Etapa 14 din Premier League s-a încheiat aseară, iar redacția Tackle.ro analizează etapa prin tradiționalele Plusuri și Minusuri.

Plusuri și minusuri etapa 14 din Premier League

Leicester – Man City 0-1 (De Bruyne)

+ Kevin De Bruyne. Rar ți-e dat să vezi vreo minge de fotbal lovită mai bine decât a lovit-o De Bruyne pentru a câștiga acest meci pentru City. Un șut magnific al unui jucător magnific. Leicester trebuie să se simtă frustrată că numai un asemenea moment de magie a stat în calea unui punct furat campioanei.

– Manchester City. Greu să alegi un minus din meciul ăsta, așa că o să fiu draconic și o să spun că City putea face mai multe pentru a nu avea emoții în finalul partidei. Ocaziile cu adevărat mari au lipsit, chiar dacă echipa lui Pep Guardiola a dominat în mare măsură meciul, după cum era de așteptat. Dacă nu ar fi fost magia lui De Bruyne, probabil City ar fi pierdut puncte pe King Power Stadium, unde Leicester a impresionat în apărare și ar fi putut marca. (Dan Dracea)

Bournemouth – Tottenham 2-3 (Moore x2, Sessegnon, Davies, Bentancur)

+ Kieffer Moore. În urmă cu câțiva ani, galezul juca la amatori și se întreținea din jobul de salvamar. În 2022, Kieffer Moore se bucură de viață, marchează în Premire League și e în cărți pentru a participa la Cupa Mondială cu naționala Țării Galilor. Un atacant cu calități care amintesc mai mult de fotbalul de odinioară din Anglia, Kieffer Moore își trăiește visul și orice reușită e o bucurie pentru fanii fotbalului britanic.

– Antonio Conte. E de lăudat spiritul jucătorilor lui Tottenham care reușesc din nou să marcheze în prelungiri, dar e îngrijorător faptul că echipa lui Conte ajunge în astfel de situații cu adversari cu care nu ar trebui să treacă prin emoții. (Alex Avram)

Brentford – Wolves 1-1 (Mee, Ruben Neves)

+ Ben Mee. Fundașul adus de la Burnley a fost o achiziție inspirată pentru Brentford, iar sâmbătă cu Wolves acesta ne-a surprins cu o execuție spectaculoasă.

– Diego Costa. A primit un cartonaș roșu în prelungirile partidei în urma căruia va lipsi cel puțin trei etape. Într-o perioadă în care Lupii suferă la capitolul eficiență, aducerea lui Diego Costa nu s-a dovedit a fi (până acum) prea inspirată. Brazilianul spaniolul nu a marcat niciun gol la Wolves și nici nu va mai putea juca decât după Mondial. (Alex Avram)

Brighton – Chelsea 4-1 (Trossard, Loftus-Cheek autogol, Chalobah autogol, Gross – Havertz)

+ Roberto De Zerbi. Ce simbolistică mai puternică poate exista în fotbal decât prima victorie a unui manager nou, care învinge mult mai puternica echipă a fostului manager al unui club? 6 etape i-au trebuit lui De Zerbi să câștige un meci în Premier League, dar victoria împotriva lui Chelsea și a lui Graham Potter a fost una memorabilă. În Trossard, managerul italian are un talisman în jurul căruia se pot obține rezultate chiar din primul sezon, iar Brighton rămâne un dark horse pentru giganții din Premier League și în noua sa eră de dezvoltare.

 – Graham Potter. Deși Chelsea are aproape toate cifrele de partea sa, la niciun moment nu a părut echipa lui Graham Potter să fie superioară lui Brighton. Practic, victoria gazdelor nu a fost pusă la îndoială deloc, iar asta ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru Potter, pentru că așteptările la un club de statura lui Chelsea vor fi mereu sufocante. Pe Stamford Bridge pleacă manageri care câștigă Liga Campionilor, fără nicio lacrimă… (Vlad Bogos)

Crystal Palace – Southampton 1-0 (Edouard)

+ Edouard. După ce Patrick Vierira i-a tot  rotit pe Mateta și Edouard pe postul de vârf de atac, fostul atacant al lui Celtic pare să fi „câștigat” tricoul titular și încrederea deplină a lui Vieira. Cu Southampton, Edouard a marcat unicul gol al partidei, aducând a patra victoire pentru Palace în acest sezon. Vulturii au 4 victorii, 4 egaluri și 4 înfrângeri în Premier League.

– Jordan Ayew. Ghanezul a arătat de ce și-a pierdut postul de titular în fața tânărului Michael Olise. Cu Southampton, Ayew s-a remarcat la o singură fază, când într-o fază de superioritate numerică (3 vs 1) a judecat neinspirat faza, greșind o pasă simplă și făcându-și colegii să tremure pentru victorie, în loc să stea relaxați cu 2-0 pe tabelă. (Alex Avram)

Newcastle – Aston Villa 4-0 (Wilson x2, Joelinton, Almiron)

+ Newcastle. După un start de sezon mai domol, Newcastle poate deja să fie considerată o forță în Premier League. Victoria concludentă cu Aston Villa și urcarea pe locul 4 în clasament o poziționează pe echipa lui Eddie Howe drept una care pornește cu prima șansă în orice meci jucat împotriva unei echipe care nu e în tradiționalul Big 6. Europa – și, de ce nu, Champions League – ar putea veni mai devreme decât am fi crezut.

– Aston Villa. E ușor să dai plusuri și minusuri echipelor în sine după un astfel de meci, dar Villa a fost total absentă de pe teren sâmbătă. Mijlocul nu a reușit să creeze nimic, echipa nu a șutat pe poartă deloc, iar apărarea a fost pusă la grea încercare tot meciul, încasând patru goluri. Puteau fi mai multe. (Dan Dracea)

Fulham – Everton 0-0

+ Frank Lampard. Poate că Everton nu  mai cochetează cu locurile de cupe europene cum o făcea odată, dar dacă e să-i dăm credit pentru ceva lui Lampard, atunci acela e faptul că a făcut din Everton o trupă greu de bătut, care nu mai atrage privirile prin flair-ul și forța ofensivă din perioada lui James Rodriguez, dar care arată pe teren o determinare ca pe vremea în care Moyes era pe banca de pe Goodison. Caramelele au reușit al doilea clean-sheet consecutiv și au a patra apărare din Premier League.

– Alexandar Mitrovic. Sârbul lui Fulham a fost integralist și a avut 10 șuturi spre poarta lui Pickford, dar niciunul nu a reușit să ajungă în plasă. Niciodată în istoria Premier Leauge o echipă n-a mai avut atâtea ocazii fără să reușească să înscrie, așa cum a făcut-o Fulham sâmbătă cu Everton. (Alex Avram)

Liverpool – Leeds 1-2 (Salah – Rodrigo, Summerville)

+ Crysencio Summerville. Pentru spectatorul neutru, apariția lui Summerville în meciul de pe Anfield a fost o revelație. Puștiul crescut de Feyenoord, pentru prima oară titular pentru Leeds, a arătat mereu ca acel fotbalist care are ceva de demonstrat, iar talentul și determinarea l-au ajutat să apară pe flancul opus celui pe care a jucat tot meciul, exact la momentul potrivit. Summerville a avut ce sărbători duminică, de ziua lui, când a împlinit 21 de ani.

 – Jurgen Klopp. Cum a reușit Liverpool să smulgă o înfrângere din ghearele victoriei, la capătul unui meci pe care l-ar fi putut câștiga în numeroase feluri? Cormoranii au avut ocaziile, dar nimeni nu a părut suficient de concentrat pentru a înscrie… Inconstanța lui Liverpool din acest sezon aduce aminte de echipa cormoranilor condusă de Brendan Rodgers, cam în perioada în care Jurgen Klopp primea oferta de a antrena pe Anfield. (Vlad Bogos)

Asenal – Nott. Forest 5-0 (Martinelli, Nelson x2. Partey, Odegaard)

+ Reiss Nelson. Fanilor lui Arsenal nu le este „străin” talentul lui Reiss Nelson, cel despre care mulți spuneau în urmă cu câțiva ani că e cel mai talentat jucător produs vreodată de academia de la Hale End. Arsene Wenger îl debutase la echipa mare a clubului în 2017, dar împrumuturile de la Hoffenheim și Feyenoord l-au scos din atenția publicului larg al Premier League. A fost accidentat la începutul sezonului, dar acum și-a revenit și a profitat de accidentarea lui Bukayo Saka, intrând pe teren în prima repriză și reușind o dublă și o pasă de gol.

squad management-ul lui Arteta. Deși a învins cu 5-0, echipa n-a mai arătat elanul din victoriile din începutul de sezon. Senzația e că unii jucători de bază sunt puțin obosiți și că Mikel Arteta ar fi putut să-i protejeze mai mult, rotind mai mulți jucători în partidele din Europa League.  (Alex Avram)

Manchester United – West Ham 1-0 (Rashford)

+ Marcus Rashford. Fotbalistul de care le era dor fanilor de pe Old Trafford s-a întors la fotbal. În interminabilela căutăre a identității pierdute, Manchester United l-a regăsit pe Rashford și asta e singura mare realizare a lui Erik Ten Hag de până acum. S-ar putea chiar să-i facă primul sezon unul fericit.

– Cristiano Ronaldo. Portughezul nu e dispus să accepte că a ajuns la finalul unei cariere excepționale, iar asta îi face ultimul sezon de Premier League să fie unul trist. Cristiano încă vrea să marcheze din orice poziție, cum făcea la Real Madrid, dar acum face parte dintr-o echipă care nu joacă pentru el și care, din ce în ce mai mult, învață să nu se mai bazeze pe el. (Vlad Bogos)

Cele mai importante povești de reținut din fotbalul european le găsești aici, iar ultima rundă a cupelor europene din această toamnă se joacă săptămâna asta, înainte ca Premier League să revină cu etapa de weekend.

Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România pe Facebook, abonează-te la newsletter-ul nostru, care vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp, și urmărește-ne pe FacebookInstagramYouTube și Discord.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *