Despre noi – eu și Arsenal

Prima carte scrisă de un fanclub din România urmează să fie lansată de comunitatea suporterilor Arsenal toamna aceasta, cu ocazia aniversării a zece ani de la înființare. Articolul de azi este primul dintr-o serie care va apărea, în exclusivitate, pe Tackle.ro și în care vom oferi pasaje din cartea scrisă de fanii lui Arsenal. Dacă încă nu ești convins să comanzi cartea, fii cu ochii pe articolele care o să apară aici. O să-ți placă!

Febra

De data asta s-a întâmplat la 5 și 11. De obicei mă ia în dimineața unui meci ca ăsta. Peste zi, orice aș face, mă tot duce gândul la meci, la ce-o fi făcând Jack acum, la cum o să fie meciul, la cum ar fi fost dacă trăiam acolo… visez ca prostu’ cu ochii deschiși. Nu e cu fluturi în stomac, dar e o emoție și habar n-am de ce e așa.

Nu mă pot învăța minte să nu sufăr în caz că…  de parcă asta se poate învăța în vreun fel. Mă simt implicat, pur și simplu, chiar dacă știu că sunt și eu un fan din milioanele pe care Arsenal îi are prin toată lumea asta. Ce ciudat, să fii pe frecvență cu oameni despre care n-ai habar… și asta doar din cauza unei echipe de fotbal.

Acum câțiva ani, în Londra, îmi purtam tare mândru „geaca mea cu Arsenal” chiar atunci cumpărată de la stadion. Eram prin centru, la metrou. Și din lumea aia multă care trecea pe lângă mine, un tip pe care am apucat să-l văd venind spre mine, el privindu-mă mai lung decât secundele de contact vizual cerute de ritmul din aglomerație, mi-a zis scurt când a trecut prin dreptul meu și cu privirea spre emblema de pe geacă: cheers, mate!  Eu pe englezul ăla n-am să-l uit. Sunt șanse mari ca asta să fi fost singura dată când ne-am intersectat. Mi-ar fi plăcut să beau o bere cu el.

Aseara eram la o bere, în Mojo, la bar. Vin trei englezi, comandă bere și unul dintre ei îl întreabă pe barman: aici se dau meciuri din Premier League? Da. Mâine putem vedea Arsenal aici? Da. Brusc, omul ăla mi-a devenit simpatic. Dacă n-ar fi fost pe toate monitoarele din bar deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă din Rusia, englezul ar fi știut, fără să mai întrebe, că a nimerit unde trebuia.

„We’re proud to announce that Mojo is the new home of Arsenal Romania” rulează pe monitoare de ieri după-amiaza. Suntem unde trebuie. Și suntem abia la început…

Între timp, s-a făcut ziuă. Oameni și mașini apar pe strada dintre blocuri care duce la bulevard. Întotdeauna m-a distrat să privesc traficul fără să aud vreun zgomot din el. Chill… M-am uitat odată la niște clipuri cu galeria lui Arsenal și nu știu de ce nu pornise sunetul.  Cântecele erau în capul meu, mi-am dat seama după câteva secunde bune. Era ca și cum le auzeam. Uneori le mai scot de-acolo cu voce tare și cred că asta face bine sănătății mele mentale.

Nu sunt nebun dacă zic acum că batem azi pe Anfield, nu? Pe urmă să-i luăm la rând. United, Liverpool again, Bayern… poate că n-o să fie așa. Sau poate c-o să dea Podolski ultimul gol al meciului de azi: 4-2 pentru Arsenal pe Anfield. Sau poate că… Sunt foarte faine zilele astea care ne așteaptă. Un „meci mare” tot la 3-4 zile, ce poate fi mai bun pentru un fan? Un derby în fiecare zi. Atunci chiar c-aș lua-o razna.

Dacă dorești să pui mâna pe unul din exemplarele acestui volum inedit poți sprijini inițiativa tunarilor români, prin intermediul unei precomenzi care se poate plasa până pe 30 septembrie aici.

Dacă îți place ce citești pe Tackle.ro:

  1. Abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal, prin e-mail.
  2. Urmărește-ne pe FacebookInstagramTwitter și Youtube.
  3. Ascultă podcast-ul Tackle Show pe Apple MusicSpotifyAnchor.fm sau pe Google Podcasts.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.