
Cea mai mare diferență de puncte între echipele dintr-un duel direct, după 16 etape. O legendă a fotbalului englez transmițând un mesaj echipei sale, la conferința de presă: „have the balls to take the ball”. Un fotbalist de 18 ani salvând un punct pentru unul dintre giganții ligii. Campionatul englez nu dezamăgește, iar plusurile și minusurile pe care le-am văzut în etapa 17 din Premier League sunt aici.
Rezultate în etapa 17 din Premier League
- Liverpool – Watford 2-0 (Salah x2)
- Burnley – Newcastle 1-0 (Wood)
- Chelsea – Bournemouth 0-1 (Gosling)
- Leicester 1-1 Norwich (Pukki 0-1, Krul 1-1 autogol)
- Sheffield United – Aston Villa 2-0 (Fleck x2)
- Southampton – West Ham 0-1 (Haller)
- Manchester United – Everton 1-1 (Lindelof 0-1 autogol, Greenwood 1-1)
- Wolverhampton – Tottenham 1-2 (Moura 0-1, Traore 1-1, Vertonghen 1-2)
- Arsenal – Manchester City 0-3 (Sterling, De Bruyne x2)
- Crystal Palace – Brighton 1-1 (Maupay 0-1, Zaha 1-1)
Plusuri în etapa 17 din Premier League
+ Mohamed Salah. Faraonul rămâne faraon, deși publicul fotbalului modern caută mereu „the next big thing”. 9 goluri si 4 pase decisive în 14 meciuri jucate în acest sezon. Cea mai lungă perioadă fără contribuție ofensivă? Exact două etape. Plus golul printre picioarele lui Kabasele, marcat cu călcâiul…
+ Liverpool. Știi că joci în altă ligă atunci când urmăritoarea ta în cursa pentru titlu câștigă 25 de puncte din ultimele 27 posibile și tot rămâne la 10 puncte sub tine. Urmează Cupa Mondială a cluburilor, unde Liverpool merge direct în semifinale, ceea ce înseamnă că i se amână meciul cu West Ham din etapa 18. Un egal cu Leicester în etapa 19, îi lasă pe Cormorani la cel puțin 7 puncte avans, cu un meci în minus.
+ John Fleck. Micuțul mijlocaș central scoțian înscrie o dublă și ajunge la 4 goluri marcate în sezonul de debut în Premier League. Niciodată în carieră nu a marcat mai mult de 4 ori într-un sezon, fiind de obicei un prolific pasator decisiv pentru echipele la care a jucat (Rangers și Conventry, în principal, înainte de Sheffield United). Nu vă repeziți să-l luați la FPL, pentru că e suspendat până de Boxing Day.
+ Neal Maupay. Debutant în Premier League la o echipă care se luptă sa nu retrogradeze, el își face introducerea cu 7 goluri în 17 apariții. 23 de ani are atacantul francez care este cel mai scump jucător vândut vreodată de Brentford.
+ Sebastien Haller. Nu mai marcase de două luni, așa că aproape că uitasem că joacă în Premier League. Mulțumim pentru mesaj.
+ Mason Greenwood. Ce fotbalist a crescut United… 18 ani, al doilea gol în Premier League. Un viitor monstru al Angliei. Un mare plus pentru academia lui United, echipă care a avut cel puțin un jucător crescut de club, la fiecare meci, din 1937 până astăzi (4000 de meciuri!!!). Rashford și McTominay sunt deja certitudini, iar Henderson e deja portar de națională, apărând poarta lui Sheffield United. Urmează să confirme Tuanzebe și Williams.
+ Eddie Howe. Și-a ridicat cumva echipa din punctul foarte slab în care se aflau (5 înfrângeri consecutive) și a câștigat pe Stamford Bridge…
Replica etapei
Acest Tweet, de la Planet FPL Podcast:
Minusuri în etapa 17 din Premier League
– Frank Lampard. 4 înfrângeri în ultimele 5 etape de Premier League au adus-o pe Chelsea în vizorul echipelor flămânde, pentru care unicul obiectiv al sezonului este calficiarea în Liga Campionilor. Tottenham, Manchester United și, de ce nu, chiar Wolverhampton, au exact aceeași țintă precum Albaștrii, iar în echipa lui Super Frank s-a rupt ceva în ultima lună. Lampard a spus-o cel mai bine, la finalul meciului:
O parte din responsabilitate este a jucătorilor, ei trebuie să-i încânte (n.r. pe fani), să aibă personalitatea și tupeul să ia mingea într-o zonă și să depășească un adversar sau s-o joace în față. Avem nevoie de mai multă viteză în joc. Dacă pasezi, fă-o rapid. Dacă joci între linii, dacă ești un jucător ofensiv, intră în dueluri, încearcă să faci ceva pentru a aduce un avantaj echiepi, nu juca pentru siguranță. Jucăm prea mult pentru siguranță. (sursa)
– Leicester. ATÂT de aproape să intre în clubul select al echipelor care au reușit 9 victorii consecutive în Premier League (echipele din Big 6 adică), dar un meci slab împotriva unui adversar în creștere de formă încheie seria de victorii a Vulpilor.
– Ralph Hasenhüttl. Southampton și-a luat punctele cu Norwich și Watford, dar pentru a ieși din necazul de acum (locul 18, primul sub linie), aveau nevoie de puncte cu echipele de deasupra (adică toate celelalte). Înfrângerile cu Newacastle și West Ham înseamnă că Southampton joacă un meci crucial cu Aston Villa etapa următoare. Au același număr de puncte, dar echipa lui Ralph are acel golaveraj dezastruos. După Villa urmează Chelsea, Tottenham și Leicester în decurs de două săptămâni. Teoretic, nu e prea târziu, practic devine din ce în ce mai greu, chiar și cu 3 puncte luate împotriva echipei de pe 17.
– Ole Gunnar Solskajaer. Ce am spus etapa trecută despre norvegian? „Mai are doar de învățat de la Klopp cum să distrugă echipele care-i lasă mingea.” 66% posesie a avut United cu Everton și a jucat foarte slab, lăsând cadou puncte unei echipe în derivă, după două etape în care le învisese pe Tottenham și pe Manchester City.
– Gândirea strategică a majorității jucătorilor de FPL. Top 10 cei mai achiziționați fotbaliști înainte de etapa 17, au luat 25 de puncte, în total. Top 3 cei mai vânduți fotbaliști? Jimenez, De Bruyne și Sterling, adică 34 de puncte în etapa 17. Răbdarea nu e punctul forte al jucătorilor de FPL, dar asta știm deja cu toții. Iar eu sunt și vinovat…
– Conducerea lui Arsenal. Nu-i mai nimic de spus despre înfrângerea cu Manchester City, pentru că era cel mai evident rezultat posibil. Problema e una de fond pe Emirates. La fel cum e cazul și la Manchester United, conducerea lui Arsenal nu pare să știe exact ce face. Managerul interimar, Freddie Ljungberg, are doar doi secunzi și a cerut public conducerii să ia măsuri. Citim printre rânduri: susțineți-mă acum sau numiți un manager permanent. Din nou, cum a fost cazul și la United după regragerea lui Sir Alex Ferguson, Arsenal nu știe ce să facă fără Arsene Wenger, omul care a reformat clubul din temelii timp de 20 de ani…
Sferturile League Cup se joacă astăzi și mâine, iar Manchester United și Manchester City ar trebui să meargă fără emoții în semifinale. Everton vs Leicester e duelul „echilibrat”, iar Liverpool va alinia o echipă de copii în fața lui Aston Villa, pentru a ne ține conectați la fotbal până în weekend, când se joacă etapa 18 din Premier League, cu derby londonez în meniu (Tottenham vs Chelsea) și… cu posibil dublu debut de manager în Everton vs Arsenal.
Vedem un Ancelotti vs Arteta sâmbăta, la prânz?
Dacă îți place ce citești pe Tackle.ro:
- Abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal, prin Whatsapp sau e-mail.
- Urmărește-ne pe Facebook, Instagram, Twitter și Youtube.
- Ascultă podcast-ul Tackle Show pe Apple Music, Spotify, Anchor.fm sau pe Google Podcasts.