Cupa Mondială pe scurt – duminică, 20 noiembrie 2022

Cupa Mondială a început duminică. O ceremonie de deschidere pompoasă a lăsat locul unui meci relativ anost în prima zi a celui mai controversat turneu final din istorie. Nu a fost debutul de senzație pe care spera țara gazdă să-l aibă. Ecuador a fost echipa experimentată care a adus Qatar-ul cu picioarele pe pământ.

Qatar 0-2 Ecuador

E. Valencia 16′ (p), 31′

Când a venit fluierul final, Qatar a devenit prima țară gazdă care a pierdut meciul de deschidere din istoria Cupei Mondiale. Nu e o statistică importantă și nici nu ar trebui să ne mire foarte mult, însă felul în care Qatar a capitulat în fața Ecuadorului poate că nu a fost nici total așteptat.

Naționala țării gazdă este campioana en-titre a Asiei, o echipă care a învins Coreea de Sud și Japonia în drum spre titlu în 2019. Totuși, pe noul stadion Al Bayt, Qatar n-a înregistrat niciun șut pe poartă, a început crispat și a încasat trei goluri în prima repriză, unul dintre ele fiind anulat (discutabil) pentru offside.

Veteranul căpitan ecuadorian Enner Valencia a marcat de două ori, prima dată din penalty după ce portarul echipei gazdă, Saad Al Sheeb, a comis un fault clar, iar apoi cu o lovitură excelentă de cap. Era minutul 31 și Qatar a avut foarte puține ocazii de a reintra în meci, cea mai clară fiind lovitura ratată de cap a lui Almoez Ali dinaintea pauzei.

Repriza a doua n-a prezentat niciun interes, cu Ecuador fiind confortabil în avantaj pe tabelă și Qatar nereușind să-și creeze ocaziile de care avea nevoie. La fel ca și antrenorul Félix Sánchez pe margine, țara gazdă n-a putut decât să stea și să privească, întrebându-se dacă scena Cupei Mondiale poate e una puțin prea mare pentru o astfel de echipă.

Ce urmeză?

Trei meciuri se joacă luni în Qatar. Anglia intră în luptă la ora 15:00 împotriva naționalei Iranului – tehnic cel mai ușor meci pe care echipa lui Gareth Southgate îl va avea în faza grupelor. În celălalt meci al grupei B, SUA întâlnește Țara Galilor la ora 21:00 într-un duel ce se poate dovedi foarte important pentru calificare. Senegal și Țările de Jos joacă la ora 18:00 în al doilea meci al grupei A.

Toate articolele despre Cupa Mondială de pe Tackle.ro se găsesc aici.

Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România pe Facebook, abonează-te la newsletter-ul nostru, care vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp, și urmărește-ne pe FacebookInstagramYouTube și Discord.

Dan Dracea este jurnalist și specialist în comunicare. În echipa Tackle.ro de la finalul anului 2017, Dan și-a asumat rolul de moderator al emisiunii Tackle Show. Se joacă prea des și scrie prea puțin.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.