Cine sunt jucătorii de legendă din FIFA21?

EA Sports a lansat pe platformele media, unul dintre cele mai așteptate anunțuri, cardurile FUT 21 Icons.

Ce înseamnă cardul FUT 21 Icons? Înseamnă că, dacă avem noroc sa ne pice din pachete aceste carduri , putem juca meciurile de FIFA FUT având în primul “11” unul (sau unii, again depinde de norocul fiecăruia) dintre cei mai importanți fotbaliști din istorie.

Dacă anul trecut am avut posibilitatea de a juca cu Gheorghe Hagi spre exemplu, anul acesta EA ne propune câteva nume noi pe lângă cele existente, astfel ajungându-se la un număr de 100 de Icon Players. Și ne-am gândit de dragul nostalgiei să prezentăm noile achiziții mai jos:

Petr Cech

Începem de la postul care trebuie sa ne ofere siguranță, nu? Unul dintre cei mai mari GK din istoria fotbalului englez și al ultimului deceniu, cehul primește cardul special datorită carierei sale impresionante îndeosebi în tricoul celor de la Chelsea. Cu el în poartă, șansele să iei gol sunt foarte reduse, dacă trecem în revistă cele 202 clean sheets reușite, un record pentru Premier League, dar este și fotbalistul cu cele mai multe Golden Gloves, 4 la număr.

Philipp Lahm

Ne apărăm în trei fundași, iar primul pe lista noastră este neamțul Philipp Lahm. Unul dintre motoarele echipei, un fotbalist ce a câștigat Cupa Mondială în 2014 cu naționala “Panzerelor” și care în toată cariera sa la Bayern, nu a fost niciodată eliminat! Are în palmares 21 de trofee în 22 de ani de carieră.
Philipp Lahm
I’ve never played to win records. I’ve always played to be successful. Fortunately, that worked out most of the time.

Nemanja Vidic

Pe Rio Ferdinand îl știm ca Icon în Fifa, dar de acum cei nostalgici vor avea ocazia să refacă cuplul de fier de la United, căci în centru ne vom apară cu Nemanja Vidic. Un dintre cei mai mari fundași din istoria Premier League, sârbul a fost mereu considerat o “stâncă” la cei 190 de cm și un fundaș de elită prin abilitățile sale defensive.

Ashley Cole

Ashley Cole, unul dintre cei supranumiți “The Invincibles”, este al 3lea nostru fundaș. Un fundaș ce făcea foarte bine faza defensivă, dar care aducea un aport extraordinar și colegilor din atac. Un fotbalist considerați de mulți ca fiind unul dintre cei mai buni ai generației sale. Totodată este fundașul lateral cu cele mai multe prezențe la națională, 107.

Bastian Schweinsteiger

Avansăm spre compartimentul median și începem cu neamțul Bastian Schweinsteiger. Campion mondial în 2014, „Schweini” care inițial a fost un jucător ce a activat în banda stângă, ca mai apoi să fie mutat în centru acolo de unde a devenit o legendă a celor de la Bayern München prin cele 8 titluri câștigate în Bundesliga, fiind considerat „motorul” și „inima” bavarezilor. Cât timp a activat în Anglia, la Man United acesta a primit porecla „Mr Calm” datorită încrederii sale și felului de a gestiona situațiile pe terenul de fotbal. Un mijlocaș total, cu fizic și cu apetit ofensiv, Basti primește cardul ICON în FIFA FUT21 și noi îl punem în fața apărării.

Xavi

Lângă „Basti” îl vom așeza la drept de cinste pe nimeni altul decât probabil cel mai filtrant pasator din istoria fotbalului modern, Xavier Hernández Creus sau XAVI. Măsurând doar 170 de cm spaniolul a fost un fotbalist uriaș. Arhitectul Barcelonei și creierul echipei în ultimul deceniu, Xavi merită cu prisosință cardul ICON. Restul este can-can.

Eric Cantona

La numărul 7 nu puteam să nu-l menționăm pe cel cel ce a făcut acest număr faimos pentru Man United. „The King” pe numele său complet, Eric Daniel Pierre Cantona, legenda „Diavolului Roșu” își face iar loc în ICON-urile celor de la EA Sports după o pauză de ceva ediții. Dacă Vidic a fost un fundaș de fier și va asigura apărarea cu fizicul său impunător rămâne de văzut cum se va descurca cu agresivitatea lui Cantona. 😀

Ferenc Puskás

Ferenc Purczeld sau cum îl știu fanii fotbalului, în special cei ai Realului din Madrid, Ferenc Puskás, gloria fotbalului maghiar o altă achiziție a celor de la EA când vine vorba de ICONs. Un fotbalist genial, care a jucat doar pentru două cluburi în toată cariera, Honvéd Budapesta și Real Madrid, dar la nivel de națională, din cauza sau datorită timpurilor de atunci, acesta a îmbrăcat la nivel de reprezentative două tricouri, cel al Ungariei, dar și al Spaniei. În 1954, acesta a reușit cu naționala Ungariei o finală de Cupă Mondială, iar în urma evoluției sale acesta a câștigat premiul de cel mai bun fotbalist al acelui turneu. La nivel de cluburi, acesta a reușit 8 titluri cu Real Madrid, dar și 3 UCL. Se anunță spectacol cu el în avanposturi.

Samuel Eto’o

Pentru acest număr se bat 2 giganți care au purtat de-a lungul carierei lor această cifră. În cele din urmă l-am ales pe Samuel Eto’o. Un goleador, un fotbalist cu un simț al porții incredibil și care s-a dovedit a fi un fotbalist complet sub comanda lui José Mourinho la Inter, care din vârf l-a retras pe poziția de mijlocaș stânga. Deși este un produs „La Fábrica” acesta este considerat la momentul actual datorită carierei sale, ca fiind o legendă a Barcelonei. A fost totodată și este, un fotbalist emblematic pentru Mallorca, și rămâne în memoria fanilor baleari cu gestul pe care l-a făcut în 2003 la Finala Cupei Spaniei, unde acesta a plătit 30.000 de EURO constând în mese pentru fanii ce au dorit să vină să încurajeze echipa. Eto’o a marcat o dublă în acea finală și a adus trofeul echipei din Mallorca.

Davor Šuker

Davor Šuker, legenda fotbalului croat, un adevărat decar care a dus naționala Croației în atenția lumii fotbalistice cu parcursul realizat la Cupa Mondială din Franța 98. Golden Boot-ul acelui turneul cu 6 reușite în 7 prezențe, acesta are înscrise în total în cariera sa 249 de goluri. Un fotbalist ce a evoluat și s-a făcut cunoscut în Spania la Sevilla, iar succesul la nivel de cluburi l-a gustat la Real Madrid unde a reușit să aducă UCL după o pauză de mulți ani. A mai jucat la Arsenal, West Ham și TSV 1860 München.

Fernando Torres

Completăm echipa de start cu un spaniol ce are în palmares Cupa Mondială, este de 2 ori laureat ca fiind Campion European, iar la nivel de cluburi UCL și UEL sunt trofeele cele mai de preț. Considerat un fotbalist cu clare valențe tehnice și cu simț al porții incredibil, cel poreclit la începuturile carierei sale „El Nino” pare să fi făcut un pas greșit în cariera să în momentul când a semnat pentru Chelsea, căci de atunci cifrele sale ca atacant au avut o scădere. Dar pentru tot ceea ce a reprezentat Fernando Torres pentru naționala Spaniei și pentru Atletico Madrid, el primește cardul de ICON binemeritat.

Astfel așa arată noua echipă de 11 ICONs ce își vor face loc printre cei existenți deja din edițiile anterioare:

Dacă îți place ce citești pe Tackle.ro:

  1. Abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal, prin e-mail.
  2. Urmărește-ne pe FacebookInstagramTwitter și Youtube.
  3. Ascultă podcast-ul Tackle Show pe Apple MusicSpotifyAnchor.fm sau pe Google Podcasts.
Show CommentsClose Comments

Leave a comment