Săptămâna meciurilor internaționale a venit. Echipa națională de seniori pornește la drum prentru a încerca o calificare la Cupa Mondială pentru prima oară din 1998 încoace, în timp ce lotul U21 participă la un nou Campionat European după reușita de senzație din urmă cu doi ani. Echipele antrenate de Mirel Rădoi și Adrian Mutu au fost puse sub lupă de Dimitar Berbatov și Rivaldo, în cadrul unor interviuri oferite Betfair.

Ambasadorul Betfair, Dimitar Berbatov, consideră că România trebuie să aibă ca obiectiv locul doi în grupa de calificare pentru Cupa Mondială din 2022. Bulgarul spune că Germania este o forță prea puternică pentru a nu câștiga grupa.

„Cu excepția Germaniei, care va câștiga grupa, cred că celelalte echipe din jurul României sunt cam la același nivel,” a spus Berbatov pentru Betfair.

„România ar trebui să țintească locul secund, pentru că echipele rivale sunt de valoare similară. Germania este favorită clară în ciuda schimbărilor prin care trece, însă pentru celelalte echipe totul este în joc.”

Admir România pentru implicarea lui Rădoi și Mutu la naționale

Berbatov a vorbit și despre antrenorii tineri din fotbalul internațional, susținând faptul că ei trebuie să primească oportunități și să capete experiență devreme în carieră. Fostul fotbalist bulgar a remarcat România drept o țară în care acest lucru se întâmplă la nivelul echipelor naționale, acolo unde Mirel Rădoi și Adrian Mutu conduc selecționatele de seniori, respectiv sub 21 de ani.

„Eu susțin antrenorii tineri în totalitate. Viitorul începe acum și antrenorii tineri trebuie să primească oportunități de a lucra, pentru că pot aduce idei și metode noi de joc. Ei investesc timp în a găsi soluții și trebuie să li se acorde susținere și timp în ceea ce fac,” a spus bulgarul.

„Admir ceea ce face România din acest punct de vedere. Antrenorii tineri au oportunități la echipele naționale și este un mod bun de lucru. Sper să li se acorde timpul necesar pentru a lucra, a câștiga meciuri și a căpăta mai multă experiență. Când ești un fost jucător, cum sunt cazurile lui Mirel Rădoi și Adrian Mutu la echipa de seniori și cea U21, ai experiența ta anterioară, iar jucătorii te vor urma din instinct. Susțin în totalitate asta,” a concluzionat Berbatov.

Ce spune Rivaldo?

Rivaldo consideră că grupa de calificare pentru mondialul din 2022 este una bună pentru România, despre care spune că ar trebui să țintească locul 2. Un debut pozitiv este critic, spune brazilianul, care recunoaște că un punct obținut cu Germania ar fi foarte bun.

„Este o șansă bună pentru România de a se întoarce la o Cupă Mondială după mai mult de 20 de ani. Un loc 2 în grupa lor de calificare i-ar permite să lupte pentru un loc la Cupa Mondială și trebuie să urmărească asta, fiindcă adversarele nu sunt foarte puternice, cu excepția Germaniei,” a spus Rivaldo pentru Betfair.

„Mereu este important să începi cu dreptul și să câștigi primul meci. Împotriva Germaniei, în al doilea meci, lucrurile vor fi mai grele, dar o abordare tactică potrivită ar putea fi importantă pentru a acumula un punct, ceea ce ar fi foarte bine pentru România.”

Rivaldo este de părere că jucătorii care au evoluat deja sub comanda lui Mirel Rădoi la selecționata U21 pot ajuta echipa națională, relațiile formate între ei și actualul selecționer fiind importante.

„Este foarte importantă continuitatea multor jucători veniți de la echipa U21 cu Mirel Rădoi. A avea un selecționer care cunoaște bine jucătorii și deja are un stil de joc stabilit de la bun început este un lucru pozitiv. România are o generație nouă talentată și este important să profite de acest lucru pentru a construi o echipă națională solidă pentru următorul deceniu, împreună cu adăugarea unor jucători cu experiență, desigur,” a mai spus Rivaldo în calitate de ambasador Betfair.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *