au o capacitate ofensivă sub cea a celor înlocuiți, schimbările au fost făcute post pe post în condițiile în care Hertha se apăra cu toată echipa ținând un singur om în avanposturi.
– Sistemul VAR. Două penaltyuri neacordate pentru Bayern și unul pentru 1.FC Köln. Deși reluările au confirmat contacte clare care nu lăsau niciun dubiu asupra infracțiunilor, arbitrii din camera VAR au decis să confirme deciziile centralului din teren. Care mai e atunci scopul acestui sistem?
– Dominick Drexler. Mijlocașul ofensiv al Kölnului a pierdut o minge simplă la mijlocul terenului în repriza a doua punând adversarul pe contraatac, fază din care Wolfsburg a făcut 2-0. O eroare care este posibil să fi fost decisivă în stabilirea rezultatului final. La debutul în prima ligă, Drexler a aflat pe pielea sa că astfel de erori se plătesc scump aproape întotdeauna în Erste Bundesliga.
– Tomas Koubek. Portarul lui Augsburg are pe conștiință 3 dintre cele 5 goluri încasate de echipa sa la Dortmund. Mai grav, este vorba de primele goluri încasate bavarezi în meci, adică cele mai importante, care au fixat deznodământul meciului. Un debut de uitat pentru cehul care a costat 7,5 milioane de euro.
– Davy Klaassen și Ishak Belfodil. Cei doi au oferit ratările începutului de sezon nereușind să nimerească porțile adverse complet liberi în mijlocul careului de 6 metri. Ratări uriașe cu impact în rezultatul final. Olandezul putea să își reintroducă echipa în meci (Werder era condusă cu 1-3 la jumătatea reprizei secunde) în timp ce jucătorul lui Hoffenheim a aruncat pe geam un punct pentru echipa sa în minutul 87.
– Union Berlin. La primul meci din istorie în competiție, Union a intrat în coliziune dură cu ceea ce înseamnă Bundesliga. Sigur că o înfrângere în fața unei echipe de Champions League nu e un capăt de țară însă proporțiile scorului și mai ales evoluția din prima repriză ridică serioase semne de întrebare referitor la cât de pregătiți sunt berlinezii pentru prima ligă.
Rezultatele și marcatorii etapei:
- BAYERN MÜNCHEN – HERTHA BSC 2-2
- Lewadowski (2 – unul din penalty) / Lukebakio, Grujic
- BORUSSIA DORTMUND – FC AUGSBURG 5-1
- Alcacer (2), Sancho, Reus, Brandt / Niederlechner
- VFL WOLFSBURG – 1.FC KÖLN 2-1
- Arnold, Weghorst / Terodde
- SC FREIBURG – 1.FSV MAINZ 05 3-0
- Höler, Schmid, Waldschmidt (penalty)
- BAYER 04 LEVERKUSEN – SC PADERBORN 3-2
- Bailey, Havertz, Volland / Michel, Mamba
- WERDER BREMEN – FORTUNA DÜSSELDORF 1-3
- J.Eggestein / Hennings, Karaman, Ayhan
- BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH – SCHALKE 04 0-0
- EINTRACHT FRANKFURT – TSG 1899 HOFFENHEIM 1-0
- Hinteregger
- Union Berlin – RB Leipzig 0-4
- Halstenberg, Sabitzer, Werner, Nkunku
Sursă foto: sport.net, 90min.com, bfn.de
Dacă îți place ce citești pe Tackle.ro:
- Abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal, prin Whatsapp sau e-mail.
- Urmărește-ne pe Facebook, Instagram, Twitter și Youtube.
- Ascultă podcast-ul Tackle Show pe Apple Music, Spotify, Anchor.fm sau pe Google Podcasts.