Etapa 15 din Premier League s-a încheiat aseară, iar redacția Tackle.ro analizează etapa prin tradiționalele Plusuri și Minusuri.
Plusuri și minusuri etapa 15 din Premier League
Leeds – Bournemouth 4-3 (Rodrigo, Greenwood, Cooper, Summerville / Tavernier, Billing, Solanke)
+ Gnoto & Summerville. După ce au combinat fabulos pentru golul victoriei pe Anfield, cei doi tineri de la Leeds (19, respectiv 21 de ani) au reușit să aducă o victorie la fel de glorioasă cu Bournemouth. Puține cuvinte ar putea descrie concret poezia de al golul patru al celor de la Leeds, așa că lăsăm mai jos faza, să vă convingeți singuri.
– Bournemouth. Patru înfrângeri în ultimele patru meciuri din Premier League, practicând un joc care ar aduce mai degrabă puncte în Championship. Deși a beneficiat de un reviriment neașteptat după demiterea lui Parker, iată că neajunsurile echipei cu cel mai slab lot din competiție i-a readus la doar un punct deasupra liniei retrogradării. În această situație, Cireșarii sunt în continuare conduși de un antrenor interimar, semn că cei din conducerea lui Bournemouth au o singură tactică în acest sezon: face fiecare ce poate și vedem ce iese. (Mihai Rotariu)
Man City – Fulham 2-1 (Alvarez, Haaland / Perreira)
+ Manchester City. Deși au rămas în inferioritate numerică încă din minutul 26, fiind și egalați imediat după incident, Cetățenii au dominat partida cu un om mai puțin și au obținut, în cele din urmă, o victorie meritată. Statisticile sunt clare în acest sens: 2.37 xG pentru City vs 0.90 Fulham (Infogol), 71% posesie, 16 vs 4 șuturi la poartă.
– Fulham. Nu au știut ce să facă cu acel om în plus pe terenul lui City și s-au lăsat dominați imediat după golul egalării. Din păcate pentru ei, oportunitățile de a lovi pe contraatac și a pleca cu toate cele trei puncte de pe Ettihad au fost firave. Se poate spune că oaspeții au resimțit șocul eliminării lui Cancelo, atunci când frica de victorie s-a instalat în subconștient. (Mihai Rotariu)
Nottingham – Brentford 2-2 (Gibbs-White, Zanka (autogol) / Mbeumo, Wissa)
+ Morgan Gibbs-White. Deși transferul său a fost unul din cele mai surprinzătoare făcute în această vară, puștiul crescut de Wolves pare să fie cea mai inspirată mutare făcute de Pădurari. Cu Brentford, Gibbs-White a marcat primul său gol în tricoul lui Forest și a avut o evoluție demnă de numărul de pe tricou. (10)
+ Atmosfera de pe City Ground. Deși cele două echipe s-au întâlnit de multe ori în ultimii ani în Championship, fanii lui Nottingham Forest nu s-au plictisit și și-au încurajat echipa făcând o atmosferă demnă de un club cu renumele lui Nottingham Forest. Rezumatul ăsta al meciului (fără comentariu și doar cu sunetul tribunelor) o să va confirme acest lucru. (Alex Avram)
Wolves – Brighton 2-3 (Guedes, Neves / Lallana, Mitoma, Gross)
+ Kaoru Mitoma. Cu Wolves, japonezul a fost titular, a reușit primul său gol în tricoul Pescărușilor și a fost implicat și la celelalte goluri ale oasepeților, bifând și un assist. Dar nu a fost vorba doar de cifrele notabile. Întreaga prestație a japonezului de 25 de ani a fost excelentă, acesta arătând o tehnică și o tenacitate remarcabilă, de-ți vine să te întrebi cum de până la 24 de ani nu l-a transferat nimeni în Europa. Scoutingul lui Brighton are încă o bilă albă.
https://twitter.com/OfficialBHAFC/status/1588959581190889475
– Nelson Semedo. Portughezul a luat roșu direct la finalul primei reprize, lăsându-le colegilor săi o misiune aproape imposibilă de a rezista în 10 oameni în fața unei din cele mai bune echipe din Premier League pe faza de atac. (Alex Avram)
Everton – Leicester 0-2 (Tielemans, Barnes)
+ James Maddison. Chiar dacă reușita lui Tielemans a fost golul zilei în Premier League, cel mai bun om de pe Goodison Park a fost James Maddison. Englezul și-a găsit forma excelentă din ultimele sezoane și a redevenit acel playmaker excelent care leagă jocul Vulpilor. Cu Everton, Maddison a reușit assist-uri la ambele goluri ale lui Leicester. (Alex Avram)
Youri Tielemans screamer vs Everton pic.twitter.com/oOfWoXFrcI
— Kyama⚽ (@ElijahKyama_) November 6, 2022
Chelsea – Arsenal 0-1 (Gabriel)
+ Atacul lui Arsenal. Deși golul victoriei a venit dintr-un corner apărat dezastruos, Mikel Arteta trebuie să fie mândru de ce reușește în prezent echipa sa. Arsenal a dominat partida de pe Stamford Bridge și ce vreau să subliniez e că de fiecare dată când Gabriel Martinelli, Gabriel Jesus sau Bukayo Saka s-au aflat la minge, pericolul era la doar o combinație de pase sau o rupere de ritm distanță. Arsenal joacă încântător și merită să fie în discuția pentru titlu.
– Graham Potter. Antrenorii au timp pentru a găsi formula perfectă odată ajunși la un club nou, iar Potter pare să nu știe exact cum vrea să joace echipa sa. Experimente făcute cu formația de start în meciurile precedente au lăsat loc unei abordări mai clasice cu Arsenal, dar nici așa Potter nu a scos maximum din lotul pe care-l are la dispoziție. Știrbă pe plan ofensiv și mereu sub presiune în apărare, Chelsea a fost surclasată în mod evident de Arsenal. (Dan Dracea)
Aston Villa – Man United 3-1 (Bailey, Digne, Ramsey / Ramsey autogol)
+ Unai Emery. Te uitai la programul lui Villa înaintea meciului și te întrebai dacă nu cumva Emery va fi sub presiune încă din pauza pentru Cupa Mondială, dat fiind că urma să joace cu Manchester United de două ori și apoi cu Brighton. Ei bine, spaniolul a început perfect. O victorie concludentă, conducând o echipă foarte motivată pe teren în fața unui United care tocmai prindea viteză în ce privește forma. Well done, Unai. Să vedem ce urmează.
– Cristiano Ronaldo. Statistica spune că portughezul a jucat în acest meci 90 de minute și că a și lovit mingea de trei ori spre poarta adversă. Realitatea e că Ronaldo a cam lipsit cu desăvârșire de pe teren. Erik ten Hag a spus înaintea startului că i-a oferit banderola în absența lui Harry Maguire și Bruno Fernandes așteptându-se să inspire echipa prin profesionalismul său. Practic i-a dat ocazia să-și răscumpere greșelile de management din ultimele luni. În meci, United n-a părut prea inspirată de căpitanul ei – nici prin ce a arătat ca jucător, nici prin ce a arătat ca lider. (Dan Dracea)
Southampton – Newcastle 1-4 (Perraud / Almiron, Wood, Willock, Guimaraes)
+ Miguel Almiron. Cel mai în formă jucător din Premier League? Posibil. Almiron a marcat din nou, deschizând scorul cu Southampton într-un meci mai greu pentru Newcastle decât o arată rezultatul de pe tabelă. Omul lui Mihai Ianoși a marcat în șase din ultimele șapte meciuri ale clubului și a cam devenit must-have la FPL.
– Ralph Hasenhuttl. Nu neapărat fiindcă ar fi jucat Southampton slab, dar trebuie menționată demiterea sa în acest articol. Austriacul a rezistat 47 de luni pe banca echipei, ceea ce este enorm dacă privim locurile pe care a încheiat sezoanele în Premier League (16, 11, 11, 15) și faptul că a fost învins de două ori cu 0-9. Ce îi rezervă viitorul e greu de preconizat. O întoarcere în Bundesliga? Cu ce rămânem după demiterea lui? Vom mai ține minte peste doi-trei ani că Hasenhuttl a antrenat aproape patru ani în Premier League? Are Southampton mai multe șanse de a evita retrogradarea fără el? Atâtea întrebări… (Dan Dracea)
#SaintsFC would like to express its sincere thanks to Ralph Hasenhüttl for all of his efforts, as well as the unwavering commitment he has shown throughout his time as manager. pic.twitter.com/pNGnUC5z29
— Southampton FC (@SouthamptonFC) November 7, 2022
West Ham – Crystal Palace 1-2 (Benrahma / Zaha, Olise)
+ Michael Olise. De pe la mijlocul lunii octombrie, tânărul mijlocaș englez adus de la Reading pare să-l fi convins pe Patrick Vieira că merită să fie titular și are evoluții tot mai bune. Duminică în deplasarea de la West Ham, Olise a reușit primul său gol în acest sezon, după un șut frumos (deviat) de la marginea careului. În Zaha, Eze și Olise, Palace are un trio englez ofensiv aparte: jucători tehnici, imprevizibi, cu dribbling bun și cu un demaraj excelent.
– Gianlucca Scamacca. În fotbal, și nu numai, timpul zboară rapid. A trecut o lună de la ultima reușită a italianului în tricoul lui West Ham. După un început ezitant, fostul vârf al lui Sassuolo părea că și-a intrat în formă și că s-a acomodat cu colegii din atac, dar prestația cu Palace și ultimele partide au arătat un Scamacca destul de deconectat de ritmul meciurilor. (Alex Avram)
Spurs – Liverpool 1-2 (Kane/Salah x2)
+ Mo Salah. Constant criticat pentru lipsa de impact în acest sezon, egipteanul a răspuns de fiecare dată pe teren, în special în meciurile tari. La fel a fost și acum, cu Spurs, Mo marcând dubla care a adus o victorie importantă în cursa pentru locurile de Champions League. În 20 de meciuri, Salah a înregistrat 19 implicări directe la gol în acest sezon, în toate competițiile – 14 goluri și 5 assist-uri. (OptaJoe).
– Eric Dier. Din păcate pentru fundașul englez al celor de la Spurs, gafa impardonabilă prin care Salah a scăpat singur cu Lloris și a făcut 2-0 pentru Liverpool s-a dovedit în final a fi decisivă. În rest, Dier nu a făcut neapărat un meci rău, dimpotrivă. Și-a câștigat majoritatea duelurilor în defensivă, are o rată de acuratețe a paselor aproape perfectă (94%), a creat o șansă mare de gol și chiar a amenințat poarta pe final. (Mihai Rotariu)
Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit, alătură-te comunității de fani Premier League din România pe Facebook, abonează-te la newsletter-ul nostru, care vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp, și urmărește-ne pe Facebook, Instagram, YouTube și Discord.