Într-un weekend început de Avengers Endgame și încheiat de episodul 3 din Game of Thrones, m-am gândit să vă povestesc ce s-a întâmplat în etapa 36 din Premier League. Are sens, nu ?

Rezultate și marcatori în etapa 36 din Premier League

 • Liverpool – Huddersfield 5 : 0 (Keita, Salah x 2, Mane x 2)
 • Tottenham – West Ham 0 : 1 (Antonio)
 • Watford – Wolves 1 : 2 (Jimenez, Gray, Jota)
 • Southampton – Bournemouth 3 : 3 (Long, Gosling, Wilson x 2, Ward – Prowse, Targett)
 • Fulham – Cardiff 1 : 0 (Babel)
 • Crystal Palace – Everton 0 : 0
 • Brighton – Newcastle 1 : 1 (Ayoze Perez, Gross)
 • Leicester – Arsenal 3 : 0 (Tielemens, Vardy x 2)
 • Burnley – Manchester City 0 : 1 (Aguero)
 • Manchester Utd – Chelsea 1 : 1 (Mata, Marcos Alonso)

Plusuri

+ West Ham. Surpiza etapei probabil a fost înregistrată în London Derby. Elevii lui Manuel Pellegrini și-au ridicat performanța la nivelul numelor de pe tricou, a învestițiilor și a suporterilor și au reușit să învingă Tottenham. Este prima înfrângere suferită de Spurs pe noul stadion, o înfrângere grea, venită în cea mai importantă perioadă competițională pentru echipa lui Pochettino dar plusul este în dreptul celor de West Ham care au făcut un joc colectiv foarte bun și au plecat cu cele trei puncte.

+ Leicester. Mă uit si văd ca am scris mai sus că West Ham a oferit surpriza etapei. Susțin asta în continuare pentru că victoria lui Leicester, acasă, vine în fața unui adversar care nu știe ce e ălă fotbal în deplasare. Iar Leicester, sub comanda lui Brendan Rodgers, este una dintre surprizele plăcute ale finalui de sezon din Anglia. Cam asta se întâmplă în momentul în care aduci pe același teren un antrenor bun și o echipă cu potențial.

+ Goal Line Tehnology. Și mă refer aici la golul marcat de Aguero în partida cu Burnley. 29.51mm. Asta a fost distanța dintre linia porții și mingea trimisă de Aguero spre plasa interioară. Într-un campionat în care se bat recorduri de puncte, o astfel de tehnologie poate să decidă campioana din Premier League.

+ Aguero. Cu golul marcat împotriva celor de la Burnley, argentinianul a reușit să înscrie minim 20 de goluri în cinci sezoane consecutive de Premier League și astfel a egalat recordul deținut de Thierry Henry.

+ Virgil van Dijk. A fost numit jucătorul anului în Premier League. Meritat, zic și eu. Vlad vine cu explicația. De ce este Virgil van Dijk jucătorul anului în Premier League?

Minusuri

– Arsenal. Ce pretenții de performanță în Premier League poți să ai când tu nu știi ce e ălă fotbal în deplasare ? Pentru că înfrângerea, 3-0 cu Leicester, nu este un accident. Nici eliminarea unui jucător nu este o scuză. Suporterii celor de la Arsenal trebuie să se întrebe ce așteptări pot avea de la o echipă care reușeste să arate un fotbal ok doar pe teren propriu ? De ce ai vrea în Champions League anul viitor ? Emery are multe lucruri de reparat la vară.

– Cardiff. Nu complic cu explicații aici. Să te bați pentru evitarea retrogradării și să pierzi cu o echipă deja retrogradată ? Omul care se ocupă cu echipamentele la Cardiff trebuie să pună deja logo-ul Championship pe tricourile lor de joc.

– De Gea. Portarul celor de la Manchester United a gafat în meciul cu Chelsea și a scăpat mingea în poartă la șutul de antrenament a lui Marcos Alonso. Iar Chelsea egalat și revenit în joc. Cam se adună erorile pentru portarul spaniol, nu?

Dacă îți place ce citești pe Tackle.ro, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal, prin Whatsapp sau e-mail. Ne găsești și pe FacebookInstagramTwitterYoutube și Soundcloud

Mihai n-a vrut să-și completeze profilul, așa că l-au completat colegii de redacție. Pasionat de cricket și oină, fan Margareta Pâslaru și Sofia Vicoveanca, entuziast al goblenului. Președintele fan-club-ului Shane Cojocărel. "Ianoși e regele miștoului cum Jean Pădureanu era regele blaturilor" - apreciere de Dan Dracea, din aprilie 2019.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată.