Etapa 11 din Premier League s-a încheiat aseară, iar redacția Tackle.ro analizează etapa prin tradiționalele Plusuri și Minusuri.

Plusuri și minusuri etapa 11 din Premier League

Brentford – Brighton 2-0 (Toney x2)

+ Ivan Toney. În cele 3 victorii obținute de Brentford în acest sezon, Ivan Toney a fost decisiv de fiecare dată, fie cu goluri, fie cu pase decisive. 20 dintre cele 66 de goluri marcate de Brentford de la promovarea în Premier League au fost marcate de Ivan Toney, următorul atacant pe care va încasa

– Brighton. Peste 70% posesie, de două ori mai multe șuturi pe poartă și un xG identic cu al adversarei de vineri seara? Niciun pericol de victorie pentru Brighton… Magia lui Potter și metodele lui De Zerbi dau aceleași rezultate, poate că Brighton este doar o echipă de mijlocul clasamentului, care joacă fotbal pentru fani. (Vlad Bogos)

Leicester – Crystal Palace 0-0

Ce plus găsim într-un 0-0 de Premier League? Poate doar clean-sheet-ul lui Leicester, abia al doilea din acest sezon de campionat? Sigur, că acesta a fost ajutat și de lipsa totală de interes pentru poarta lui Ward din partea Vulturilor lui Vieira, care au tras un singur șut pe poartă? Minusul este rezultatul în sine și jocul prestat de ambele echipe. (Vlad Bogos)

Fulham – Bournemouth 2-2 (Diop, Mitrovic din penalty – Solanke, Billing)

+ Bournemouth. De departe cea mai bizară poveste din ultimii ani de Premier League este cea scrisă de Bournemouth în acest sezon. O echipă nou promovată, fără investiții serioase în supraviețuire, care și-a dat managerul afară în august și… e neînvinsă exact de când și-a dat managerul afară!

 – Marco Silva. Deși Fulham a avut multe meciuri în care a arătat foarte bine, londonezii nu au reușit să lege două victorii până acum. Defensiva este a patra cea mai slabă din campionat, ”surclasată” doar de Bournemouth, Leicester și Nottinham Forest, dar atacul compensează… pentru moment. (Vlad Bogos)

Wolves – Nottingham Forest 1-0 (Neves)

+ Jose Sa. Lupii au luat toate cele trei puncte grație portarului Jose Sa, care se află la al doilea penalty apărat în acest sezon, după ce mai reușise o astfel de intervenție în etapa a doua cu Fulham. Mai mult, portughezul a evoluat în partida de sâmbătă cu încheietura ruptă la mâna stângă, fanii Lupilor chiar cântând după penalty-ul apărat „He’s only got one hand!” 

–  Timpul trece pentru Steve Cooper iar rezultatele negative vin unul după altul, făcând din noul contract semnat recent un detaliu nesemnificativ în fața furiei patronului Evangelis Marinakis. Forest are 7 înfrângeri în 10 etape, iar în următoarele trei partide va evolua în deplasare la Brighton și Arsenal și pe teren propriu cu Liverpool. Dacă nu-și motivează echipă să producă măcar o surpriză în următoarele etape, octombrie ar putea fi ultima lună pentru Cooper pe banca lui Nottingham Forest. (Alex Avram)

Tottenham – Everton 2-0 (Kane, Hojberg)

+ Harry Kane. Liderul lui Spurs a reușit performanța de a înscrie în fiecare dintre ultimele sale cinci apariții pentru Tottenham în Premier League, cea mai lungă serie de până acum. Hurricane a bifat până acum nouă goluri în campionat și ocupă locul secund în clasamentul golgheterilor.

– Everton. Zero șuturi pe spațiul porții la Londra contra lui Spurs. Stilul formației lui Lampard s-a schimbat abrupt de la un sezon la altul, scopul principal fiind acum, în mare parte, aglomerarea compartimentului defensiv. Sigur, reminiscențele spaimei cu privire la pericolul retrogradării din campionatul precedent este încă proaspătă, dar, pentru o formație cu istoria Caramelelor,  jocul trebuie masiv îmbunătățit. (Mihai Rotariu)

Leeds – Arsenal 0-1 (Saka)

+ Aaron Ramsdale. Pentru prima dată în istoria de 136 de ani a clubului, Arsenal câștigă 9 din primele 10 meciurile ale sezonului. Pentru victoria de ieri, un mare merit îl are Aaron Ramsdale. Prestația de pe Elland Road n-a fost cea mai strălucită pentru tunari, iar dacă în alte partide se evidențiau cei din avanposturi, de data asta  a fost rândul celui dintre buturi, care a oferit siguranță și a reușit să-și motiveze și dirijeze apărătorii din fața unui Leeds care a dominat-o pe Arsenal în repriza secundă.

– Patrick Bamford. Englezul a intrat pe teren în partea a doua a meciului și s-a evidențiat negativ prin două momente care-i strică un pic reputația nu tocmai grozavă pe care acesta deja o avea.  În minutul 64, Bamford a ratat un penalty, trimițând balonul pe lângă poartă, iar în minutele de prelungiri ale meciului, englezul a încercat să scoată penalty cu o simulare josnică după ce tot el îl lovise inițial pe Gabriel. (Alex Avram)

Aston Villa – Chelsea 0-2 (Mount x2)

+ Kepa. Mason Mount a marcat ambele goluri din victoria de pe Villa Park și pare momentan jucătorul care de câmp care să se bucure cel mai mult de sosirea lui Graham Potter. La fel o face între buturi și Kepa Arrizabalaga. Spaniolul a profitat de accidentarea ușoară a lui Mendy din urmă cu câteva săptămâni, a avut prestații excelente și pentru moment și-a câștigat locul de titular. Deși a jucat doar trei meciuri în Premier League în acest sezon, Kepa a prevenit mai multe goluri decât orice alt portar, conform cifrelor furnizate de Opta. Cu Aston Villa, Kepa a avut câteva intervenții de excepție.

– Steven Gerrard. Da, Villa a întâlnit un adversar net superior, dar Gerrard și ai lui au al doilea cel mai slab atac din Premier League și au coborât până pe locul 16, având un singur punct deasupra echipei de pe ultimul loc retrogradabil. E încă devreme, dar timpul se scurge pentru legenda lui Liverpool… (Alex Avram)

Manchester United – Newcastle 0-0

+ David De Gea. La meciul 500 pentru Manchester United, David De Gea a sărbătorit cu un clean sheet, al cincilea din acest sezon, în fața unui adversar din ce în ce mai bun, care va bate curând la porțile cupelor europene (poate chiar în acest sezon?).

 – Manchester United. Toate echipele de la locul 9 în sus au un golaveraj mai bun decât Manchester United, iar forma celui mai bun marcator din istoria fotbalului internațional pare strâns legată de lipsa dorinței de a mai juca pentru club. Cu un Martial de sticlă și un Rashford inconstant, în ciuda investițiilor masive din ultimii ani, Diavolii nu au un număr 9 de clasă în lot… (Vlad Bogos)

Southampton – West Ham 1-1 (Perraud / Rice)

+ Declan Rice a reușit primul său gol în acest sezon cu o execuție frumoasă din afara careului.

– Ralph Hassenhuttl. Sfinții n-au mai câștigat de 5 etape de la finalul lunii august, iar managerul austriac n-a mai reușit să facă schimbările inspirate pe care le reușea în primele etape când Southampton surprindea plăcut în finalul meciurilor. Cu West Ham, Sfinții au căzut în repriza secundă, trimițând un singur șut pe poartă, după ce reușiseră 7 în prima parte. (Alex Avram)

Liverpool – Manchester City 1-0 (Salah)

+ Liverpool. Spiritul de luptă al lui Liverpool, mai exact. E aici, e viu, arde. A fost vreodată plecat? În meciul etapei am asistat la un duel ca unul de box între doi sportivi de categorie grea, iar Liverpool, împinsă și de atmosfera unică de pe Anfield, s-a impus. Echipa a luptat cot la cot cu una dintre cele mai impresionante formații din istoria recentă, în ciuda problemelor de lot și de moral de la începutul sezonului. Acum rămâne de văzut doar cât va putea urca Liverpool în clasament.

–  Erling Haaland. Ce-i drept, dacă nu vorbeam despre un jucător care a marcat de 15 ori în 9 meciuri, acest minus nu avea sens. Ieri, însă, Haaland a fost cel mai slab jucător de pe teren, neremarcându-se decât prin câteva ratări într-un meci în care mulți simțeau că el va face diferența. Rolul său de marcator desăvârșit face ca în meciurile în care nu scutură plasele porților, norvegianul să iasă în evidență prea puțin. Așa a fost și în duelul cu Liverpool. (Dan Dracea)

Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România pe Facebook, abonează-te la newsletter-ul nostru, care vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp, și urmărește-ne pe FacebookInstagramYouTube și Discord.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *