În această dimineață, Liverpool a anunțat că brazilianul Philipe Coutinho a semnat un nou contract, pe termen lung, urmând să fie Cormoran până cel puțin în 2022.

Noul contract este unul pe 5 sezoane și nu include o clauză de reziliere (conform Sky Sports), ceea ce înseamnă că Liverpool s-a asigurat că va avea numai de câștigat de pe urma celui mai talentat jucător din lot, în ambele scenarii posibile:

  1. Dacă jucătorul vrea să câștige trofee cu Liverpool (ceea ce Klopp va face în următorii ani), atunci clubul are unul dintre cei mai buni jucători din Premier League fericit și motivat să-i poate emblema pe piept.
  2. Dacă însă, la un moment dat, Coutinho își va dori o nouă provocare în carieră, Liverpool va putea negocia un transfer bazat pe forma și starea de sănătate a jucătorului. O clauză de reziliere ar fi fost o constrângere care a făcut orice negociere să fie mult mai dură pentru ambele părți.

Fotbalul englez n-a fost deloc blând cu mijlocașul Cormoranilor, acesta suferind câteva accidentări care l-au făcut să rateze 30 de meciuri ale lui Liverpool în 4 sezoane. În ultimele luni s-a tot vorbit despre un potențial interes al Barcelonei pentru Coutinho, idee pe care eu o văd validă pentru că stilul de joc promovat de catalani trebuie hrănit cu jucători rapizi și tehnici, specie din ce în ce mai rar întâlnită în fotbalul modern și pe care o reprezintă strălucit brazilianul.

Coutinho are 24 de ani și , în cei 7 ani de carieră, a trecut pe la Vasco Da Gama, Inter și Espanyol (doar 6 luni), înainte să ajungă la Liverpool, pentru care a contribuit la 69 de goluri în 163 de partide. (34 de goluri și 35 de pase decisive).

În sezonul 2016-2017, Coutinho a jucat 18 meciuri pentru Liverpool (a fost accidentat la gleznă aproximativ două luni), înscriind 6 goluri și pasând decisiv pentru alte 7 reușite ale Cormoranilor. 

Statisticile prezentate în articol sunt pentru meciurile jucate în toate competițiile pentru club (de exemplu, pentru sezonul curent: Premier League, EFL Cup și FA Cup) și sunt preluate de pe Transfermarkt.com.
Sursa informațiilor despre contract și a fotografiei este site-ul oficial al lui Liverpool.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.