Etapa 6 din Premier League s-a încheiat aseară, iar redacția Tackle.ro analizează etapa prin tradiționalele Plusuri și Minusuri.
Plusuri și minusuri etapa 6 din Premier League
Everton – Liverpool 0-0
+ Jordan Pickford. Portarul celor de la Everton a fost de netrecut în fața celor de la Liverpool. Cu opt șuturi parate și 7 mingi salvate în interiorul careului, Pickford a demonstrat din nou de ce este una dintre principalele variante pentru postul de titular în naționala Angliei.
– Mo Salah. În ciuda numeroaselor ocazii avute, Salah înregistrează încă un meci fără gol marcat pentru Liverpool. Este deja al treilea meci consecutiv în care egipteanul nu găsește golul în ciuda faptului că adversarii au fost mai degrabă din a doua jumătate a clasamentului. (Mihai Ianoși)
Wolves – Southampton 1-0 (D. Podence)
+ Matheus Nunes. Portughez venit în această vară la Wolverhampton s-a integrat perfect în echipa lui Bruno Lage și a oferit o pasă de gol împotriva celor de la Southampton. Nunes a fost unul dintre cei mai periculoși jucători pentru Wolves iar viziunea și pasele sale sunt un nou plus pentru echipa de pe Molineux.
– Tinerețea lui Southampton. Per total, Southampton nu a arătat un joc rău împotriva lui Wolves. „Sfinții” au avut ocaziile lor de a marca în fața unui adversar într-o formă modestă dar lipsa de experiență a unor jucători foarte tineri din echipa celor de la Southampton a fost pe alocuri decivisă. (Mihai Ianoși)
Tottenham – Fulham 2-1 (Hojbjerg, Kane/Mitrovic)
+ Harry Kane. Atacantul celor de la Spurs a marcat din nou și confirmă startul bun de sezon pe care îl are. Kane a ajuns cinci reușite după șase etape de Premier League, unul dintre cele mai bune performanțe ale sale într-un start de sezon.
– Son. Din nou, jucătorul lui Spurs nu s-a lipit de gol. Obișnuiți cu Son care reușea să marcheze cot la cont cu Harry Kane, atacantul din Coreea de sud este departe de forma și de cifrele din sezoanele anterioare. (Mihai Ianoși)
Nottingham Forest – Bournemouth 2-3 (Kouyate, Johnson / Billing, Solanke, Anthony)
+ Gary O’Neil. Antrenorul, momentan interimar, al lui Bournemouth rămâne neînvins. Reacția echipei sale după pauză dovedește că O’Neil știe să își inspire jucătorii prin discursul de la cabine dintre reprize. Poate că Bournemouth și-a găsit antrenor înainte să înceapă cu adevărat să caute.
– Lipsa de identitate de la Nottingham. Atunci când transferi un număr atât de mare de jucători în atât de scurt timp, succesul proiectului ține mai mult de noroc decât de pricepere. În plus de asta, identitatea echipei cu care ai promovat se pierde complet. Șansele ca Nottingham Forest să nu retrogradeze le consider mici. (Dan Mihăescu)
Newcastle – Crystal Palace 0-0
+ Nick Pope. Din nou, Pope este îngerul păzitor din poarta celor de la Newcastle. Nouă șuturi parate și cinci mingi salvate în interiorul careului sunt cifrele lui Pope după întâlnirea cu Crystal Palace în care nu a primit gol.
– Lipsa de soluții de pe bancă. Ambele echipe și-au creat șanse de a marca însă meciul s-a terminat fără gol marcat. Atât Palace dar mai ales Newcastle nu au găsit pe banca de rezerve fotbalistul potrivit care să deblocheze tabela de marcaj. (Mihai Ianoși)
Chelsea – West Ham 2-1 (Chilwell, Havertz/ Antonio)
+ Ben Chilwell. Folosit foarte puțin în acest start de campionat, fundașul a intrat în minutul 71 și a schimbat soarta partidei. A egalat cu un gol fabulos iar 12 minute mai târziu i-a pasat decisiv lui Havertz. În comparație cu Marc Cucurella, Chilwell este un wing-back adevărat, ofensiv, de care sistemul lui Tuchel are mare nevoie.
– Arbitrajul de pe teren și din camera VAR. Este păcat că Premier League, cel mai puternic campionat din lume, să continue cu aceiași arbitri slabi, etapă de etapă. În acest meci, VAR-ul nu a văzut faultul lui James și al lui Antonio însă a considerat că este un fault “clar și evident” atunci când Bowen a încercat să sară peste Mendy. (George Pîrcălabu)
Brentford – Leeds United 5-2 (Toney x3, Mbeumo, Wissa / Sinisterra, Roca)
+ Ivan Toney. Colonia daneză (care între timp nu mai este chiar atât de daneză) din Premier League le dă o lecție de fotbal celor de la Leeds United. Cu o posesie de doar 31%, Brentford se impune clar pe tabelă. Eficiența lui Ivan Toney în fața porții iese în evidență, la fel ca forța de grup a echipei sale.
– Jesse Marsch. Americanul care l-a succedat pe Marcelo Bielsa la Leeds ne face să ne întrebăm dacă victoria cu Chelsea nu a fost cumva un accident. Rezultatele echipei în general nu impresionează și ne dau impresia că Leeds se va lupta mai degrabă să evite retrogradarea, decât să acceadă în vreo cupă europeană. (Dan Mihăescu)
Brighton – Leicester 5-2 (Thomas (AG), Caicedo, Trossard, Mac Allister x2 / Iheanacho, Daka)
+ Mac Allister. Mijlocașul lui Brighton a făcut diferența pentru echipa sa. Cu 3 goluri, dintre care unul anulat, Mac Allister este unul din cei mai buni jucători ai etapei și își menține echipa în topul Premier League. Oare va reuși Brighton să rămână atât de sus?
– Brendan Rodgers. Antrenorul mediocru al vulpilor, îi duce pe aceștia pe ultimul loc în Premier League. Demisia ar fi urmarea firească a lucrurilor. Leicester își va reveni cu siguranță fără el. (Dan Mihăescu)
Aston Villa – Manchester City 1-1 (Bailey/ Haaland)
+ Steven Gerrard. Cu 4 înfrângeri în 5 meciuri, trupa din Birmingham era văzută înaintea acestui meci ca un miel venit la tăiere. Aston Villa însă s-a apărat foarte bine, a fost organizată pe teren, a obținut un punct împotriva campioanei en-titre iar Steven Gerrard și-a câștigat șansa să mai continue la Villa pentru cel puțin o etapă.
– Phil Foden. După ce s-a accidentat Matty Cash, Phil Foden a jucat pentru aproximativ 65 de minute împotriva unui Ashley Young în vârstă de 37 de ani. Nu a putut să treacă de acesta, Foden stând mai mult cu mâinile în sus decât în careul advers iar atacul lui City a avut de suferit. Felicitări, Foden, l-ai făcut pe Ashley să se simtă din nou “young”! (George Pîrcălabu)
Manchester United – Arsenal 3-1 (Antony, Rashford x2/ Saka)
+ Marcus Rashford. Englezul în vârstă de 24 de ani a semănat cu jucătorul pe care United se baza în sezoanele trecute. A marcat două goluri și a pasat decisiv pentru reușita lui Antony. Acest meci poate fi startul relansării carierei sale, ca atacantul principal al “diavolilor roșii”.
– Mikel Arteta. Managerul spaniol a avut o vară întreagă la dispoziție pentru a întări mijlocul “tunarilor” însă nu a făcut-o. Fără Partey și Elneny, a început cu tânărul Lokonga pe poziția de mijlocaș defensiv, , iar acesta a greșit la primul gol, fiind încă nepregătit pentru astfel de meciuri și simțindu-se mai bine folosit ca număr 8. Totodată, la scorul de 2-1, Arteta a făcut 3 schimbări ofensive în minutul 74 pentru a schimba sistemul de joc în 3-5-2, însă acest lucru a destabilizat echipa iar la un minut distanță, Arsenal a primit și golul 3. (George Pîrcălabu)
Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit, alătură-te comunității de fani Premier League din România pe Facebook, abonează-te la newsletter-ul nostru, care vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp, și urmărește-ne pe Facebook, Instagram, YouTube și Discord.
3 replies on “Etapa 6 din Premier League: Plusuri și minusuri”
Amuzant ca expertii Tackle au punctat dupa Chelsea – Spurs 2-2 ca minusul e pozitionarea lui Chelsea de la golul lui Kane (fara mentiune despre celebrul tras de par al lui Romero la Cucurella). Acum, e remarcata eroarea VAR de la golul lui Bowen. Talk about bias.
Tecălu e praf, aceste lucruri se știu…
Ianis, ca sa critici “expertii Tackle” trebuie sa ii si urmaresti. Da play aici https://youtu.be/WJWg74VeMyI si vezi de la 39:30 ce s-a spus despre faza cu Cucurella. Iar cand am vorbit despre arbitraj dezastruos in PL ni s-a atras atentia ca discutam prea mult despre arbitraj. Something’s gotta give…Da, arbitrajul este dezastruos in Premier League, iar Chelsea a fost pe rand dezavantajata, apoi avantajata de astfel de decizii eronate.