Conducerea lui Leicester City i-a confirmat mandatul de manager lui Craig Shakespeare până la finalul sezonului, după ce Mancini a refuzat oferta Vulpilor și nicio altă variantă vehiculată de presă (Nigel Pearson, Hiddink, Pardew) nu s-a confirmat.

Cum a ajuns necunoscutul Shakespeare manager al campioanei Angliei?

După demiterea lui Ranieri, fostul secund al acestuia preluase echipa campioană a Angliei de pe locul 17, de la două puncte deasupra liniei retrogradării și, cel mai important, un grup de jucători care păreau că și-au uitat complet meseria, deși erau campionii en-titre ai Angliei. Niciun gol marcat  și nicio victorie în Premier League în 2017, plus o înfrângere cu 2-1 în turul optimii de finală, pe terenul Sevilliei, cu aceste probleme s-a confruntat Shakespeare în noul său rol, asta dacă nu menționăm acuzele de complicitate la presupusa trădare a jucătorilor care a dus la demiterea lui Ranieri.

Ce a reușit managerul de 53 de ani în primele două săptămâni de interimat? Două victorii din tot atâtea meciuri de Premier League. 3-1 cu Liverpool și 3-1 cu Hull, ambele acasă. Parcă i-a înviat dintr-o dată pe Vardy, Mahrez, Fuchs și Drinkwater, am comentat aici. Așa și-a câștigat un prim mandat de manager (mai fusese interimar la West Brom cu mulți ani în urmă), chiar pe banca unei campioane en-titre din Premier League.

E esențial să menționez faptul că Shakespeare a fost secund la Leicester de 9 ani, cu o pauză de un sezon în care a mers, alături de Pearson, la Hull. Nu la fel de esențial, dar interesant, e faptul că i-a servit drept asistent și lui Sam Allardyce în cele 3 luni de mandat (și un singur meci) la naționala Angliei.

O paralelă interesantă: Leicester cu Shakespeare în 2017 și Chelsea cu Di Matteo în 2011

La începutul lui martie 2011, Chelsea îl demite pe Villas-Boas şi îl instaleazã pe secundul acestuia, Di Matteo, ca manager pânã la finalul stagiunii. Exact ca Shakespeare și Leicester.

În Liga Campionilor, Villas-Boas pierduse turul optimilor cu Napoli, asta atrăgându-i demiterea portughezului. Exact ca Ranieri cu Leicester.

Di Matteo a întors rezultatul cu Napoli în retur, pe teren propriu, şi a mers pânã în finalã, câştigând trofeul în faţa lui Bayern. Craig Shakespeare are marţi seara un 2-1 de întors în faţa Sevilliei, pe teren propriu.

Claudio Ranieri spunea: „Noi nu visăm”. Oare Craig Shakespeare visează?

Dacă vă plac articolele de pe site, ne puteți urmări pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube. Sursa foto: SkySports.com.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

    3 replies on “Craig Shakespeare confirmat la Leicester. Îndrăznește să viseze?”

    Comments are closed.