Etapa 18 din Premier League s-a încheiat aseară, iar redacția Tackle.ro analizează etapa prin tradiționalele Plusuri și Minusuri.

Plusuri și minusuri etapa 18 din Premier League

West Ham – Brentford 0-2

+Ivan Toney. Cu un gol și o pasă de gol, englezul a devenit al treilea jucător (după Kane și Haaland) care a înscris cel puțin 20 de goluri în Premier League în 2022. Brentford a urcat până pe 10 în clasament, e neînvinsă de 5 partide și în ianuarie va trebui să țină cu dinții de omul lor numărul 1, Ivan Toney.

– David Moyes. 5 înfrângeri consecutive în Premier League și o nouă înfrângere pe teren propriu în fața unui adversar inferior „pe hârtie”.  Moyes simte presiunea demiterii, după cum el însuși recunoștea la conferința de presă, Ciocănarii adunând cinci înfrângeri la rând pentru prima dată după seria nefastă a lui Slaven Bilic din aprilie 2017.

Liverpool – Leicester 2-1

+ Darwin Nunez. Uruguayanul nu a marcat din nou, dar a rămas același jucător activ care are demarcări excelente și care e greu de ținut în frâu de către apărătorii adverși. Într-un top al celor mai puternice cinci campionate din Europa, Darwin Nunez e jucătorul cu cel mai mare raport de șuturi spre poartă pe 90 de minute. (6). E drept că foarte puține din ocaziile create au fost convertite în goluri, dar atunci când va deveni mai limpede și mai încrezător în fața porții, Nunez va fi unul din cei mai buni atacanți din lume.

– Wout Faes. Wout the f**k?, scria pe twitter Gary Lineker după autogolurile lui Faes pe Anfield. Probabil că noi toți am avut aceleași reacții văzând golurile belgianului în propria poartă care ne aminteau mai mult de autogolurile celebre ale legendarului Frank Sinclair.

Wolves – United 0-1

+ Marcus Rashford. Englezul a intrat după pauză și a marcat din nou golul victoriei pentru Diavolii Roșii. A fost a 5-a oară când Rashford intră în repriza secundă și marchează golul victorii pentru Manchester United, un record în istoria Premier League.

+ ten Hag, Rashford și cum se fac lucrurile. Partida de pe Molineux a fost precedată de știrea că Marcus Rashford a avut un act de indisciplină și că nu va fi titular. După atâtea episoade de indisciplină cu Cristiano Ronaldoîn prim plan, lumea se aștepta la un nou circ mediatic. Doar că lucrurile nu au stat la fel. Rashford a recunoscut public că a greșit întârziind la reuniunea lotului, ten Hag a confirmat că acesta e motivul pentru care englezul nu e titular, end of. Mai mult, Rashford a intrat în partea a doua și și-a spălat greșeala că un gol care a adus trei puncte. Fără circ în media, fără scandal.

Bournemouth – Crystal Palace 0-2

+ Michael Olise. Două pase de gol a reușit mijlocașul creativ adus în vară de la Reading.

– Gary O’Neil. 13 puncte în 11 meciuri ca interimar a obținit Gary O’Neil, acesta convingând conducerea că merită să continue pe banca Cireșelor. De când a semnat un contract de antrenor full-time, Bournemouth a pierdut ambele partide. Dinamica lucrurile se schimbă pentru Gary O’Neil, iar acesta trebuie să găsească noi moduri de a motiva echipa.

Fulham – Southampton 2-1

+ Willian. În perioada petrecută la Arsenal, brazilianul dădea impresia că nu mai are energia de altă dată și că odată cu plecarea în țara sa natală, se îndreaptă spre finalul carierei. Conducerea lui Fulham a avut curajul de a-i mai da o șansă brazilianului în fotbalul mare, iar Willian surprinde plăcut în fiecare etapă, fiind unul cele mai bune transferuri făcute în vară în Premier League.

– Nathan Jones. Venirea galezului pe banca Sfinților nu pare să fi adus un suflu nou echipei, cum se întâmplă des atunci când are loc o schimbare de antrenor într-un moment nefericit. Antrenorul lui Southampton are nevoie de inspirație pentru a scoate echipa de pe ultimul loc din clasament, altfel va reveni de acolo de unde a venit în Premier League.

Manchester City – Everton 1-1

+ Demarai Gray. Englezul a marcat golul etapei cu o reușită imparabilă și a produs surpriza etapei de Anul Nou. O execuție de urmărit, nu de comentat.

– forma lui City pe teren propriu. A doua partidă consecutivă pe teren propriu când Cetățenii pierd puncte și al treilea meci la rând în fața unor adversari mai modești (Fulham, Brentford, Everton)  în care are probleme serioase. Mulți spun că Guardiola a făcut o greșeală lăsându-i să plece în aceeași fereastră pe Sterling și Jesus, iar adevărul e că în multe momente ale jocului echipa dă senzația că duce lipsă de jucători care să prefere demarcări penetrante în detrimentul cererii balonului la picior.

Newcastle – Leeds 0-0

– ratările Coțofanelor. Ar fi prea superficial să dăm vina pe Chris Wood pentru faptul că Newcastle nu a reușit să marcheze cu Leeds, dar în partida de sâmbătă, toți jucătorii din avanposturi au fost neinspirați în fața porții, acolo unde de multe ori au preferat execuții în forță în locul unor șuturi plasate. Meslier a scăpat fără gol după 14 șuturi trimise către poarta sa.

– 0-0 în Premier League. Gest urât, cum ar zice colegul nostru Vlad.

Brighton – Arsenal 2-4

+ Martin Ødegaard. Øutstanding performance, scria în social media contul celor de la Arsenal, după o nouă prestație sclipitoare a norvegianului. În previziunile sezonului, scriam cum mă așteptam ca Ødegaard să fie jucătorul care va exploda în acest sezon, dar pe Amex Stadium, norvegianul a fost peste așteptări, reușind câteva pase de excepție (una din ele finalizată de Martinelli).

– William Saliba. Francezul părea unul din cei mai siguri fundași din Premier League înainte de pauza prilejuită de Mondial, dar cele patru săptămâni în care nu prea a jucat par să fi avut un efect important în jocul său. Saliba pare mult mai nesigur în intervenții și pentru al doilea meci la rând a făcut o greșeală care a dus la un gol al adversarilor.

Tottenham – Aston Villa 0-2

+ Unai Emery. Probabil că nu a surprins pe nimeni rezultatul de pe 1 ianuarie. Scriam încă de la venirea spaniolului că acesta e genul de meciuri preferat de Unai Emery și cum meticulozitatea sa va face ca Aston Villa să producă câteva surprize în partidele cu echipele din Big 6, dar cum pe termen lung, pierdut în detalii și anihilarea adversarilor, e posibil ca spaniolul să nu reușească să creeze o filosofie de joc unică pe Villa Park.

– Hugo Lloris. Francezul a greșit la primul gol al lui Aston Villa, respingând în față un șut care putea fi prins cu ușurință. Cinci greșeli personale care au dus la goluri au comis jucătorii lui Spurs în acest sezon, mai mult decât jucătorii oricărei alte echipe din Premier League.

Nott. Forest – Chelsea 1-1

+ spiritul de luptă al lui Forest. Partida de duminică seară de pe City Ground a arătat un Nottingham Forest inferior valoric lui Chelsea, dar Steve Cooper a reușit să-și motiveze echipa excelent și să-și facă băieții să compenseze prin determinare lipsa de valoare și omogenitate din rândul echipei sale.

– Graham Potter. Omul care a părut un adevărat magician la Brighton are nevoie de timp pentru a-și pune toate ideile în practică pe Stamford Bridge. Pe City Ground, Potter a văzut un film pe care l-a mai urmărit de pe bancă de atâtea ori în perioada Brighton. Echipa sa are o posesie de peste 70%, dar nu reușește să câștige. În ciuda vocilor care-l contestă tot mai mult, Potter e calm și are norocul de a beneficia de o conducere care are încredere în el.

Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România. Newsletter-ul nostru vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp.

Alex works in the IT Industry, he's an avid reader who likes to find beauty in football. He supports Arsenal FC. Based in Iasi, Romania, he's a coffee lover and a fan of almost everything that has a guitar and a British accent. @alexxx_avr.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *