Din 10 au rămas 5 și s-au jucat 4. Nu e banc românesc din anii ’90, ci etapa 18 din Premier League, una în care jumătate dintre meciurile programate s-au amânat înainte etapei, din cauza epidemiilor de Covid din loturile echipelor, iar Aston Villa vs Burnley a căzut victimă cu doar două ore înainte de primul fluier. Totuși, am reușit să vedem toate echipele din actualul top 4 la treabă, așa că iată cum a arătat etapa 18 din Premier League, cu plusuri și minusuri.

Rezultate și marcatori în etapa 18 din Premier League

  • Leeds – Arsenal 1-4 (Martinelli 0-1 și 0-2, Saka 0-3, Raphinha 1-3 din penalty, Smith Rowe 1-4)
  • Newcastle – Manchester City 0-4 (Dias, Cancelo, Mahrez, Sterling)
  • Wolverhampton – Chelsea 0-0
  • Tottenham – Liverpool 2-2 (Kane 1-0, Jota 1-1, Robertson 1-2, Son 2-2)

Plusuri

Gabriel Martinelli. A stat un an, dar a avut timp să mediteze asupra menirii sale în fotbal: golurile. A marcat 4 și a dat și două pase decisive în ultimele 5 etape. Fotbalist de numai 20 de ani!

Manchester City. Roboții continuă pentru că… de ce s-ar opri? Guardiola poate schimba 8 fotbaliști în primul 11 și calitatea nu ar varia prea mult, iar asta se vede de ani buni în Premier League, pentru că mereu echipa de bătut e City. Cu Newcastle probabil puteau marca mai mult, dar de ce să consume și mai multă energie? Să vedem din decembrie deja începutul galopului pe care-l așteptam de la Cetățeni?

Defensiva lui Wolverhampton. Doar echipele aflate acum pe primele 4 locuri în campionat au mai multe meciuri fără gol primit decât Wolverhampton-ul lui Bruno Lage. E și asta o metodă de a obține puncte, mai ales când în ofensivă nu merg grozav lucruril. În așteptarea lui Pedro Neto însă, Lupii fac ce pot, etapa asta chiar în fața unei echipe mult mai bun în general.

Antonio Conte. Tottenham joacă și fotbal, cu aceeași jucători pe care Mourinho și Espirito-Santo i-au avut la dispoziție.

Diogo Jota. La al zecelea gol deja în acest sezon, Jota ne aduce aminte că merită fiecare Liră plătită de Liverpool către Wolverhampton. După 50 de meciuri în tricoul Cormoranilor pentru portughez, mai vorbim despre tripleta Salah, Mane, Firmino sau mai degrabă de Salah, Mane, Jota?

Minusuri

Chelsea. Campioana Europei, cu un lot foarte bun, echilibrat și cu posibilități multimple de exprimare tactică și un manager bun. 5 puncte câștigate din ultimele 12, primul clean sheet într-o lună de fotbal și, deja, 6 punct diferență față de lider… Accidentările și indisponibilități datorate testelor pozitive pentru COVID o fac pe Chelsea vulnerabilă în următoarele două runde, după care îî așteaptă Mancheste City și Livepool. Dacă aceasta este scăderea de formă inevitală, din fiecare sezon, important pentru Tuchel e să stabilizeze și să reînceapă să culeagă victoriile acelea mici, fără glorie, dar cu puncte.

Leeds. Nu se aștepta nimeni la 9 puncte din meciurile cu Chelsea, Manchester City și Arsenal. Nici măcar la 6. Și 3 ar fi fost multe… Însă 14 goluri primite în aceste ultime 3 runde reprezintă dovada că Leeds nu e o echipă de mijlocul clasamentului și că adversarii săi la obiectiv se numesc mai degrabă Norwich și Newcastle, decât Crystal Palace sau Wolerhampton.

Arbitrajul în Premier League. În special la Tottenham – Liverpool, brigada de arbitri a dat mai multe subiecte de discuție fanilor decât meciul în sine, deși au fost 4 goluri marcate, iar asta spune multe. Amuzant a fost centralul Paul Tierney, care a avut nevoie de VAR la faultul de roșu extrem de evident al lui Robertson la Emerson Royal. Altceva amuzant nu a mai fost în prestația lui Tierney și a brigăzii sale.

Deși mulți se așteptau la o întrerupere, temporară, a competițiilor fotbalistice din Anglia, cauzată de pandemia de COVID-19, se pare că majoritatea cluburilor din prima ligă au ales să continue competițiile, asumându-și riscurile de a nu putea alinia cele mai bune echipe în perioada următoare. Așadar, la mijlocul săptămânii se vor juca sferturile League Cup, iar runda de Boxing Day din Premier League va avea loc… de Boxing Day, pe 26 decembrie, duminică.

Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România pe Facebook, abonează-te la newsletter-ul nostru, care vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp, și urmărește-ne pe FacebookInstagramYouTube și Discord.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *